Cu Svetozar Jovicevic jel iko tog analiticara svata ozbiljno?
Printable View
Cu Svetozar Jovicevic jel iko tog analiticara svata ozbiljno?
Kao sto rece ovaj na TV mnogi su se zaleceli i SDP proglasili gubitnikom izbora. Isto tako je Dacic bio premijer Srbije i bas tako se Bogojevicu sa najmanje glasova smijesi mjesto gradonacelnika Podgorice. Samo je pitanje sa kime u koaliciji ce to ostvariti: DF-om ili DPS-om. Ili mozda to nije pitanje uopste :D Go for it Bogi go for it!
Da ali DPS ne treba SDP sad ,zasto bi im davali gradonacelnika kad im treba jedan mandat?
Pa lagano onda migo moze da bude,posto je nosilac lomi
Ajmo malo bez trolovanja teme jer na prethodnim stranama je objasnjeno i kako se bira gradonacelnik, ko ga bira... i ponavljanje jedne te iste price je .... Da ne govorimo da ruganje se nekom sa govornom manom, fizickim nedostatcima je stvarno .....
Nazalost, rezultat Pozitivne vodi ka njenom gashenju.
Zao mi je sto jedna lijepa ideja nije naisla na podrsku.
Po meni nisu nidje pogrijesili. Ovo je ipak Crna Gora i demokratskim putem ju je nemoguce promijeniti.
Farsa
Objavio/la Zipp Blog 26. May. 2014.
| 08:15
Juče su održani još jedni „izbori“ u
Crnoj Gori. Kao i svi do sada, „izbori“
su bili obična farsa, farsa koja se
sastojala od pritisaka, ucjena,
kupovine glasova…
I sam sam kriv za tu farsu jer sam
kao kandidat za odbornika pristao da
budem dio nje.
Jučerašnji „izbori“ su bili
„demokratski i transparentni“ tačno
onoliko koliko su čelni ljudi DPS-a
(Đukanović, Roćen, Marović), koji su
sinoć, na završnoj konfernciji za
štampu slavodobitno objavili
rezultate, „demokratski i
tranparentno“ zaradili stotine miliona
eura; svoje genexe i cenexa, avale i
zavale, prve, druge i ostale banke.
Čak i u toj i takvoj farsi zvanoj
„izbori“, opozicija je uzela većinu u
Podgorici. Siguran sam većinu samo
na papiru. Sad slijedi druga farsa,
pravljenje postizbornih koalicija i
pozivanja na principe.
Dakle, neko će sada da nam priča i
soli pamet o svojim principima
poslije ovakvih „izbora“!?
Ja ću upravo iznijeti svoje principe,
kao budući (???) odbornik u glavnom
gradu:
-U slučaju da „učinjeni“ Slavoljub
Migo Stijepović bude izabran za
gradonačelnika Podgorice a u cilju
očuvanja ličnog dostojanstva istog
momenta ću podnijeti ostavku na
mjesto odbornika.
-Ako DPS-u priđe neki „nezavisni
odbornik“ koji se preko noći
„razočarao“ u svoju partiju i listu,
shvativši da je bio u velikoj zabludi i
da je DPS naša „evropska
budućnost“, naravno da ću, pored
ostalog i iz higijenskih razloga,
podnijeti ostavku.
Kao nestranački odbornik(???) na listi
DF-a, sa punom autonomijom u
odlučivanju, upravo sam iznio svoje
lične stavove i principe za koje ne
trebam, nijesam i neću tražiti
odobrenje od rukovodstva
Demokratskog fronta. I to je jedna od
razlika između odbornika DF-a (bar
onih nestranačkih) i DPS-ovih
odbornika i poslanika, najčešće
nijemih dizača ruku bilo koje i kakve
odluke vrha partije.
Grom me ubio ako razumijem kako neko moze govoriti i analizirati uspjesnost necije kampanje kada smo svi juce bili svjedoci takticko tehnicke akcije izvlacenja glasaca na biralista!? Govoriti ovo ili ono i u tome nalaziti razlog sto ELPG nije uzela vise od 5%!?
A isto prijatelju bi bilo. Tih 5% su uglavnom zaposleni u drzavnu upravu i preovladao je strah za sopstvenu egzistenciju. DPS je mobilisao sve snage vise nego ikad. U prvih par sati su izvukli gotovo sve koje su naumili pa smo imali referendumsku izlaznost. Smijesno je stvarno pricati da su mogli ista drugacije sto bi rezultiralo drugacijim ishodom. Zar stvarno neko vjeruje u to?
Poslato sa moje cukalice
@remark, ja nista ne razumijem sta g. Zipp pise.. Jeste li Vi shvatili?
Salu na stranu, pokusavam shvatiti te principe.. Mislila sam da je principjelnost kad se dodje do javnog glasa, da tada ne treba odstupati, i upravo tu poziciju iskoristiti za "delanje dletom"... A to sto nije sve idealno, pa da je idealno ni na forumu se ne bi pisalo, blogovanje bi bilo vanpolitickog karaktera itd.. Zato, ukoliko dodje do kupovine onih koji su ulaskom u politiku - na prodaju... Lepo okarakterisati javno, ne povlaciti se, "tuci" svim oratorskim sredstvima, pobijediti ... i to je to...
To je poljitik..
p.s. jos nas nekoliko "ex" blogera sa PCNEN-a da prime u odbornike i mi smo chudo...:D No, ako bih ja primijetila da su odbornici neuredni, bez stila, bez kulture diskusije ili sta drugo, i ja bih mozda pomislila na principe..;) Mah kako ne, crvenjeli bi se od muke da se "kultivisu" u fine cvetice po kratkom postupku..;)
Hvala lepo
90% ljudi koji su "glasali za Miga" nisu za njega nego za DPS, shvatite to!! Mali je broj ovih koji su bas zbog njega odabrali DPS.
A smatram da je sudbina DF da ce se kroz koju godinu ugasiti, i ako bog da i PzP. Oni se raspadaju. Potrebna su nova lica, koja nisu prosrpski orijentisana. pozitivna je fino krenula ali dzabe, nemaju dobru strukturu.
Lekic ostaje do iducih parlamentarnih izbora jer kao poslanik i clan nekih odbora ima 1.500e mjesecnu platu. ;)
Kako ja vazda pogresno mislim?! Ja sam mislio da su glasali zbog Miga Elokvencije... Svasta/
Nista, dok se ne procisti biracki spisak, nista od svega. Malo su ih omeli sa ovim avionima, ali sta ima veze, isle su kolone iz Albanije iz Tirane. Dodju jednom u 4 godine i odlucuju ko ce da vlada. A, karte i ostale troskove cemo solidarno platiti svi.
a svi su oni tu zbog naroda, čoče.. svi...
al eto koliko pojedinci pokušavaju da se operu tačno mi ih ža' što u kakvo pozorište nisu no ođe prosipaju talenat..
Kako te ljude nadju tako, te karte na nas racun, te kupovina lk? Jel ti korisnici stavljaju neki oglas ili sta?
Bas djeluje malo ...
Ajd da zamislim, to mogu biti samo njihovi rodjaci, poznanici, prijatelji.. ali o kojoj brojki se govori onda? 10 karata, 20, 200, 2000? Koliko i ta kupovina lk moze biti na cc 50 000 glasova?
Hvala Lepo
Na listama odbornika su bili ex blogeri, ex forumasi..... i mozda je neko glasao njih a nijesu mislili na one sto su na celo liste. Pola Bara glasalo za naseg drugara 11/11 a nijesu ni znali ko je na celo liste :)
Maja,planirash li to novi biznis ?
Kao da ce ti to neko napisat javno ...
Ko nije za sebe nije ni za svoje u kuci..;)
p.s. Ja se nasalih oko odbornickog mandata na svoj racun, prepustam tu poziciju bilo kome, moze i u opoziciji i u vlasti..;)
Uopste mi ne djeluje mi ni zabavno, ni nesto dobro placeno za "gostovanje", i exponiranje ...;) :D
Hvala Lepo
Pitam jer sve se nesto okolo naokolo oko brojki, a direktno padaju optuzbe za tu radnju..
Prvo.. ako je DPS u koaliciji za izbore, sigurno je da ne bi mogli da sakriju od koalicionih partnera bas sve svoje rabote.. Ako je SDP toliko godina sa DPS-om, onda su saucesnici u tim "pobjedama".. Znate sta vec mislim, da ne detaljisem...
Ili su svi u Cg umijesani u to, i svi pjevaju o tome, ili je to toliko minorno da je na nivou statisticke greske, ili fantazije ne fali...
Hvala Lepo
Svi ,znachi svi skupa sa mnom i sa tobom, sve o tome se zna i ...trla baba lan ...
E taman mi tako djeluje ta prica.. Ili recite, ili.. ne posipajte se sami pepelom.;) I, mislila sam na vas SVE koji ste glasali, ili ste zavedeni da ste glasali.;) Ja nisam.:)
Hvala Lepo