Ko je zvao ovoga stevanna ovdje? Izadji napolje !
Printable View
Ko je zvao ovoga stevanna ovdje? Izadji napolje !
Fabia, koga bi mi preporucio da mi zamjeni lezaj? ali na passata b5? Bio sam kod jednog, veli nema alat, pa ako znas nekog sto ima taj alat odgovarajuci..
Ovo kao treba da bude smijesno, ironicno?
Mali to su kocnice, od toga mi zivot moze zavisit !
Da se radi o Case-ovim paknama drugi bi ti pricu pricala
Stevanne, na Passatliju ide lezaj koji se ubacuje presom, AFAK to ima Maki.
Kakvo cukanje...stavi se pakna stara i uzmesh bilo koju stezu i zavidavash je dok ne ubachish do kraja klip...to je to...potrebno je i bakarna mast, namazati klizajuce sharafe, shinu po kojoj ide pakna i poledjinu pakne njome...sve se vrne nazad i zdrao ;)
Gorostasu, podji do bilo kojeg majstora, ako pakne ne zna promjenit onda stvarno *****ga....;)
Brembo ili Ate + Ferodo (mozhda ce malo i "cvilit" ali jebesh to, kochnice treba da koche a ne da smanjuju buku :P ), od ovih normalnih varijanti, za cijene pitaj cambio/italauto/autobox, bash se ne sjecam...Quote:
moracu ja brzo diskove i pakne da mijenjam , da ne znam koja je cijena diskova a koja pakni
i koje da uzmem ...
Slabe pakne cvile...
:rolleyes:
........................
Pa da, tako je.
cvile stefanove ferodo jer ima vise zeljeza u njih no u niksicku zeljezaru trenutno :p
Ja cu sad da uzmem sve 4 nove pakne, vjerovatno aftermarket sa diskovima u dogledno vrijeme.
Koje ulje da sipam u Hondu Accord 1997 god. 2.0 benz (Polusintetika 10W-40)???
Sipaj full slobodno. Dohc ili sohc?
Ful naravno, 5-30 max.
Ja mislim da su DOHC.
i to s gumama od po 80 era komad!
ae, 2 komada po gumi...:)
Evo ovo o cemu ja pricam za moje pakne :D
http://www.astraownersclub.com/vb/sh...ad.php?t=79686
kazu mu da mora da vrti klip dok ga gura
ada tako se vracaju klipovi...
Ne svi.
P.S. jesam li tako vrtio i tebi?
Da, jesam, i ti imas rucnu preko cilindra.
jesi...
papagajkama...
gorostas..ako oces broj 10 eura ti je zamjena kod mojih majstora za zadnje pakne...da se ne mucis :)
Koliko sam ti uzeo da prednje i zadnje?