Dupli post...
Printable View
Dupli post...
Ja sam ga očekivao odmah po izlasku iz aviona, ali oni su ga ponijeli i izručili na traku zajedno sa čekiranim... Možda jer je to u pitanju naš malecki aerodrom.
Moguće da na stranim velikim se uzme odmah po izlasku...
Meni kad god ponude da uzmu kofer ja vrlo rado prihvatim - dok prodjem kontrole i cuda pricekam jos koji minut i kofer je stigao a ne moram da ga vucem kroz autobuse, pasoske kontrole itd.
Ovo o cemu ja pricam nema veze sa velicinom aerodroma, i na nasem aerodromu to rade (pricam o ne-low-cost kompanijama) tako da ti ono sto das na gate-u ili prije ulaska u avion, dobijes odmah po izlasku iz aviona... Svakako ako imas checkiran prtljag, lakse je da uzmes oboje zajedno... Ja sam ovo radio iskljucivo kada nijesam predavao prtljag (uglavnom sluzbena putovanja od 2-3 dana sa ne previse garderobe) zbog kracih konekcija i losih iskustava (posebno u na Fiumicino/Leonardo da Vinci aerodromu)...
E sad, ako je kod lowcost-era druga shema, to je vec drugo...
par puta sam ga morao predati jer sam medju poslednjim dosao pa kako je vec sve bilo popunjeno prikacili su mi onu etiketu za hold baggage...2-3 puta sam ga makao i unio u kabinu :)
Je li isao ko sa Iberia? Na karti mi pise jedan rucni prtljag a isto mi je i drugu pisalo a on usao lagano sa standardnim koferom plus ranac planinarski...niko ga nije cimao
Kucaj na.booking charleroa airport i pogledaj na mapi sto ti odgovara cijenom i blizinomhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...32aa45307b.jpg
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Slucaj kod kasnjenja kofera kod Montenegro Airlinesa 4 dana i procedura oko naknade
E ovako. Koferi su mi vraceni cetri dana posle leta. Poslao sam im mail sa svim papirima koje su trazili i racunom za taksi i to je tako ostalo dva mjeseca. Posle dva mjeseca sam im tipa uvece poslao mail da su me kao razocarali tamo vamo da cu da ih tuzim itd da bi oni meni sjutra u 8 ujutro odgovorili da je odluka proslijedjena. Posle toga prodje 20 dana niko nista te ja opet poslah mail sad u utorak slicne sadrzine i odgovorise mi kao bice 114 eura do kraja nedelje. I evo danas petak 1 ipo popodne nema uplate ja njima poslah mail opet hahahahah i evo uplatise sve. Znaci cimajte ih maksimalno jer se kljestima pare od njih uzimaju a vjerovatno misle da kuliranjem ljudi postizu nesto tipa da ce se to zaboravit itd tako da treba ih svako malo maltretirat ali na kraju plate.
E neka si bio uporan, taman mali bonus za praznike... Svaka cast..
Idem Ryanom za Berlin. Da li neko ima savjet kako najlakse stici od aerodroma do grada?
Imas metro sa aerodroma. Mi smo odmah na aerodromu uzeli Berlin welcome card za neogranicen broj voznji za tih 4 dana. Cekiras je na prvoj stanici i to je to. Imas i popust za neke muzeje,restorane...itd.
https://www.berlin.de/en/tourism/189...mecard.en.html
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Nekada se te turisticke kartice ne isplate, mozda je bolje uzeti jednokratnu kartu od aerodroma, pa dnevne karte za po gradu...
I vidi na google maps... te normalne zemlje su pokrivene i sa podacima o prevozu.
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Svakako da treba presabrati da li uzeti karticu ili ne na osnovu onoga sto se planira... Nama je za Budimpestu super pala ona nedjeljna karta, isplatila se visestruko (pri tome pokriva i prevoz do aerodroma)... U Brisel kada idem, obavezno uplatim 72 sata za 18 eura (samo od aerodroma i nazad bus + metro je 13€) tako da mi se svaki put isplati...
Sjednes, presaberes sto planiras i stsvis sa strane troskovr za prevoz i to je to...
I u Rimu je karta za 7 dana za sve vrsteprevoza 24 eura. Davno ne kupih i iskoristih bolju sedmicnu kartu.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Berlin je podijeljen na zone. A,B,C. Aerodrom je u zoni B. Mi smo uzeli tu kartu za cetiri dana koja pokriva sve tri zone. Zadnji dan smo posli i u Potsdam do kojeg ide i jedna linija metroa a on je u zoni C. I kao sto rekoh imate popusta u skoro svaki muzej,neke restorane,kafice...itd. I da,ceste su kontrole u metrou. Nama je prva bila odmah kad smo stigli i krenuli sa aerodroma.
Jer znaju da je stigao avion iz nasih krajeva i da ce biti svercera
Nema to veze sa avionima jer nismo jedini mi stigli tada. Kontrole su bile bas ceste. Pogotovo na ove linije koje idu malo dalje. I u povratku is Potsdama su kontrolisali karte. Kroz "grad" su taman dosli blizu nas ali smo mi trebali izaci na sledecoj stanici pa nisu stigli.
Ne znam je li neko vec postavio, ali kjul sajt za povezivanje letova low cost kompanijama
https://abago.com/flights
Kakvo je vrijeme za ocekivati u Budimpestu za oko 15og januara? Nesto slicno kao kod nas? Hladnije? Toplije?
Hladnije nego kod nas svakako. Ipak je to kontinent...
Racunaj kao Beč... Kod nas npr danas moze bit +14 a tamo 2... Moze da se desi i da bude slicno nama nekih dana, ali da je neka sad nepodnosljiva zima, nije.
Led ledeni, ako 0 predje dobro je :)
Pomenu neko pass 72h za Brisel, važi li za komplet Belgiju ili samo za gradski prevoz? Treba mi od aerodroma do Brisela i onda povratna do Briža...
Sent from Tapatalk
Samo za gradski prevoz u Briselu...
https://www.stib-mivb.be/article.htm...e-b21a51d668f0
Potreban mi je savjet. Na letu za Tajland izgubili su bratu prtljag. Let je bio Beograd Pariz Hong Kong Puket. E sad pti cekiranju u Pariz receno mu je da je prtljag ukrcan. U Cathay airlines mu kazu sad da nije stigao u Hong Kong. U koferu je bilo dosta vrijednih stvari a svi se igraju gluvih telefona. Sto da se radi? Je li ko imao slicnu situaciju??
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Nema sta da mu kazu - nego da naprave lost report https://www.cathaypacific.com/cx/en_...d-baggage.html
Ako je pri chekiranju stavljen tag do krajnje destinacije onda neka odmah tamo napravi lost report dok je jos na aerodromu - na salteru kompanije ili lost and found.
I meni su u Parizu izgubili torbu, tj nisu je prebacili sa leta iz BG, ali su je dostavili narednim letom za JFK.
Pozdrav za sve, putujem za Budimpestu pocetkom februara...kakav je grad sto se tice, provoda i zena?:)
Kako najjeftinije od aerodroma do centra?Hvala :stupid:
Kad izadjes sa aerodroma odma imas bus 200e koji te kosta1.2e on te vozi direkt na metro M3 i opet platis 1.2 i izadjes u centar. Ide na svakih 2min bukvalno tako da laganini.Na aerodrom moras odma promijenit 10e
Nemoj vise jer je kurs uzasan ali bas..
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Ako ostajes duze od 3 dana, najbolje uzmi nedjeljnu kartu (ima na samom aerodromu da se uzme) za javni saobracaj, a ukljucuje u ovu 200E bus aerodromsku liniju...
Vala za budimpestu bas ne treba gradski prevoz, no se lagano pjeske moze kroz centar. Wizz ima kombi za 4-5e do centra, lakse no se cimat sa 2 precoza.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
A sta je sa 100E prevozom koji isto ide do centra direktno?
I dje ima taj wizz kombi za 4-5e do centra?
Od nedavno ima i 100E ekspres bus koji staje samo na dvije stanice Kalvin Ter i Deak Ferenc Ter (centar) Kosta 3eura.
Hvala svima na odgovoru, ostajem 3 dana...Nadjoh smjestaj za 3 osobe 96e, a djeluje ok...samo je malo nezgodno sa ovim wizz airom, sto je povratak za PG u 5 sati ujutro :)
Moze li se karta za ovaj 100E bus platit u eurima ili mora u njihovim forintama?
I da li hotel mogu platiti kesom u eurima ili u forintama/karticom?