Jel' mTel prva mreža koja prelazi na ovako ciganske fore?
Pitam za druga
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7cade66c39.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f0bf30e735.jpg
Poslato preko goluba pismonoše
Printable View
Jel' mTel prva mreža koja prelazi na ovako ciganske fore?
Pitam za druga
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7cade66c39.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f0bf30e735.jpg
Danas mi isključili net/kablovsku, zovem da vidim koja je muka (redovan platiša) kad mi drugarica kaže pa istekao vam ugovor, trebali ste da ranije najavite da ćete da produžite
PA ZVAO SAM DRUGARICE..
Prije 5-6 dana dolazio čovjek da mi prikopča novi resiver i podesi onaj za Move (koji me sledovao po paketu ali mi nisu bili prikopčali) i naravno rekao da produže ugovor.. I šta mi generalno ide na tuki, svaki put kad zovnem servis, moram otiske prstiju, uzorak krvi i j*beni JMBG da dam, a račune redovno šalju na pogrešnu adresu.. Kakvi bogalji.. Da nisam uslovljen fakin optikom davno bi mi razgulili
Svasta, prvi put cujem u sistemu bi trebalo da se prikazuje samo da je istekla ugovorna obaveza, a da ti isporucuju normalno uslugu. Barem je tako kod mene na Telemach, sa njima nemam problema. Davno sam raskrstio sa tim lopovima iz Mtel-a
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Prvi put cujem da neko prekida uslugu nakon isteka ugovora.
Uvijek ti produze za isti period jer u samom ugovoru jedna od takvih 'trik stavki' je i ta da ti automatski produzavaju ugovor osim ako eksplicitno ne trazim da se to ne desi makar mjesec unaprijed ili nesto slicno.
Izgleda da j*be lud zbunjenog, evo i komšija me zove da vidi imam li signal, znači da je u pitanju opšti kvar.. To je problem bio reći umjesto što mi je žena mozak otvorila 15min sa pričom o ugovorima..
Nema, nešto sam grešan bio u prošlom životu..
Telenor naplacuje odavno za svaku provjeru racuna *147#.
To bukvalno hoce da turisti koriste pripaid a ostale da vezu ugovorom. Da su sigurni 2 godine.
Umjesto na pr.za pomorce da naprave da imaju tipa da zamrznu ugovor,jer masu njih ne koristi nase kartice na brod. Meni drug ima pretplatu u telenor 20e mjesecno 6 mjeseci na brod,bukvalno ih casti
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Pomorci spadaju u onu grupu koja "ima on para, deri to kol'ko mozes".
Ja sam zato naravno uvijek na pripejd, ma koja da sam mreza u tom trenutku (mijenjam kad god mi se neka od njih smuci a to se cesto desava).
Na meni je samo par puta tokom ugovora da uplatim 2e preko Digitalnog kioska, da mi ne ukinu broj i to je to.. miran sam i mogu da ih posaljem u p.m. kad god ocu.
Ne bi NIKAD potpisao ugovor. Ni sa njima niti sa ijednim operaterom kod nas.
Postoji mogucnost 'zamrzavanja', vjerovatno kod svakog operatera.
Ali ta 'zamrzavanja' su uslovljena sa 100 'fora' kako bi te zayebali.
Recimo znam da kod jednog od njih (ne znam kod kojeg sam bio tada kad sam se raspitivao) mozes da zamrznes maksimalno jednom i taj period ne moze da bude duzi od 2-3 mjeseca. Pa onda recimo ako prekrsis bilo koje od 100 uslovljavanja koje ti postave pucas neke visoke penale gdje ti se na kraju isplati da placas regularno svih 12 mjeseci.
Nasi operateri gledaju samo kako da te zavrnu, kako da te sto bolje izmuzu i zayebu na svaki moguci nacin.
Uz to je uvijek u prednosti onaj "novi korisnik", onima koji su 100 god na mrezi ne daju nikakve povlastice vec je sve rezervisano za 'nove korisnike'.
Zato sam ja uvijek 'novi korisnik' i ne bi to promijenio, para nema.
I ja sam svake 2g."novi korisnik".
Što se tiče zamrzavanja,nije bilo,barem tada,ništa komplikovano.3 mjeseca godišnje imaš pravo da zamrzneš ugovor.Istina,moraš poći do poslovnice,nakon 3 mjeseca suspenzije,usluga i faktura se aktiviraju(ili ranije na tvoj tahtjev) a ugovorna obaveza se produžava za period za koji je bila zamrznuta(što je i normalno)
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ko nasa sva posla.
Politika "novog koriniska" ko sva tri operatera je ista,a da zadrze starog nema potrebe,on se ne buni,zadovoljan je.
To mi se ne svidja,umjesto da zadrze starog oni ga tjeraju od sebe.
Kolega je pomenuo pomorce.
Pomorcima tih 3 mjeseca ne znaci nista jer ostaju uvijek duze od toga. A onda posto nisu tu da odu do poslovnice pocnu penali da im pucaju i da se vrati imaju da plate kao da su u zadnjih 6 mjeseci koristili usluge 18 mjeseci. U tome je fora.
Sjecam se da je bila neka strasna fora zbog koje sam momku prsnuo od smijeha preko telefona a i on za malo... Naime, bila je neka opcija da zamrznes mjesec dana, ustedis tih 10-ak eura pretplate a onda moras da doneses zahtjev za ponovno ukljucenje koje placas tipa 15 eura.
Goru foru ne bi Migo smislio.
Pa i sada ti naplacuju ako te iskljuce(tipa ne platis racun) da te ponovo ukljuce oko 2.5e telenor meni se cini. Vjerovatno je politika ista kod svih
E raspali se kakvi su [emoji2357]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6ffce40edf.jpg
Мени је потпуно невјероватно да ја имам на рачуну и да не могу да зовем никога док не допуним тај исти јебени рачун са 3е да би га као активирао. То је значи сваког јебеног мјесеца.
Нека ми неко објасни има ли јебене државе да заштити корисника јер ме уцјењују да сваког мјесеца допуњам припејд рачун иако имам већ новца на истом. Куку
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Ja iskreno nisam nailazio na tu praksu nigdje drugo u svijetu gdje sam koristio pripejd brojeve tokom duzih vremenskih perioda.
Vrlo je upitno i koliko je to legalno ali to ti kod nas dodje kao nebitna informacija...
Evo ja koristim prepaid lebara broj 150e na racun imam, sad pogledao. Moram ga dopuniti najkasnije 89 dana od zadnje dopune inace ojde broj. Nije da je to samo kod nas
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Tako sam ja skupio preko 100eura na pripejd jos dok je bilo 2 eura da se dopunjava. Kad sam htjeo da predjem na postpaid odma su mi rekli da bi trebao da potrosim sve to ili nekome iz nekoliko puta da prebacim :)
Ali ipak su se urazumili i prihvatili da mi to bude na racunu i tako sam bio u pretplati skoro pa godinu.
Vjerujem da je kod svih nasih operatera isto kad je pripejd u pitanju.
- Nakon 30 dana od dopune ne mozes da pozivas i saljes poruke, tj. sve odlazno je blokirano
- Nakon 60 dana od dopune ne moze ni da primas pozive ni poruke, tj. pored odlaznog je i sve dolazno blokirano
- Nakon 90 dana od dopune gubis broj i prelazi u slobodnu prodaju (obicno ne odma ali relativno brzo nakon toga)
Men' se cini da ja sa Lebarom (Spanija) nisam imao tih problema kao ni sa ostalim karticama po Evropi. Doduse nisam obracao paznju na tacne datume niti sam vele pozivao/slao poruke vec skoro iskljucivo net koristio.
Slicno iskustvo imam i sa ostatkom svijeta.
Naši su najveći lopovi. Koristim hrvatsku karticu kad prelazim tamo. Nema potrebe da je punim mjesečno. Plus, rok trajanja zavisi od iznosa dopune
http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/...ml?question=47
https://telemach.hr/podrska/mobilna-...doplata-bonova
https://www.bonbon.hr/podrska/na-bon...ljanost-racuna
Jel ko instalirao novu app Apollon?
Ja znam da su sve mreze kod nas krs ali ovaj mtel me odusevljava kad god on dodje na red u mojoj redovnoj rotaciji mreza.
Elem, sinoc istekao net pa jutros da ga dopunim... nema trika. Ne rade uopste kodovi (ni *100# za provjeru racuna, ni *108# za utvrdjivanje da je net istekao, ni *105# za pregled ponuda i aktiviranje iste).
Zoves korisnicki servis, nema onog automata da te pita sta zelis i koliko minuta se ocekuje da cekas nego odma krece muzika koja traje beskonacno.
Kao da im je sve puklo... Raspali se kakvi su.
P.S. Jel' mozete vi preko FB-a da im poaljete poruku? Po svemu sudeci kao da su me potpuno blokirali iako nikad nisam koristio neprimjeren rjecnik sa njima (ma koliko su zasluzili da ih posaljem u q 300x) i jos se poslednje dopisivanje bilo u najboljem redu, u novembru prosle godine.
17 feb sam pisao preko Fb,sve normalno!
Puko mtel ko zvecka nocas u Baru. Ni pozivi,ni net ni poruke. Katastrofa
Telekom srecom imao za hitan poziv.
Nije ni čudo koliko je ljudi stiglo noćas u Bar :D
TT
Evo vele 10k govore. Ovakva se guzva ne pamti u Baru.
Al to nije opravdanje da ne radi ni jedna opcija 2h. Evo sreca radi kablovska[emoji23]
Upravo sam dobio informaciju sa 1600 da Move aplikacija više nije dostupna na telefonima!?
Htio sam gledati košarku, prc!
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Oće li mi neko objasnit zašto me svaki dan zove broj +3821600 ???
Nude ti produzenje ugovora, pretpostavljam.
Ne zovu da te pitaju za zdravlje
Ne mogu ga nudit' kad sam ga raskinuo prije mjesec dana
E onda ne znam. Javi se kada sl.put zovu i pitaj sto ce[emoji16]
Evo da se opet javim pa mozete da pogadjate jel' pozitivno il' negativno iskustvo...
U pitanju je majcin net na 68 kartici na koji se cesto zali.. A kad se ona zali znaci da je raspad. Nisam imao mnogo vremena da se bakcem sa tim al' znam da kad pricamo preko Viber-a i sl. zna da prekida i sl. a nije do mene.
E sad... vise puta sam se zalio i onda su kao tamo nesto reset-ovali na njihovoj strani i nakon toga net bude ok jedno vrijeme a onda kao da namjerno obore brzinu i pokake se na njen net.
Evo sam veceras uzeo i njenu 68 karticu i 68 karticu brata i obije stavio u isti telefon. I to jednu po jednu, u isti slot, da ne bude da je jedan slot brzi od drugog. Mjerio u razmaku od po' minuta, sa istog mjesta, ka istom serveru.
Rezultat? Bratu je downalod bio nekih 40MB, upload nekih 30MB dok je sa majcinom karticom download bio 4MB a upload je bio 0.6MB. Testirao vise puta i rezultat je bio manje-vise isti svaki put (minimalne razlike, neznatne).
Zovnem podrsku i naravno momak nudi da 'reset'-uje itd. sto je opet glupa prica. Mislim nema on nikakve veze sa tim pa nemam sto da se sa njim pracakam ali objasnite sto to mtel radi pa da ovako osakati neki broj ili karticu i spusta brzinu... Ne znam jel' to nesto sistemski, jel' to onim brojevima koji imaju manje protoka ili sto je u pitanju ali ovo je zastidje.
Inace majka je postpaid, svakog mjeseca placa racune itd. dok je brat ka' ja i uzima 68 kad mu se digne a najmanji problem mu je promjenit' mrezu sto je radio dosta puta do sad, na brata.
Sve u svemu, katastrofalna politika poslovanja, dno dna i jedna velika nula sa moje strane uz zelju da izgube sto vise korisnika i eventualno bankrotiraju.
Uzdravlje!
Da ti nije majka na 3G tj. nije mijenjala za 4G karticu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne bi trebalo a i da jeste ne bi trebalo da je tako losa brzina, rekao bih.
U svakom slucaju nisam ni htio da pominjem to jer je tu ona stara prica sa mtel poslovnicom u Baru i reatrdiranim curama koje ne znaju ni koje su im kartice 3G a koje 4G i gdje sam ja mjenjao svoju jedno 4-5 puta dok napokon nisam dobio 4G karticu... A cekale su se da dodju iz inostranstva i posalju iz Podgorice, kao da sam kokain iz Kolumbije cekao. Preko Voli distributivnog centra. U bananama.
To mi je ujedno i poslednja stvar koju cu pokusat' - da jos jednom zamjenim karticu i trazim iskljucivo 4G (iako to ne garantuje da cu je dobit', iz dosadasnjeg iskustva) pa ako i to ne rijesi problem onda ce ic' zvanicna zalba i mjenjanje mreze dok ne ostane niko iz uze i sire familije na mtel prsli.
99% ti je ovo sto sam ti rekao, 3G je dostigao svoje limite, i prelaskom na 5G se manje vise svudje planira gasenje 3G-a. Zamjena kartice ti je sad svuda minut posla…
Mozda u nekom idealnom svijetu ili iz tvog iskustva.
Da ti ne pricam moje gdje sam mjenjao karticu 4-5 puta da bi napokon dosao do 4G a do tad sam dobijao 3G ili neke 3G+ kartice. Od toga sam cak 2 puta bio danima bez mreze jer nisu mogli da aktiviraju SIM karticu. Jednom me uhvatio vikend a drugi put pola radne nedelje + vikend sam bio bez mogucnosti koriscenja telefona (SIM kartice).
Tako da mi je iskustvo sa mjenjanjem kartica u mtel poslovnici u Baru sjajno.
Vjerujem, ali vjv je to bilo u periodu kad su paralelno funkcionisale i 2G/3G i 2G/3G/4G kartice, vec neko vrijeme su sve iskljucivo 2G/3G/4G tako da ne bi trebalo da bude problema