Treba.
Printable View
Treba.
Ne znam koliko ti je pametno to da diras... Imaju one neku funkciju, nije ih fabrika bzv stavila. Ako je samo ekoloksi razlog sto su tu pa i ajde da ih uklonis. Ali ista je bila prica i za egr ventil da je tu samo zbog ekologije, ali nije bas tako. Citao sam na nekom stranom forumu da on regulise temperaturu vazduha koji ce uci u cilindre. Ne razumijem se previse, ima na forumu sigurno znavenijih od mene na ovu temu, ali raspitaj se isto malo.
Na kraju mozda imas od drugih motora, isto 2.0tdi, da uzmes usisnu granu koja nema te klapne pa da vidis ima li neke razlike, prije nego tu rasturis...
danas svracah kod ovoga u NK da uzmem ulje za deferencijal REVANOL ali kaze mi da nema odgovarajuce za moj auto kao moj deferencijal je LS oznaka tj koristi to ulje... Covjek korektno mi kaze da je ukucao u njihovu bazu specifikacije auta model i da mu ne izbacuje model ulja od revanola za moj deferencijal iako ima 10 vrsta 75w90 ulja al nema da je odgovarajuce za moj auto kao da mu se sipa ne znam ti sta [emoji1].
Nadjoh na motulov sajt ovo tj da je ovo odgovarajuce za moj auto pa me zanima dje da kupim ovo ulje u CG?
https://www.motul.com/rs/sr/lubrican...ed33b89b356532
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moj ti je savjet da odeš u VOLI i kupiš ga po broju Šasije.
Ne možeš ga preko 20€ platiti za litar. (a preko i ne ide u taj auto).
Ako ti je LSD diferencijal, nećeš mu dobro napraviti "obični uljem".
11€ je drug juče uzeo litar febi-bilstein ulja za obični diferencijal, a 6€ je bila neka lošija marka.
Najpametnije je odmah kupiti najbolje, ne ide 5 litara, a zamjena košta.
Ako baš nećeš u Voli, vjerovatno ti ide:
"Castrol Syntrax - Limited Slip 75W-140"
Za diff-ove sa LSD obicno na Jeep GC sipam taj castrol 75-140 :)
Dje povesti auto da se vidi dje ulazi voda i da se to ako je moguce popravi?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Kod majstora.
Je li čemu qashqai prve generacije restajling, godište tipa 2011-12, 1.5 ili 2.0 dci?
Vjerujem da je ovaj 2.0 dci pouzdaniji motor od 1.5, kakva je mehanika, trap, elektronika?
Valja bezinac.
Samo da bude japanac.
Uzeh Alca metlice brisaca, najobicnije 3 eura komad, super su.
Vozio wurth, bosch eco twin, goodyear...smece, poderali su mi sofersajbnu haos
“U” kacenje ili bajonet?
U kacenje...u bolex
Po preporuci odavde sam sa drugom posao u Next da uzmemo za njegov auto metlice, preporucise neke hibrid metlice kao kvalitetno rjesenje jer trenutno nije u dimenziji bilo Densa ili Boscha, cijena vise nego povoljna i za sada na ovoj kisi on je prezadovoljan kako se ponasaju.
Primjetih da su kod njih Bosch metlice dosta skuplje nego npr. u Okovu, pa pretpostavljam da i tu postoji neka gradacija u vrstama kod istog brenda jer ne vjerujem da se radi o tolikoj razlici u cijeni a da su iste metlice.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b4ea250c1.jpg
Ja kazem da Bosch Aerotwin na kom pise China ili Germany nije isti kvalitetom kao onaj dje pise Belgium.
Valeo kod djukica evo godinu dana kao prvi dan, ne skripe ni po suvoj sajbi, nekako bas fleksibilna guma nisam primijetio da se krutila po hladnoci
Послато са SM-N950F помоћу Тапатока
Udariih sonax glass polish na sajbnu, pa preko toga rainx...
Glatko ko bebina guza, a ove brisace cu za 3 eura mijenjat svaki mjesec, samo da ne skripe :joy: