Jesi kontaktirao prodavca?
Printable View
Jesi kontaktirao prodavca?
Pisalo je da ce za 5 dana stic, kad nije ja kontaktirah posle 10 i cudili se sto ga nema pa evo cekam mjesec da ih opet kontaktiram(2 dana jos), sad cu za vikend...
Sa amazona je naruceno
Xaxaxa, kako me utjesi
Quote:
Hi,friend,
Yes,the item is free shipping.and we can send the item to you all over the world .
and we send the item to our customers by airmail.
so that our engineer don't need pay the customs.But I can not promise that they don't need the tax.you know the different country has different policy .
and usually the delivery time is about 12-15working days.But to your country ,I think the delivery time is very very long.
if you have another question,please feel free contact me.
Je li neko uzima sa base.com ili dvd.co.uk zanima me kako da unesem adrese ondje ima tri praznine sta da ubacim tu i da li mogu da biram brzu ili onu obicnu isporuku
E jeli neko narucivao sa ebay-a majce, dukserice i sl. Ne mogu se nikako snac sa onim velicinama M L XL
Jesam ja masu puta... Zavisi od marke do marke... Valjda znas koju velicinu nosis :)
A znam XL mada kad uporedjujem sa velicinama na sajtu ispadne da mi treba M. e sad necu da mi bude mala a necu ni 3 broja vecu
A maxe, američke pa čak i engleske veličine se uopšte se slažu sa našim...Naručih iz Amerike majicu kratkih rukava veličine XL, evo mi stoji u ladici i ne oblačim je jer mi je kao haljina :neutral: A engleske su preširoke...
Sad ću koju duksericu uzet pa da ako mi bude taman :cool:
Zavisi koju marku narucujes... Npr Nike ti je isto i kod nas i kod njih, osim ako nije Nike iz Tuzi :)
E pa to. Ova je iz UK uzecu ovu M pa kakva bude. Sad pitah prodavca ako moze nek vala izmjeri duzinu rukava :)
i kakve crne nike, to ima i odje. ja sam ovu htjeo http://cgi.ebay.co.uk/IRON-FIST-BLAC...item92aef396ee
A ovako grdnih dukseva ima i u pg...
Ja narucujem nocas stvar iz Holandije, kaze prodavac da stize za 6-7 dana, sitna stvar je u pitanju
mogu mislit kaki je
Ja cekam jos ovu nedelju da stigne poster onda saljem mail, sto mislite oce li vratit pare? :|
A cega je to poster?
Mislim mozes i kod nas da istampas poster samo da imas sliku
Zna li ko kakve druge sajtove za robu mimo e-baya, amazona, asosa...:)
Pa od ove ti je ostalo jedino XL 4 komada, osim ako ti vec nisi kupio polednju M... Inace imas ovu dolje tabelu velicina, i skroz desno ti pise "to fit chest" dakle koliko inacha da odgovara grudima... Ako inache nosis XL, M ce ti biti malo 100%... Medjutim imas opciju da vratis nazad, i da ti prodavac promijeni velicinu, jedino ti snosis troskove postarine...
Inace vec se o tome ovdje pisalo, da prodavci vracaju pare nazad ako nesto ne stigne... I meni su 2-3 put vracali, cak iako mi je sa zakasnjenjem stizalo... Tako je barem na eBay-u...
Ovo je zaraza, juce otvorih karticu vec 3 stvari kupih, sta god vidim klikam buy ne mogu da se zaustavim
da li je neko narucivao robu vrijednosti preko 150e express opcijom? kako ide onda procedura carinjenja? da li se i tada placa onih 30e lopovima dhl/ups?
Obican poster, mada nijesam imao sliku da uvelicam pa da ispane pribliznog kvaliteta, a nije za mene no druga a ja platih dok ne stigne......
Eo cekat cu jos ove nedelje vala, poslah im mail i vele njima pise da je poslato a na tracking pise da posta ocekuje da primi posiljku -.-
Ma doce ti gotovo sigurno, samo se nekada malo zagubi, pa joj treba dosta vremena... Pogotovu ako imaju kakvi tracking number, tim je sigurnost veca...
@alien: Ako se salje obicnom postom, a posiljka je priority, ili expres, itd; a vrijednosti je preko 150 eura sa postarinom, ne placas DHL-u, ili ostalim kurirskim sluzbama, vec direktno crnogorskoj Carini... Za tehniku je to nekih 8% carine i 7% PDV-a na ukupnu cijenu... Samo provjeri sta prodavac podrazumijeva po express posiljkom - dal neku kurirsku sluzbu, ili postu...
ok to, nego ja bih bas koristio neku express opciju tipa dhl/ups/fedex jer ne mogu da cekam mjesec dana paket, a i ove sluzbe su mi sigurnije
Pa ako narucujes nesto preko 500 eura vrijednosti, onda se mozda i isplati platiti njima dodatnih nekoliko desetina eura, zbog brzine i sigurnosti... Ispod toga, i obicna posta je sasvim sigurna...
narucujem dosta, ali do sad su mi 2 stvari zaglavile. slucajno ili ne digitalac od 250e je nestao nedje izmedju usa i cg. srecom pa sam ga osigurao, nego je i to procedura od 4-6 mjeseci.
e sad, uzeo bih drugi, ali ne bih da opet cekam pola godine, nego ako narucim da bude tu za oko 10 dana i da budem relativno siguran, a i da mi se isplati ako moze. tako da ako ce oni uzeti jos 30e pored transporta od 20 koji placam, poreza i carine onda mi se opet ne isplati. zato sam precizno postavio pitanje, ako je neko kupovao da mi kaze da li i u tom slucaju(neoslobadjanja carine) uzimaju tih 30e.
Mislim da uzimaju, na ime otkupa tovarnog lista... Pisali su ljudi vec o tome na prethodnim stranama, pa prelistaj malo... Imaju uglavnom losa iskustva po pitanju cijene usluga tih posiljki do 150 eura... Ne nazivaju ih dzabe lopovima :)
Otkup tovarnog lista svakako naplacuju DHL/UPS... + spediterske usluge. Mada ranije smo pricali da je kod nekih spediciterska usluge gratis... pretrazi malo.
Da, naravno da se naplacuje otkup tovarnog lista, mislio sam da se to podrazumijeva, nego da nisi bio siguran do 150 eura da li se naplacuje :)
e ok, hvala, to me zanimalo.
znaci nista od porudzbine preko njih.
samo se pitam jesu li oni svjesni koliko gube ovakvim kriminalnim ponasanjem? ovo ustvari legalno nije pljacka, ali da je zakon malo precizniji trebala bi biti. jer ovo je zaista jedan bezobrazni profit, iskoriscavanje, i stvar koja je nerealno skupa.
Pa jbg, njih koriste ljudi kojima je potrebna brzina i sigurnost, a ne zanima ih cijena... Kazem, to je dobro za neke skuplje stvari, preko 400-500 eura...
da, kod nas je to tako, a u normalnim zemljama njih koriste svi, i za posiljke od 20-30e bez straha od dodatnih troskova.
ja narucim knjigu od 30e, platim 20e hdl i onda platim jos 30dhl kad dodjem pred svrsen cin. logican zakljucak je da zloupotrebljavaju situaciju
ja otvorih danas, sve prodje kako treba i na pay pal i na e-bay...drzhava-Slovenia....
tako, sad cu poruchit neshto pa daako stigne....
i ova verifikacija nije problem ? poshto vjerujem da cu brzo probit limit od 100$
Nije, uradi kao sto sam i napisao... PayPal ce ti skinut 1,5 eura sa racuna, trazi od banke da ti odstampaju rezervisane transakcije, tamo ces naci kod kao sto je PayPal objasnio, uneses ga kod njih na sajt i to je to - Verified...
MasterCard je master, iz koje god banke, ja sam iz Atlasa, ali nema to veze...
imao je neko na forum da uz proviziju trguje stvari s neta?da ne zna ko o kome se radi?
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=59841
Ali ne znam sta ce ti kad sve mozes sam
File-ovah claim na amazon posto ovo jos ne stize pa dako se rijesi...25tog avgusta poslato i dalje ga nema, na usps tracking sajt nista ne pise ko da nije slato
prvi problem :)
juce krenuh da platim neshto i javi se problem bla bla zato shto nije bilo dovoljno para na karticu/rachun, danas utaknuh novac, dodjoh doma sad, logujem se na paypal....kad "We noticed some unusual activity on the credit card linked to your PayPal account."
Shto ovo treba da znachi, shto cinjet ?
Ima tu neki "Resolution Center", na dnu strane pod "Begin a limitation review" pishe, Confirm your credit card - Waiting for your response...
Kartica je CKB Electron...
Mail od njih...
Quote:
Hello Stefan Mihailovic,
We need your help resolving an issue with your account. To give us time to
work together on this, we've temporarily limited what you can do with your
account until the issue is resolved.
We understand it may be frustrating not to have full access to your PayPal
account. We want to work with you to get your account back to normal as
quickly as possible.
What's the problem?
We noticed some unusual activity on the credit card linked to your PayPal