Kolega je imao sličan problem i ispostavilo se da mu je pobrljavilo napajanje iz čista mira. Ako možeš odnesi grafiku u neku mašinu koja radi da bi bio siguran da ona pravi problem. Srećno :)
Printable View
Kolega je imao sličan problem i ispostavilo se da mu je pobrljavilo napajanje iz čista mira. Ako možeš odnesi grafiku u neku mašinu koja radi da bi bio siguran da ona pravi problem. Srećno :)
RX 580 je mrtva...Probao u drugom sistemu, nista...
Otvorio, rastavio, mjerio multimetrom neke otpore, 12v i 5v railove ,sve ok...
Onda krenem dublje u tematiku, uzmem lupu i svijetlo kad ono iznenadjenje...Thermalni padovi su failovali...
U pitanju su Gelid padovi sa thermalpad.eu...Fabricke debljine i svega ostalog...
Pretvorili su se u glinu, raspadaju se, lijepe...
Svuda oko njih je voda/kondenzacija koja se za 2-3 mjeseca slivala ispod memorijskog cipa i napravila haos.
S obzirom da memorija i gpu dijele neku granu napajanja(1.8v ja mislim) vjerovatno je sve unisteno.
Nemam vodeno hladjenje, i kuciste je zarvoreno tako da nisam mogao slucajno nesto unutra prsnuti.
koliko glup problem, ne mogu da vjerujem
https://i.postimg.cc/23RMPs5K/FBB90-...54184-CDCE.jpg
https://i.postimg.cc/R0pMj0xp/C14-EC...2923003-E1.jpg
https://i.postimg.cc/6QpWjvgG/C00-C1...-C6-E38045.jpg
cista rdja
https://i.postimg.cc/1tg9PZ9m/11-EA8...FCE57585-E.jpg
slikaj i pošalji njima bar da dobiješ objašnjenje,jer ako valjaju padove koji se pretvaraju u vodu ne vjerujem da ih neko do sad ne bi ugasio.druga varijanta je da ti specifično imaš problem sa kondenzom a onda ti je i ostatak elektronike pod rizikom.u svakom slučaju isplati se malo istražiti problem.
e ovako uzeh juce novu graficku rx 6600 XT i sad desava mi se da koci u browseru komp tacnije najvise na YT oce i da freezuje skroz.
malo sam nesto igrao i 1 put mi se desilo da zamrzne ali je posle koje sekunde odmrzlo... sve sam sto se tice drivera odradio kako treba koji djavo bi mogao da bude uzrok tih frizova?
update: tacno mi se desava to kocenje grebanje kad pustim video na YT...
Koji cpu, MB, napajanje, verzija grafike i OSa i drajver od grafike?
Mozes npr da odradis BIOS nadogradnju za plocu a za 6600 da stavis pretposlednju verziju drajvera, jer poslednja pravi neke probleme. Ja bih prvo zakacio testni SSD sa svejze instaliranom najnovijom verzijom Win10, instalirao drajvere od ploce i grafike i provjerio kako radi.
Koju si grafiku imao prije 6600xT?
Ako ne suparnički tabor, tu možda leži problem.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
imao sam rx 480 prije nje...
ma evo izvadio vratio ram jedan modul jer drugi ne znam ni mogu li od cpu fan-a ne desava mi se vise da baguje YT ali kad se pali komp nesto dim trte vrte izbacuje....
ne vjerujem da je do grafike nego ram zaebae i prije je isto nesto bilo nmg se sjetit sta xD
Xmp profil da ti nije koji upaljen? Probaj da vratis citav bios na default ako je sta tu mijenjano.
Sent from my Mi 10 using Tapatalk
ma crko jedan modul najvjerovatnije... swapovao sam ih i nista samo jedan se ucita.. porucen novi ram, sta da se radi... ali sad kad samo taj 1 modul radi ne steka YT
Pa testiraj RAM.
MEMTEST86 i neka prodžara malo...
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
ima i techpowerupov memtest,radi iz windowsa,ozbiljan problem će da izbaci u 4 pasa testa odmah.takođe,nije zgoreg preći pinove na memoriji sa gumicom i/ili krućim papirom a pogotovo ako je jeftinija ploča (naročito msi) dobro očistiti i slot za ram na ploči,znaju da fušerišu i da je do prosto lošeg kontakta.
ma izgleda da ipak nije do rama, ali ram jeste nesto zezao, btw kupio novi ram YT ne steka ali kod nekog alt tabovanja i kad upalim steam pa odem na store i kliknem kao da cu da kupim neku igru onda krene onaj njen trailer e tu pocne da steka 2 fps... reko daj da vidim driver j++++i vratim 1 verziji i sad je sve ok.... znaci nesto ovoj mojoj 6600xt ne odgovara najnoviji driver...
hahahahh ako sam ja vidjeo taj komentar ubij me :D
Da li znate nekog u PG/NK da radi popravku PC napajanja, staro je 1-1,5god plaćeno oko 60€, sad sam zaboravio koja ja tačno marka ne otvara mi se kućište da vidim ko je proizvođač
Trebalo bi da je u garanciju onda
Da li neko iam iskustva sa POWER LINE adapterima (da prosirim mrezu preko struje). Kako to radi, je l istabilno, je li bas prenese punu brzinu na drugi kraj, ima li nekih falinki (vidim da nisu jeftini oko 50 EUR). Sa kojim ste imali iskustva?
Imam ja jedan set, ako ga nađem mogu ti ih dati da probaš. Uglavnom, nema pravila, bukvalno je od instalacije do instalacije, baš se mora probati i testirati, neđe sam gledao da radi odlično, neđe se raspada. Bitno je da su obje utičnice na isto brojilo, dakle da su u okviru istog domaćinstva, ne moraju biti na istoj fazi ali je bitno da je isto brojilo.
Super, ako nadjes pa da probam. Razmisljam da ugasim riptiter a da stavim to a onda na spratu da stavi neki AP. Znam da da mora biti na istom brojilu, nego kako je meni veliki stna imam dvije table jednu na donju sprat, drugu na gornji, ne znam da li ce tu praviti problem. Instalacije su nove, osiguraci itd...
Imaš PM
Neko je negde stavio ali nemogu nac gdje kod nas ima najjeftinije da se uzmu graficke, gdje je to?
Moze i preko poruke....