Ono što se sjećam jeste da je ovaj čovjek golgotu preživljavao i da je zaisto imao kohones do poda kad je kritikovao i pokusavao da sprovede svoju politiku i zaštiti ovaj narod od onoga što ga je čekalo a što je on, jako se dobro sjećam predvidjao i pričao još devdesetih! Sve što su radili je otkrivao i jeste, zatvarali smo oči i čutali...vjerujem da njemu tako energičnom i euforičnom nije mnogo trebalo da pređe granicu a djeluje da ja malo upao u paranoju, ne sad nego mnoooogo ranije. Meni jeste bliza politika liberalizma, ali ipak mi je Slavko bio malo previše nacionalista crnogorski...možda on lično nije (mada meni djeluje da jeste, a ja nacionalizam bilo koje vrste prezirem) ali znam neke njemu bliske ljude koji su mrzjeli i slovo S a ne bilo što što ima veze sa Srbijom i Srbima. Lično sam imala jedan slučaj sa jednim velikanom Liberalnog saveza koji je davno umro i ako sam iole imala nekog postovanja za LS od tada je to netragom nestalo....tako da ove riječi meni odišu strašnom opterećenošću i kompleksom od Mila....iako vjerujem da ima i mnogo istine ovdje u ovim riječima, ipak...što neko reče, kontradiktoran i povremeno djeluje pogubljeno. Sjenka i ništa više