eno ga
https://i.postimg.cc/dtktMCVC/3-F189...-DB61-E497.jpg
hoces li sliku havarije?
Printable View
eno ga
https://i.postimg.cc/dtktMCVC/3-F189...-DB61-E497.jpg
hoces li sliku havarije?
@Kapetane 3pitanja o istoj alfi jesi napravio pazar....
Nemoj to da mi radis.... Pravicu performans i strajk na ribarevine kad prodjes... :)
@Takumi daj slike havarie uzivo sam nagledao sve...
Jok more, momak korektno pitao moze li 159-ka i doplata i dao dosta realnu cijenu svog auta i opis ali nemam pojma o njima apsolutno nista.
Od 2006. sam u Hondama, ovakve stvari su mi totalna nepoznanica a ne mogu se bakcat sa majstorima :P zaista.
Ja nemam pojma sta mi je cinjet, Accord tek registrovana i odradjen mali servis i radi ko satic.
Da sam prodao svoj 9000e bmw e60 pravo bi se stobom mogao dogovoriti za Akordicu... :)
I to lagano bas :)
Koji ti je to e60?
520d 2006g prodao za 7700 tek reg i 2seta felmi...
Prelazim na F10 5cu 10k eura za export je imam u auto kucu...
Sto radi Injection, cim je prestao da fali MB na sva zvona znao sam da je prešao na Bembare. Sad ce kao Fabia počet . ;)
Poslato s Jadrana
fabia nikad nije hvalio bmw i merc
Ali zato F10, ako je 2.0d, je potencijalni chain braker....
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Jes 20d ima 130tkm servisna histrija i dr. Auto kuca pa se moze povrat pdv... Casticu sebe set lanaca ostalo od bicikleta bmx jos ka klinac sam to kidao i prespajao i kemijao... :) :)
Nema zime za tebe ;)
Inace mnogo dobar auto za vozit. Vozio sam ga par puta, i to facelift model xdrive automatic (od sure auto), nista vise od toga ne bih trazio.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
može li par pitanja za alfu 159.
uzeo sam jednu, bila je kod acike na pregledu, uraido je mali servis i zamijenio termostat, koji je crkao bio.
koliko troši motor 1.9jtdm, 88kw, 8 ventila? do skoro sam imao bmw 1, 2.0, 90kw, M47 i čini mi se da je manje trošio. negdje logički mi je da je alfa dosta teža a motor nešto slabiji pa da bi zbog toga mogla više trošit..
pali mi se onaj žuti znak za ključ na kontrolnoj tabli, na oba ključa. ne uvijek ali često. pa se posle ugasi tokom vožnje ili ako stanem negdje pa opet upalim, nekad se ugasi odma, nekad ne, ali kasnije da. takođe pojavljuje se obavještenje vehicle protection system is not available, ponekad. ali sve normalno radi cijelo vrijeme.
još jedna stvar, dugme za gepek koje su se nalazi u kabini, gore kod svijetla, ne radi. ni ne svijetli kao sva ostala za parking senzore, svijetla i šta već ima, već izgleda kao da je isključeno ili je crklo. upaljen je i onaj sistem za djecu, da se vrata pozadi ne mogu otvorit pa ne znam dal ima neke veze jedno s drugim, a nisam siguran kako se ovo zadnje gasi.
izvinite na pitanjima, ako su dosadna, al ako je neko imao problema, bio bih mu zahvalan.
sto se tice kljuca tu ne vjerujem da ti iko moze pomoci ovako preko foruma, probaj dijagnsotiku....
potrosnja ne znam kakava je na taj slabiji 1.9, ali je meni na onaj jaci u prosjeku bila oko 9-9,5...ako me sjecanje dobro sluzi...PG - milano i nazad, puna krcata prosjek bi bio 5.9.
dugme za gepek moze da se ugasi...ne znam cemu to sluzi i zasto su to pravili, ali kad upalis auto i stojis u mjestu udjes u meni i nadjes kroz opcije nadji to...ja sam zaboravio kako se to zove, ali mislim da pise indep.boot tako nesto....
ne znam jesi li provalio kako se koristi meni, ali ovdje imas..
Briefly press button MENU to access navigation from the standard screen. To surf the menu press buttons + or –. For safety rea-
sons, when the car is running, it is possible to access only the reduced menu (for setting "Speed limit"). When the car is stationary
access to the whole menu is enabled. With the Radionavigation system it is only possible to adjust/set the following functions: "Speed
(for versions/markets, where provided)
(for versions/markets,
Limit", "Light sensor sensitivity "
and "S.B.R. buzzer reactivation"
where provided)
. The other functions are shown on the Radionavigation system display, that shall be use to adjust/set them as re-
quired.
ovo nadji, i sad ne znam je li treba da bude on ili off....ali ga stavi kontra od onoga ne sta je sad :)
http://www.forum.alfaholicy.org/zala...a-dsc_0358.jpg
ovo sto ti je gore ozanceno ti je za gepek za koji si pitao....
unlock FDA ti preko kljuca otkljucava samo vozaceva vrata
Door lock ti zakljucava vrata cim predjes 20-25km/h
sto se tice zadnjih vrata, kod meni na alfi nije bilo automatskog zakljucavanja/otkljucavanja vec bih morao rucno to da podesim... a to ti se radi ovdje..
izvadi kljuc iz kucista i njim okreni prekidac u drugu poziciju...
https://i.ytimg.com/vi/DNAiCNQUuoU/maxresdefault.jpg