Kakav je hendo majstor... da nije koristio trt u zadnje vrijeme ko zna dje bi mu kraj bio, posto sigurno mu je poremetio rad zlijezda, zbog cega mislim da se I brzo nesto umarao u borbama posle prestanka uzimanja istog.
poslato paukom
Printable View
Kakav je hendo majstor... da nije koristio trt u zadnje vrijeme ko zna dje bi mu kraj bio, posto sigurno mu je poremetio rad zlijezda, zbog cega mislim da se I brzo nesto umarao u borbama posle prestanka uzimanja istog.
poslato paukom
Kad smo kod TRT i ostalih PEDsa, UFC je potpisao ugovor sa americkom doping agencijom o novim naprednijim testovima za borce koji koriste PEDs.. Najavljene su drasticne kazne za first-time korisnike (zabrana 4 godine) i svi borci ce nasumicno biti podvrgnuti testovima tokom godine..
Sad pregledah ovo. Auh kakva borba Tavares - Ortega. Kako ga Ortega izotvara sa leđa, odličan borac.
zaboravih sinoc da ga napomenem, bas me iznenadio momak..Odlican ground game a bogami ima i par trikova u rukavu kad je boks u pitanju..Onaj udarac od ograde kad se odbio i lakat sa zemlje,koji je naceo Tavaresa, su me najvise zadivili. Postaje prijetnja momak polako..
Nasmjesnije mi je bilo kako je Mitrione izgubio..Uhvati ga Rothwell u front-end choke iz potpuno bezazlene situacije.
Takodje valja napomenuti Poirier-a koji je dobar bio sinoc ali nece od mene nikakvog respekta gledat zbog one borbe protiv McGregora...Ako sam za koju borbu mislio da je namjestena to je ta bila (kad je pao na pod od nepostojeceg KOa)
zakacio mu je predio iza uha sakom, ali opet nekako mi je djelovalo previse slab udarac za ko stvarno... to govori ili o dustinovoj slaboj bradi :/ ili da je namjesten mec.
ma smece jedno..Najavljivao kako ce da ide pobjedu da proslavi u irski pab, nakon sto zavrsi sa McGregorom, i onda se ono desi..
https://www.youtube.com/watch?v=dud2Cz2XmFo
Mnogo je samouvjeren Werdum. Kaze "Niko nije vjerovao da cu zavrsiti Fedora pa sam ga zavrsio, tako ce biti i sa Cainom". Trebao bi da zna da Fedor i Cain nisu isti. Cak u jednom momentu videa ga (Caina) i proziva nesto na racun porijekla - "borim se se amerikancem koji misli da je meksikanac".
Mnogo prozivki je bacio Werdum u zadnje 2-3 nedelje.. Rekao je jos kako je on pravi sampion a ne Cain.. Moze mu se to sve obiti o glavi kad krene Cardio Cain sa bombardovanjem, plus mu gostuje u Mexico...
Niko nije vjerovao da ce Fedora dobiti ali budimo realni, vise srece nego pameti je imao kod onog armbara..
To i ja kazem, posto da je isao na nokaut ne bi ga ostvario. Boga je molio da se desi i desio se armbar onaj. Fedorova greska, mogao je i morao je ono da izbjegne.
Cain i dalje cuti i trenira, nema prozivki i peckanja. Bas kao sto to radi jedan sampion. Ocekujem da ce da ga demolira.
Rockhold trenira i sa Cainom i sa DC :) Strasne borce izbaca AKA.. mozda ce na kraju godine drzati 3 titule u 3 najjace kategorije..
Werdum,kao sto vidis, je na visinske pripreme..Oce da nabije taj kardio malo, mada i da se privikne na nadmorsku jer je Mexico City na preko 2 hiljade metara
Protiv Cainovog kardia ne moze. Ja ne znam od cega je taj covjek napravljen. Kao masina, samo melje.
Werdum je zasao u 37. Razlika je 5 godina izmedju njih. Nije ni to mala stvar. Mora Cain da se pazi partera. Jer vecinu je Werdum dobijao dolje. A za ono lezanje po podu i zvanje ka dolje bih kaznene poene dijelio.
Fedor je naivno upao u onaj armbar, kao da mu je prvi mec u MMA bio..Vjerovatno je htio da ga finisira brzo ali se zanio..
Ne mora Cain da se plasi partera jer i tu ima prednost..Pokusao je tako Lesnar da ga dobije i izmicao mu se lagano,iako su tad mnogi pricali kako ce Brock dolje da ga sabije ..On ga baci ali Cain se odma dize.. Visina Wedumu takodje ne igra ulogu jer je ovo HW , a Velsaquez je i sam pokazao da moze lagano sa visocijim borcima na kraj da izadje (u zadnjih 7 meceva svaki protivnik je barem 5cm visi od njega bio)
Dovoljan pokazatelj je bio Bigfoot u oba meca. Nagrdio ga je, a barem je 10 cm veci. Cain je 185 cm. Nije Werdum tako brz sa rukama kao Velasquez.
Fedor ga je pogodio dobro, i ovaj je pao, zadrzao se dolje i uvatio mu ruku i kraj. Ono, pobjeda je pobjeda, ali ni malo atraktivna.
Kvota na Caina je 1.22 a na Werduma 4.00.
A uzmi i primjer Lesnara.. Vidio si kakav je.. Imao je visinu i 15kg prednosti ali dzabe kad je to tenk kome se gorivo za 2-3 minuta istroši..
Ne treba ni uzimat ove izjave i provokacije Werduma ozbiljno.. Čoek oće malo ppv da digne, svjestan je toga da je debeli autsajder pa ako izgubi imaće pare za utjehu..
slično radi o McGregor samo na većem nivou... Posle 11.jula može se povuć iz sporta, praunuci će mu milioneri bit..
Inače podsjeti me ovo Werdum-Fedor na Chael P Sonnen vs Silva kad je Chael dominirao svih 5 rundi ali ga uhvati Anderson u triangle u petu i uze pobjedu.. Jedina razlika kod Fedora je što je prva runda bila..
Samo je Lesnar manje kvalitetan borac nego Werdum. Ne moram da nabrajam zasto. Ali cinjenice su cinjenice. :)
I onda kad se DC isprosipao sa izjavama pa izgubi od Jonesa. Jones mu je bio u podsvijesti i kad je spavao hahaha.
Ja sam rekao sta mislim o (iskljucivoj) borbi na podu koju forsira Werdum. Kaznene poene bi za ono davao. Atraktivnija je borba na nogama kad su. Werdum je svjestan sta najbolje radi, ali nece mu Cain dati mnogo lezanja na podu u svjesnom stanju. :D
Evo jedan dobar video:
http://uk.ufc.com/media/ufc-188-unib...de-the-octagon
Istina, mada je Lesnar imao potencijal da bude medju jačim HW borcima ikad ali su ga povrede dosta sjebale..
Kako li će DC tek da počne da provocira ako odbrani titulu protiv Gusa.. Eno Jones-ov menadžer izjavio kako UFC pravi sprdnju sa LHW, dajući Gustafsonu šansu za titulu a izgubio je od Johsnona kojeg je DC porazio, sve u manje od pola godine..
Vidjećemo sudija kako bude reagovao na to "čekanje i ležanje" od strane Werduma.. Mislim da će Fabricio teško izgurat prvu rundu.. Cain ima najviše KO u HW istoriji, još kad krene jako u prvih 5 minuta odmoran.. Werdumu je džabe jer mu ni kratka ni duža borba ne ide na ruku, naravno zbog kardia kojeg Cain posjeduje
Rothwell ga je prozvao isto, rekao kako Cain koristi PEDs, na šta šampion odgovorio "testiraće me pred meč u subotu pa ćemo vidjet"
Ljudi, glupo je govoriti ko je Cain Velasquez, ali teskasi su teskasi, jedan lucky punch moze sve da rijesi. Mada ja ne vjerujem u lucky punch.
Jones i njegov menadzer mogu samo da jedu *****! Krivo im je. Zasrao je sam sebi sudbinu. Udes-bjezanje, kokain, droga, ***** palac. Nema sta da se buni. Nije sampion vise. Nije mu ni UFC ni DC ni Guss kriv. Mozda jeste dobar (ne i korektan) borac, ali je van oktagona nula od covjeka.
Na video za koji sam dao link, nedje pred kraj su stavljene kvote, za prvu rundu, drugu rundu... pogledajte. Cain apsolutni favorit. Ima mnogo zanimljivih stvari.
Ne bih smio da se usudim da kazem da Werdum nece izdrzati prvu rundu. Nije on tek tako Interim Champion, ali sve preko prve je ogromna kocka i mrcvarenje za njega. On to i zna, analizirao je Caina i njegovu borbu i njegov ubitacan kardio.
Gledao sam ovaj video prije neki dan...Znam da je Cain favorizovan zestoko.
Jones i njegov menadzer ne mogu jest g'ovna ali treba da se primire jer nisu ni oni zlatni. Trener Jonesa je rekao da se vratio u teretanu i sprema druge borce za njihove meceve ali je naglasio da Bones se mozda nikad ne vrati u UFC. To ne bih volio jer on ima potencijal da bude GOAT + superfight sa Velasquez-om koji svaki MMA fan sanja, za koju sam ubjedjen da ce se desiti u skoroj buducnosti (ukoliko se Jones dovede u red)..
Dzabe bilo kome da osvoji LHW jer to sto nema Jonesa ce bacati sjenku na titulu uvjek, dok se ne vrati, a svaki fan zna da je on tu najbolji jer ga niko nije porazio u oktagonu (ne brojim one illegal elbows protiv Hamilla)..
Ove godine se 28 jula na Top Hill-u odrzava kao MMA seminar, i borbe neke, izgleda da nase prslo i usrano novinarstvo o tome ne haje niti zeli da se pozabavi oko toga i da ista najavljuje. Bitno je da su se sa Djokovicem popeli na svaki nerv kurceve glave!
Niko nista ne radi da privuce velika imena kako ovog, tako recimo i drugog nekog sporta, a kad se Djokovic popisa u Porto Montenegro, evo senzacije!
Ceka se valjda Fedorov odgovor da li dolazi ili ne. Prosle godine je bio, i niko o tome nije znao.
Nego i ja lupam, sta ce bilo koji sportista svjetski poznat da radi odje i sta da promovise kad nemamo jedan stadion da valja, jedan ring da valja, kad ustvari nemamo nista.
obavezno mi javi ako bude dolazio ove godine fedor, da podjem da se slikam snjim :D
@miha, hammil je vec nagrdio misice ruke u toj borbi tako da bi 90% bio gotov posle onoga svakako
Moracu kontaktirat Danu White da dovede neki UFC event u CG :D
Ne mora bit PPV ali moze free fight tipa da neki borac veteran, koji je prosao vrhunac karijere, dodje... npr.kao Hendo :D
Nego, sto veli Dule, nemamo mi ni arenu niti medije koje prate to da se od toga napravi sjajan dogadjaj.. MMA je sport u nevjerovatnom usponu a kod nas se malo zna o njemu.. Jos nisam cuo nekoga da je rekao da je dosadan i nije za gledanje.. Cak i moj otac koji slabo prati bilo koji sport zna da obrne fight channel i odgleda kako se ovi krljaju u oktagon kao da ne postoji sjutra :D
To bi dobro bilo jer hendo je legenda, mada sobzirom da silu na sramotu ulazimo u nato pa eto kao neka pozitivna reklama svega toga..
poslato paukom
Nema gustafson sanse protiv kormijera, mislim da bas nikakve sanse nema.
Jones je grcko rimski i ima tu cvrstinu, i to je iskoristio protiv kormijera... iako mislim da je mentalno usao bolje u taj mec, i da sledeci put kormijer dobija jonesa... dok gustafson nema tu cvrstinu..to se vidjeo u prijasnjem mecu sa davisom, tesko se nosi sa fizicki dominantnijim...davis ga je bukvalno smrvio snagom.
Gustafson je krakat i to kao ne odgovara jonesu, i zbog toga su ga uzdigli... ali realno kormijer je jedini koji ce dobit jonesa.
Hahahahahahha, cekao sam te. :lol:
Samo dok nas nadje na kartu i odmah dovodi event, mnogo se razmislja oce li u SC Moraca ili ce u Budvu na Toplis, jer se nikad nije susreo sa tolikom organizacijom i posjecenoscu koja bi bila odje.
I moj otac je jednom ostao par minuta da otprati neki mec, slucajno ostao kanal na TV upaljen, ali nisu bili heavyweight, nego middleweight, mozda i kategorija ispod, i gleda i ne vjeruje kako se makljaju, sokiran ostao. :D Jbg, stara garda naucila na onaj boks sa debelim rukavicama i bez ovoliko zestine.