Ne isplati se, kupi kripto [emoji16]
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Printable View
Sta su to 'korektne kamate'?
Do 'juce' je stednja bila na 6%, danas ne mozes 2% nac' nigdje kod nas...
Toliko je godisnja inflacija, najmanje.
Bolje je drzavne obveznice uzet' na 3% ako se ne varam nego pare u banku stavljat'.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...163d47511d.jpg
Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk
Dogovor je svih banaka da dignu tarife od februara.
Razlog je "Evropa sad".
Tempirano je sada da se objavi,da ne bi upali u lanac ovakvih saopštenja ,od ugostitelja,prevoznika,usluge itd itd..koji će to raditi u januaru.
I naravno,ako se ovi oburdaju sa vlasti,ko će se sjetit da su banke prve najavile...
FZD ti svakako garantuje do 50k eura, zar ne?
Ne kazem ja da treba n'o eto... cisto da pomenem.
Ja ne bi ni u koju banku stavljao svakako... Dajes pare nekom da daje za 5x vecu kamatu drugome. Nego da ne pricam(o) o finansijskom sistemu koji je kriminal sam po sebi.
Znači, ipak samo klasična pohlepa. Sve i da prođe Evropa sad, ako im je to povod, može se očekivat da će da bude više transakcija i više kreditno sposobnih ljudi pa bi samo na osnovu provizija i kamata po postojećem cjenovniku imali veće prihode i profite. A njima i to malo. Pih.
Ne rece mi niko za 'wire transfer'... Gledam ove cjenovnike i ne vidim nigdje da se to pominje iako znam da je negdje u "placanje ka inostranstvu"
Recimo kad je NLB u pitanju... vajda bi trebalo da bude jedna od ovih stavki...
https://i.ibb.co/dQ3SY6K/nlb.jpg
Ili nije nego nesto sasvim deseto? Zna li ko, cisto da uporedim harace...
Tako je. I nisu samo banke tako gramzive. Mnogi ce potrcati da podignu cijene proizvoda i usluga da bi ostvarili veci profit.
^ Vjerujem da prica o kamatnoj stopi na (orocenoj) stednji...
Prilikom isplate kamate na štednju fizičkih lica, Banka je dužna da obračuna, obustavi i prenese Poreskoj upravi Crne Gore iznos poreza na dohodak fizičkih lica, u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak fizičkih lica.
Na kamatu koja potiče od deviznih uloga obračunava se porez u iznosu 9% ostvarene kamate, a kamata koja potiče od deviznih uloga koje su polozili nerezidenti oporezuje se po stopi 5 %.
Znaci od tih 2-3% sto uzmes od stednje, poreska te okine 9%?
E pa ludilo. A ne bi im ih ostavio pa sve da cu ih zapalit'.
Tu svak zaradi osim ovoga što je oročio pare.