Cus Vuk Petrol....
Printable View
Cus Vuk Petrol....
Ja sam odavno prestao tamo da sipam. Isti sam simptom imao. Identican. I to sa motorom. Poslije sam na europetrol onaj 100 benzin sipao-mada nema veze to sa 100 oktana al' ajde. Nisam imao problema. Sad tocim tamo dizel i vjerovali ili ne, manja mi je potrosnja naspram lukoil dizela koji svi hvale. Isprobano na full rezervoarima i jednog i drugog na gradskoj voznji sa meganom 1.5 dci
Eto ne moze da skodi :-) :-P
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dje je najbolje dizel gorivo? I moze li od kvaliteta da potrosnja zavisi?
Sent from my Galaxy S6
Ja benzin tocim samo na EKO pumpe godinama, prije bezolovni 95, sad 98, nikad problema da kucnem.
evo ispade, a tako je i ostalo, da sipas na EKOPETROL(jugopetrol).
sto se tice potrosnje-a posebno dizela, bas neka minorna razlika moze da se pojavi i to na velikoj km
Od sjutra dizel jeftiniji pet centi
Komentari (0) A A A
U Crnoj Gori će od sjutra litar eurodizela biti jeftiniji pet centi i koštaće 0,92 eura, a cijene eurosupera se u ovom obračunskom periodu neće mijenjati, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva ekonomije.
Tooo malaaa ojhaa :D
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040D using Tapatalk 2
Mali offtopic:
Na onom sajtu gdje gledamo cijene barela nafte, ima jedan zanimljiv tekst; malo je poduzi, ali jedna stvasr je dosta interesantna: http://oil-price.net/en/articles/syr...is-attacks.php
As of 2015, a mere 4 per cent of Saudis work in the private sector. As a whole, the Saudi private sector is 87 per cent staffed by foreigner workers. Since the oil price crashed, the Saudi government has attempted to force the private sector to hire more Saudi nationals to reduce the state cost of unemployment. But as one CEO puts it: it is "a serious battle trying to get those that they hire to actually do anything". Working for a living is simply not culturally accepted in the Islamic state. This cultural attitude explains why astonishingly, Saudi Arabia is a net importer of gasoline: it imports 25 per cent of its gas and 20 per cent of its diesel. In other words Saudis produce oil easily (by inviting in foreign companies with their own highly trained staff) but they don't "add value" by refining it. Refining crude oil may seem like such a low-hanging fruit for us westerners, yet the effort involved puts is out of reach of Saudis.
Samo 4% Saudijaca radi u privatnom sektoru, a svi ostali su na drzavnim jaslama?
Vecina tih koji su zaposleni kod drzave fakticki ne rade a primaju platu?
Saudijska Arabija UVOZI 25% benzina i 20% dizela?
Finansiraju izgradnju dzamija po cijelom svijetu?
Finansiraju veliku vojsku i vode rat u Jemenu (plus drugi oblici finansiranja regionalnih sukoba)?
U tekstu pise da im za sve ovo treba cijena barela od 95 dolara, a vec vise od godinu dana je barel duplo manji.....
Po meni je to recept za katastrofu.
Pas mater.
http://www.kolektiv.me/59400/dizel-o...tiniji-5-centi
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
^ Već smo obaviješteni da je nafta pala 5 centi :)
Na pumpu kod Bazara ( Blok5 ) daju poklone ako dođete sa đecom da sipate gorivo, viđeh u prolazu.
Al nemam pojma ni šta daju, ni koliko treba da se sipa, pa ako neko zna neka stavi...
Europetrol vjerovatno, podijelili su juce i na maloj pumpi u europact. Plus za stanare zgrade 5% popusta na gorivo od 15.12. do 15.01.
Ide barel gore, slajtli ali ide.
Ne brigajte uskoro se usvajaju novi harači, ide dizel opet u visine a bogomi i bezolovni :D
Ne bi se reklo po cijeni goriva na svjetskom tržištu.
Ne kaže on da idu u visine zbog cijene na tržištu, nego zbog najavljenih novih harača.
I treba, pozdravljam ja taj plan, nije dobro da se navikavamo da bude tu oko euro, plaćali smo ga po euro i 30, 40, šta nam fali da bude opet toliko! Treba što prije vratiti te cijene, prosto mi je nelagodno kad dođem na rezervu pa fuliram rezervoar za 50 eura, a država i državotvorci grcaju od krize, i državni sport sa njima, treba da im pomognemo!
Jes te vedete puste
Ta europetrol pumpa u blok ima najgore gorivo na svijet pa taj poklon bolje da je full servis auta il nesto
Izgleda se sprema novo poskupljenje.
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=me
http://www.vijesti.me/media/cache/06...8509&width=960Quote:
Da bi Vlada sprovela namjeru da poveća akcize na gorivo i tako nadomjesti ukinutu neustavnu taksu, potrebno joj je da u parlamentu obezbijedi 41 glas, a da li će do potrebne većine doći, još je neizvjesno.
Sa novom akcizom cijene goriva u Crnoj Gori bile bi veće i od nekih zemalja EU, kao što je Luksemburg gdje su sada cijene benzina 1,07 i 1,15 eura i eurodizela 0,92 ili Austrije gdje benzin košta 1,07, odnosno 1,2 eura, a eurodizel 0,98.
U slučaju uvođenja nove akcize, nova cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori bila bi 1,15 eura, eurosuper 98 koštao bi 1,19 eura, a dizel 99 centi. Pošto akciza ulazi u osnovicu za obračun PDV-a, konačna cijena bi mogla biti veća za još cent.
Gledaj sad Pozitivnu kad svi glasaju ZA, kako je to ljigava i sramna partija, no nije topic.
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
http://www.vijesti.me/vijesti/oporav...padanja-867422
Dok administracija vozi auta od po 3-4 hiljade kubika.
Bolesno. Vjerujem mu.
Nazalost, nije im prvi put da nas pljackaju.
Ipak "gorivo je luksuz" pa to moraju da opravdaju . . .
Kad je glasanje?
Pa i treba da budemo skuplji od Luksemburga, tamo su plate nekoliko puta veće i gorivo nije luksuz.
Poslato sa elegantne pisaće mašine S6 x2
Nezakonita Vladina naknada od sedam centi, koju je ukinuo Ustavni sud, važila je samo za osnovne dvije verzije benzina i eurodizel, a nova akciza bi važila i za plin i gasna ulja za automobile, industrijsku upotrebu i grijanja.
QQ #zaljekoveimtrebale#
Malo je ovo
http://www.skupstina.me/index.php/me...-u-2015-godini
srijeda, 23 decembar 2015 19:01
..................
Zasijedanje će biti nastavljeno u poneđeljak, 28. decembra 2015. godine
Znaci ipak ce naci nacina da uzmu narodu tih 7 centi...
Pas mater njihovu u picku.
ali pazi - sad uvode akcizu i na plin.
do sada plin nije bio akcizovan (a cijena mu je manje-vise ista kao u SRB gdje jeste akcizovan)
E, bolje da nisu nista dirali. Sad ce i plin da poskupi. Garant ce glasat za ovo.