Ako je ovo tačno što je premijer izjavio onda je to premalo i prekasno...
Dajte ljudi kampanju od vrata do vrata da ljudi razumiju šta, kako i zašto oko vakcinacije. To su sada u CG najvažniji izbori.
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Printable View
Ako je ovo tačno što je premijer izjavio onda je to premalo i prekasno...
Dajte ljudi kampanju od vrata do vrata da ljudi razumiju šta, kako i zašto oko vakcinacije. To su sada u CG najvažniji izbori.
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Ne znam sta ljudi ocekuju da vlada uradi za 3 mjeseca, a 20 poslednjih godina se drzava sistematski unistavala, dajte oladite malo, na kraj mandata cemo vidjet sta su uradili. Dobili smo vakcine a nece niko da se vakvinise, a kuaklo se kad ih nije bilo, mada nasem narodu nikad ugodit.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Evo ja cu izaci i konkretno ti reci sta su moja ocekivanja bila (u skladu sa ovom temom).
1.) Da obezbijede jos kreveta za KOVID pacijente, da se ne dolazi u situaciju gdje se ljudi vracaju sa vrata bolnice jer nema mjesta (da, ovo se desavalo i desava, nebitno sto po medijima tvrde kako nismo ni blizu full kapaciteta).
2.) Da obezbijede adekvatnu liniju podrske u svim gradovima. Ako treba 10 telefonskih linija onda neka bude 10. Retardirano je da oboljeli danima ne mogu da se konsultuju sa nikim jer su linije ili zauzete, ili im niko ne odgovara. Ovo se moglo odraditi veoma, veoma brzo i bez ikakvih problema.
3.) Da povecaju nivo kontrole i kaznjavanja te da se zna ko je zaduzen za sta, a ne da smo u situaciji da jedna sluzba kaze da nije njihova nadleznost a onda drugi da jeste...
4.) Da se donesu normalni protokoli lijecenja i identifikovanja nivoa stepena u kojem se oboljeli nalaze (ovo drugo ne postoji, ko god kaze da postoji neka mi slobodno forwarduje link ka protokolima).
5.) Da se rijese problemi sa idiotski pozicioniranim "kovid ambulantama" (kontejnerima...), dobar primjer je Herceg Novi u kojem se ljudi testiraju ispred samog doma zdravlja.
6.) Da odloze sve izbore jer smo trenutno u situaciji gdje izbori nemaju smisla.
Ovo je samo par stvari koje su itekako bile rjesive za kraci period (2-3 mjeseca).
Doktori se ne mogu stvoriti, al' novi kreveti za pacijente sa srednje-teskom klinickom slikom mogu, dodatne linije za konsultacije mogu, kaznjavati se moglo, izbori se mogu odloziti... Institut u Igalu ne radi mjesecima, doktori nisu primali plate duzi period... Svi oni su mogli da rade, dobar dio instutita je mogao biti pretvoren u temp KOVID bolnicu u kojoj bi ljudi barem primali terapije (a ne da ih primaju u shupi u domu zdravlja, kao sto sam npr. ja primao par dana).
Jos bih dodao da nas je prosla vlast dovela u situaciju gdje smo al' nova nije bas nesto puno uradila, barem ne kada se radi o adekvatnoj borbi protiv COVID19. Sve mjere koje donose su "maska" da se nesto radi i nemaju smisla, isto kao sto ni potpuno zakljucavanje ne bi imalo na duzi period. Da se pacijenti lijeci bolje, te identifikuju oni koji imaju teze simptome mi ne bi imali ni u pola ovoliko preminulih i to je surova istina.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-koronavirusom
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (srijeda, 10. mart 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 2.113 uzoraka na novi koronavirus.
Ukupno je dijagnostikovano 572 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2, po opštinama:
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno trinaest smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Podgorice (4), Nikšića (2), Ulcinja (2), Herceg Novog (1), Cetinja (1), Bijelog Polja (1), Berana (1) i Plužina (1) od kojih je najmlađi imao 57, a najstariji 91 godinu starosti.
užas
Moja sestra mora do[porodjaja da prima 4 doze k;leksana nakon COVIDA, ali izgleda da ga nema :( Vidjecemo sjutra, ima bas velik d dimmer.
Nekad su Clexane dobijale smao trudnice, sad ga j emnogo potroseno za Covid pacijente.
Pogledaj sahranu Husovica citav grad na jednom mjestu, park na Pobrezju pun naroda, vjerovatno ce i u Niksicu za vikend veselo da bude, divan pocetak primjene mjera
Ana, imas PM
i onda vele ima svih ljekova i da ne brinemo. nadam se da će to biti u redu
eno Komunalna opominje ljude da ne mogu biti u parkovima shodno novim mjerama, ali veliki roditelji doveli đecu da se bolje zaraze. do naroda je jednostavno, nisu ovi ođe toliki kapacitet da zapamte par mjera. a što se tiče NK, tu ako Vlada tj policija dozvoli opet slavlja treba svi kolektivno da podnesu ostavke u ponedeljak
nakon onoga što je dozvoljeno prošli put kad su bili izbori volio bih da vidim kako sad neće dozvolit ko god da pobijedi
Dobro je da su se Tivat i Budva ustalili na par zarazenih dnevno. Definitivno duzi lockdown daje rezultate. Ali da zatvore citavu drzavu opet bi bilo nezadovoljnih.
Ja mislim da vlast ukine sve mjere i da se pravimo da virusa nema, vecina gradjana bi ih tapsala po ramenima.
https://youtu.be/HUREDYinmGs
Nema dalje...
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Slusa li ko ovu konferenciju, kapaciteti se veli proširavaju.
samo par stvari sa konferencije
i možda još bitnija, koliko smo pošli u onajQuote:
On je rekao da je prosječan broj oboljelih u prethodnooj nedjelji 558, ukupan broj preminulih je 64.
Quote:
On je kazao da je od ukupnog broja testiranih, u prosjeku 28,7 odsto pozitivnih.
"Dakale već duži vremenski period se kreće između 25 i 30 odsto. Da bismo mogli reći da kontrolišemo epidemiju taj procenat mora da bude ped odsto. To govori o tome koliko mi ne kontrolišemo epidemiju”, naveo je Galić.
Nek od**** svi vise,nema odje srece.Nek otvaraju sve,pa ko oce da se cuva neka sjedi doma.
.....Quote:
On je kazao da se u posljednih sedam dana na svaka dva i po minuta razboli po jedan čovjek ili da na 150 minuta premine jedna osoba.
"Oko 13 odsto poplulacije je preležalo je koronu. To su neke zabrinjavajuće brojke",
Jel posao Krivi gore. Red bi mu bio.
"Oko 13 odsto poplulacije je preležalo je koronu. To su neke zabrinjavajuće brojke",
zabrinjavajuće bi bilo da smo stvarno na 13 posto, imali bi po 70% pozitivnih sad a ne 28
znači kad umre 30 ljudi nije užasno, ali ako 13 od tih 30 ima virus u sebi onda jeste užasno?! zadnjih nekoliko godina zbog toplih zima i drugih faktora smo imali manji broj preminulih u odnosu na očekivani, ne znam kako da vam se objasni da su jednom morali umrijet? pogotovo ako ih zatvoriš u kuće i zabraniš im druženje i nabijaš im stres po čitavi dan sa TVa što baš "pozitivno" djeluje na imuni sistem
pa dobro, kad umres, mi cemo odje rec da cemo svi umrijet, neko prije, neko kasnije
Prica mi covjek,poveco se broj djece koji dolazi na pregled kod psihologa.To im sigurno nije od toga sto im roditelji brane da izlazi vani da se druze s drugom djecom nego od kompa.
A mogu mislit kako je s' ovim psihijatriskim slucajevima koji su do sad provodili vise vremena napolju nego u kuci