Imao ja Al Rehab Silver, odlican.
Sad cekam Al Rehab Choco Musk, narucio sam ga prije 10 dana
Printable View
Silver odličan, stigla mi ulja prije nekolika dana i ja ga zamutio sa alkoholom..neka stoji jedno pola godine da sazri :)
Meni se svidja.Choco Musk ulje meni je puno ljepše od parfema ne znam šta si naručio meni ih gospodja koristi, imamo i parfem i ulje, ulje miriše kao najljepša čokolada a u parfemu neki alkohol razbija prvih 20 min da mi je baš težak..
Kupih danas Joopka nikad ga nisam imao, nešto što će mi, uvijek mi se namjesti ona boca od 125ml previše mi i danas vidim na akciju u Cosmetics nešto oko 16,5eura 30ml i kupih ga..top i ne treba mi jednog mililitra više :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d5d4218efe.jpg
Ulje sam narucio od Choco Muska, a Silver sam imao kao parfem 35ml...
Bio sam u kozmetiks u mall sad, akcija je do isteka zaliha...Probah opet Joop Homme Absolute, dobar je ali na meni traje bas slabo, necu ga uzet vjerovatno.
Ali zato probajte Joop WOW, narandzasta tecnost odma do njega...Razbija, ali nije ni jeftin.
Probao sam Versace The Dreamer, vidim pominje se u zadnje vrijeme, a ja ga nikad nisam nosio(bio popularan devedesetih,ja sam tad dijete bio :D)
Mozda cu njega uzet, dosta mi se svidio, versace parfemi inace bas pasuju...
Dreamer je fin, ja sam ga nosio kad se tem pojavio... Otac mi ponekad kupi parfem, uvijek je to Armani Eau Pour Homme ili Versace Dreamer... On veli da mu se ta dva najvise dopadaju na meni... E da, znao mi je kao gimnazijalcu/studentu, Versus uzeti (tad sam mu krijuci trosio Kouros i Fahrenheit...)...
Danas sam baš tražio po netu Versace Dreamer. Odličan je to miris uvijek bio a danas se može pazariti za 30 eura.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Armani Eau Pour Homme vintage. To je tako lijep miris. Novi sam probao 3 puta i sva tri puta sam se razočarao kako isčezne u roku od 2 sata. Užasno loš kvalitet za tu cijenu koju danas nosi po parfimerijama i po netu, a bio je tako dobar miris.
Vintage jedino priznajem... Dobio sam nedje pretprosle godine neki od ovih novih, mislim zeleni... Bah, nista posebno. Ali onaj stari... Ah kako dobar osjecaj kad ga stavim...
Ludo sam se navukao na Terre d'Hermes, iako mi se nije nešto svidio na prvi njuh.
Tapatalk
@Laz @METZ
Odlicno, naidjoh an ebay 50ml varijante Al-Rehaba, u korpi su mi Superman, Dakar i Rayan Black, nema Silver.
https://www.ebay.com/itm/Al-Rehab-50...r=462660731115
Probah i Joop! Homme, nije za mene, iako se zeni svidio miris.
Ukoliko neko želi Armaf CDNI ženski, nije otvaran od brata iz Indije za 30eura neka se javi na pm ;)
edit: PRODATO
To sto su jeftini ne znaci da su losi...
Cijena samog parfema(tecnosti) je smijesna i kod ovih najskupljih parfema...a onda stave ludacku bocicu, pakovanje, reklame, a onda placas i ime, pa i ove dobavljace...mislis da stvarno tipa amouage neki od 100ml vrijedi 400e? Ne naravno, ali oni mogu lupit i 1000e i opet ce se prodavat jer imaju imidz :D ne vjerujem da fabriku sve ukupno izadje 50e
Ja sam probao Al Rehab Siver i odlican je, mirise kao creed silver mountain water.
Samo pogledajte review-e na gugl prije nego kupite, drugaciji su malo ti parfemi iz sredozemlja od ovih nasih...oni voli vise zacina nekih, dima, smole itd...
Aseel - Montale Red Aoud less sweet
Silver - Silver Mountain Water
Khaliji - Sweet green fragrance. Reminds me Carrera Pour Homme
Roses - Almost pure roses
Red Rose - Very feminine roses with body cream accord. Reminds me Bulgari Pour Femme
Dehn Al Aoud - Sharp, dry rancid resinous woodsy smell.
Mokhalat Malaki - Similar to Dehn Al Aoud.
http://www.basenotes.net/threads/283...hab-fragrances
Nisam ja predrasude imao,nego pitao jer prvi put cujem.
Zanimalo me na koje parfeme podsjecaju orijentacije radi.
Da li su postojani ili traju 15min,to me zanimalo.
Hvala na odgovoru,testiracu :D
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Slicno je kako Laz veli, s tim sto neki sastojci parfema imaju ekstemne cijene kada se kupuju na manju gramazu, ali realno sintetika mijenja dosta stvari - npr. sandalwood, ruza, vanilla, musk i agarwood se zbog cijene/rijetkosti zamjenjuju sintetikom. Iscitah dosta u zadnjih par mjeseci o pravljenju, basenotes forum kao izvor informacija.
Konkretno, stari mi ima neku bocicu Refan 205 (ima jos malo tecnosti), nesto najljepse sto sam do sada pomirisao, po Refanovim informacijama u pitanju je klon "Jacomo de Jacomo", koga ovdje ne mogu naci a internet veli da je ovaj Al-Rehab takodje odlican klon. Kad stigne uporedicu ga, ako ne, sipacu malo u bocicu i zamolit nekog od vas da pomogne oko identifikacije. Ili da jurim Refan u nekoj od susjednih drzava :D
Ja citam ovaj Al Rehab ima 400vrsta parfema/mirisa ko ce ovo pohvatat:D
Valja posjedovat neki primjerak ;)
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Jesam li ja dobro zapamtio da je neko od vas sa foruma imao ili ima Oscar De La Renta Pour Lui EDT? Zanima me kakav je miris tj probao bi ga rado
@karamazov Obavezno slikaj i salji mu. Moj je stigao sto veli Stefke, da se moglo kuglati s njim i da mu nista ne bude...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cb6aa80c66.jpg
Casti me gospodja, vidjecemo :)
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Lijep je bleu noir. Meni nevjerovatno sličan sa Cartier Declaration mirisom... Sad kad malo još zaladi, bude odlično vrijeme za takve tipove mirisa
Directore imam ja Oskara ako imaš neku malu dekant bočicu odvojicu ti ja da ga testiras ali u toku sledeće nedelje ove ne mogu, svakako što hladnije vrijeme bude za probu to bolje, miris specifičan i mislim da je nekih 10ml dovoljno za nekih par godina ;)