Sto mislite oce li Sumi nastavit i poslije 2006 da vozi, posto vidjesmo u pobjedu one natpise :D :D :D :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) ja bih iskreno volio :D :D :D :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) a vi?
Printable View
Sto mislite oce li Sumi nastavit i poslije 2006 da vozi, posto vidjesmo u pobjedu one natpise :D :D :D :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) ja bih iskreno volio :D :D :D :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) a vi?
Ja vidjeh u vijesti sto pise, a pise da je na konferenciji za novinare koja je odrzana u Monci Schumi reka da nema namjeru da se povlaci, vec ce da vozi dokle god bude pobjedjivao! :D
GO SCHUMI!!!
Schumi - KRALJ:
Hercules - Spammer!
Fabia ;) ne saljem ja nezeljene poruke, a sto cu kad volim Scuderia Ferrari Maranello :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D 8) 8) 8) 8)
Jeste li vidjeli veliki udes koji je schumaher imao na drugom danu testiranja u Monzi. Na slikama auto je izudarano sa svih strana. Kazu pukla guma na kraju glavnoga "straight"-a dok je isao oko 300km/h. Cim je izasao legao je pored bolida da povrati vazduh. Njegova predstavnica za stampu je izjavila da nije ozbiljno povrijedjen.
Kad je to bilo?
To se desilo danas popodne.
Možda neće da se trka? Ni on? Šta je snjim? Šta je sa braćom Schumacher?
Chudi me da toga nema na ferrarijev sajt? Nadam se da nije nisat ozbiljno jer ja jedva cekam naj stazu u F1 i da vidim kako sumi prasi sve :D :D :D :D :D :D :D :D
Za vas koji znate engleski evo je link: http://www.pitpass.com/fes_php/pitpa...s_art_id=22170
slike se mogu vidjeti na: http://atlasf1.com/
Schumacher je u redu. Pukla mu je guma, ali nema ozbiljnih povrjeda.
Dobro je, nista strasno mu nije bilo, a najbrze vrijeme postavio. Da li je to schumi malo ljut pa se sveti na monza?
ili to ili bridgestone nije zadovoljan kako su se njihove gume ponasale u SPA pa testiraju novije kompaunde za monzu.
Ja koliko se sjecam oni imaju odlicne gume, lose su u prvom krugu to je tacno, ali ko zna, brzo cemo i saznati. Go Schumi
Apsolutno si u pravu. Do sada Bridgeston je imao bolje ili iste guma kao i mischelin. Mozda su mischelin bolidi bili brzi zbog loseg setup-a ferarija a mozda kao sto sam procitao na nekom engleskom forumu bridgeston je rekao u autosport magazinu da nece dozvoliti da ih mischelin opet pobijedi ove sezone. Dok god ima takmicenje u gumama izmedju bridgestona i mischelina oni ce praviti gume da dodju do limita koji moze da izazove nesrecu. Istina? Ne znam.Quote:
Originally Posted by hercules
to znam, sjecam se prije dok je good-year pravio gume rijetko je kome guma pucala. Ono su ubjedljivo najbolje gume bile, i to bez onih sara po sredini. Volio bih da se gume svedu na jednog proizvodjaca pa cemo onda znat ko je stvarno najbrzi (100% opet bi bio ferrari). Sto mislite vi? :D :D :D :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)
Ja se slazem sa tobom. Ali ne vjerujem da ce vratiti "slicks" ako to mislis kada kazes bez sara. Bilo bi bolje kada bi bio jedan snadbjevac guma u formuli 1. Sada vec razgovaraju o tome tako da za par godina vjerovatno cemo imati opet samo jednog snadbjevaca guma. Sada trenutno Ferari bi definitivno trebao da je brzi.
Slick nece vracati definitivno i ovako ne znaju kako da ih uspore :D :D ali nadam se uskoro jednom proizvodjacu da se otklone ove spekulacije oko ferrarijeve dominacije :wink: :wink:
Ah ljudi, dali se sećate prošle godine kada je pukla Brid-guma i Schumi je pao sa drugog na sedmom mjestu. I odmah da tuže Bridgestone! Pa to je sramota!
Sjecam se to je bilo pros;e godine u Nirburgringu pao je na 7 mjesto, samo su ferrari i bridgestoun odradili odlican posao tokom zime. Kome ce pomoc bridgesotun ako nece ferrariju posto im oni jedini sa njihovim gumama se penju na postolja zar ne??? 8) 8) 8) :D :D :D :D
Ja mislim da Michelin je bolji na suhom asfaltu ali Bridge je vrh za kišu!
Bogomi za ovu se4zonu fabia ja mislim da su tu nedje, cak kazu da se michelinke brze trose. Ko ce mu ga znat to su sve nijanse po meni, a za kisu su bridgestonke bolje. Za suvo ne znam, po meni tu su nedje. 8) 8) :twist:
Nije bitno tebi, bitno je njima!
Fabia koliko tpkas vise i ne citas sto pise na forum :D :D :D :D nisma ja rekao da nije bitno to uopste, samo da su tu nedje, i da su to sve nijanse. Kontas me :lol: :lol: :lol: :lol:
Aha!
Uh kad ce ova trka vishe, ovo je zadnja u evropu, da se ferrari fino pred svojim navijacima fino oprosti 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
Sto prognozirate za ovu trku. Ja licno Shumi revenge :twisted: :twisted: :twisted:
Schumi treba da obori rekord brzine, prošle godine ovdje je vozio 368 km/h i srušio je rekord brzine u F1! Ove godine, kada znamo da Ferrari F2004 je puno bolji od F2003, treba da se obori taj rekord!
A čini mi se da je ova staza vrhunska za njega, ovdje prošle godine je pobijedio a ove godine....ne znam!
Tu si u pravu, ove godine se ocekuje da ce se probiti granica od 370 km/h a s obzirom da moraju da cuvaju motore, i to je malo diskutabilno ali ko zna. A cisto sumnjam da ce iko moci da parira Ferrariju pa cak i BMW na njihovoj domacoj stazi. Uh jedva cekam :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja se nadam da ce MS da dobije, ali ne bih bio iznenadjen ako BAR ili negi drugi tim im da veoma jaku konkurenciju.
Slažem se, ipak ovdjeje potrbna snaga koju ima Honda ali i izdržljivost motora a nema ga niko drugi sem Ferrari! 60% trke bolidi su pod punim gasom a kočnice su pod pritiskom punih 13 krugova!
Sto znam honda se pokazala dosta kompetenta, ali ne zaboravite na koliko trka je motor eksplodirao njima a na koliko ferariju. Ocekuje nas uzbudjliva trka svakako, ali ipak mislim da svi osim ferrarija nemaju sto da traze ovdje :twisted: :twisted: :twisted:
kad ste vec kod guma ja nedje procitah da bi od 2007 trebalo i kumho da se ukljuci u F1 mada sobzirom da pominju samo jednog proizvodjaca guma za ubuduce to mi je malo cudno......ja bih vise volio da svi koriste iste gume....
sto se tice monze ocekujem da ferrari bude najbrzi sto je i pokazao do sad
Kumhooooo, sramota...brooka, sad će i Sava ili Tigar!
Hercules, Buttonu je samo jednom eksplodirao motor jer on je ne prži kao Sato! Button je next Schumacher!
Znam da je Buttonu samo jednom ekspolidaro motor, ali ipak mislim da jeste snazan ali ne toliko pouzdan i izdrzljiv kao ferrarijev, jeste da Sato agresivno vozi, ali nesto mi je nestrpljiv i nepromisljen u dosta situacija. Jedva cekam da vidim speed trap ferrarija i honde i BMW. Ferrari je najavio brzi aerodinamicki paket samo za Monza pa da vidimo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
montoya rules
Hercules, potpisujem!
Evo i rezultata danasnjih kvalifikacija, ocekuje nas uzbidljiv trening sjutra. Pogledajte ko je bio prvi!!!!!!!
1 6 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:20.846
2 2 Rubens Barrichello Ferrari 1:20.899
3 1 Michael Schumacher Ferrari 1:21.080
4 9 Jenson Button BAR-Honda 1:21.124
5 4 Antonio Pizzonia Williams-BMW 1:21.264
6 10 Takuma Sato BAR-Honda 1:21.313
7 3 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 1:21.419
8 35 Anthony Davidson BAR-Honda 1:21.544
9 8 Fernando Alonso Renault 1:21.630
10 5 David Coulthard McLaren-Mercedes 1:22.052
11 7 Jarno Trulli Renault 1:22.191
12 38 Ryan Briscoe Toyota 1:22.197
13 12 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:22.258
14 16 Ricardo Zonta Toyota 1:22.298
15 11 Giancarlo Fisichella Sauber-Petronas 1:22.302
16 39 Timo Glock Jordan-Ford 1:22.332
17 14 Mark Webber Jaguar-Cosworth 1:22.392
18 17 Olivier Panis Toyota 1:22.813
19 37 Bjorn Wirdheim Jaguar-Cosworth 1:22.914
20 15 Christian Klien Jaguar-Cosworth 1:23.199
21 19 Giorgio Pantano Jordan-Ford 1:23.818
22 40 Bas Leinders Minardi-Cosworth 1:24.045
23 21 Zsolt Baumgartner Minardi-Cosworth 1:24.063
24 20 Gianmaria Bruni Minardi-Cosworth 1:24.225
25 18 Nick Heidfeld Jordan-Ford :
Na žalost......ali džabe im je to jer Ferrari je Ferrari!
KAO KOD KUĆE
Naravno, poznata taktika Ferrarija na treninzima se cuva motor za kvalifikacije i trku. Jedva cekam 2 sata sjutra, obecali su debili da ce bit prenosa. Ne daj boze ispuste li i ovu trku. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
to je samo jedan trening od 4....
na jednom je bio schumi najbolji,na drugom kimi na trecem montoza a na zadnjem rubinjo i sto sad....ispade 2x ferrari najbrzi ;)