Originally Posted by
baka89
@stefke Ajde molim te objasni odakle ti ovo da moraju produziti 3 mjeseca. Ljudi radim u firmi koja ima servis za IT opremu. Ako vam se popravi telefon ili bilo koji uredjaj produzuje vam se garancija za dane koje je bio na servisu. Nemojte da pricate bajke i da dajete informacije koje nisu tacne.
Ako ti ne odgovore u roku od 8 kalendarakih dana, ne radnih, prekrsili su zakon o zastiti potrosaca (ja ih prijavio, kaznjeni zbog toga). 15 dana od dana predaje na servis moraju ti popraviti uredjaj. Ako trazite novi uredjaj trazite od njih da vam daju da napisete zalbu. To sto pricas da se ne servisira u 90% slucajeva isto nije tacno. Oni imaju licencu apple da prodaju i servisiraju uredjaje. Ako ti daju nov uredjaj trazi garanciju novu. Ne moze vezivati garanciju jednog uredjaj na drugi. Meni su pokusali da produze garanciju za te dane sto je na servis bio i opet ih prijavio i dali mi novu garanciju.
Smecari jesu i pokusavaju da te zeznu na sve nacine, al ako ti poprave telefon u zakonskom roku ne trebas ni ti sisnjar biti da trazis novi, a niti ce ti ga dati.
Sent from my iPhone using Tapatalk