Ko je bio Muhammed s.a.w.s? Da li je on bio terorista ili čovjek koji je iskorijenio teror:
http://dzematpg.do.am/news/audio_pre...2010-03-13-102
Printable View
Ko je bio Muhammed s.a.w.s? Da li je on bio terorista ili čovjek koji je iskorijenio teror:
http://dzematpg.do.am/news/audio_pre...2010-03-13-102
Ko god da je bio bio je lik zesci. Religiju, drzavu i narod je stvorio. Ne znam ima li u istoriji nedje osim njega da je pojedinac uspio sve 3 stvari da stvori. Naravno, i dalje mislim da je religija presmijesna koja god bila pa i Islam naravno, ali ne moze se negirat da je bio veliki vodja.
A mi tebi jasne ajete(dokaze) objavljujemo, u koje jedino teški grešnici neće vjerovati a u drugom ajetu se kaže A kada im je od Allaha Poslanik došao, potvrđujući da je istinito ono što već imaju, dio onih kojima je Knjiga dana za leđa svoja Allahovu Knjigu odbacuju, kao da oni ne znaju
Iskorijenio teror ???
Stvarno smiješno!
Islam polako postaje sinonim za terorizam. Vjerovatno je sve neko smjestio na svjetskom planu sve one silne akcije i one silne masakre. Ako se muslimani okupljaju jedinstveni oko toga cilja, a ne vidim da se nešto ograđuju oko toga., Što misliš koja je tačka prelomna da se uzvrati masovni udarac ?
Gotovo da nema države na svijetu gdje su muslimani čine dio populacije da je ne prate masakri genocidi...i to kakvi!!!
Zar misliš da svi oni ljudi koji žive u zemljama primitivnog režima gdje su pojedini prigrabili islamska načela i sprovode upravo šerijatski primitivizam
to žele ?
Spominješ Šahoviće iz 1924 godine sa 800 žrtava, ajmo sada da nabučimo cifre sa emotivnim sloganima da su drani,klani i šta sve ne...ne sumnjam da se desio zločin, i žrtve se kreću ispod 250.
A treba li sada da ti iznesem galeriju zločina koji su počinili muslimani u CG ?
Vidim moderator radi svoj posao čisteći temu i agilno brišući postove...toliko o vašoj negativnoj diskriminaciji.
kao što ti rekoh, paradoks se jedino može riješiti na silu!
Islam postaje sinonim za terorizam za one podložne medijskim lažima koje se serviraju na račun islama. Misliš na 09/11?Quote:
Islam polako postaje sinonim za terorizam. Vjerovatno je sve neko smjestio na svjetskom planu sve one silne akcije i one silne masakre.
Bit će ono što se desit mora, onako kako je zapisano. Od toga se ne može pobjeći.Quote:
Ako se muslimani okupljaju jedinstveni oko toga cilja, a ne vidim da se nešto ograđuju oko toga., Što misliš koja je tačka prelomna da se uzvrati masovni udarac ?
Misliš na hrišćane u Afganistanu i Iraku, sluge i žrtve cionizma, koji pobiše milione civila? U sadašnjim ratovima koji se vode na istoku muslimana je ubijeno više nego li su muslimani od postanka svijeta ubili hrišćana. To, tek toliko da skratimo priču. Uzgred, to su stvari koje mene ne zanimaju, stvari oko kojih se neću bakćati, to je politika. Mene zanima crno na bijelo tj. šta koja religija ima za ponuditi čovjeku.Quote:
Gotovo da nema države na svijetu gdje su muslimani čine dio populacije da je ne prate masakri genocidi...i to kakvi!!!
Izvini, za mene je primitivna demokratija koja je najbolji pokazatelj nereda na Zemlji. Npr. u SAD-u se godišnje siluje 300.000 žena. Prema statistici za svako 128 silovanje nasilnik biva uhvaćen i kažnjen zatvorom. Onda, šta nam nudi demokratija: alkohol, prostituciju, homoseksualizam. Demokratija je do te mjere napredovala da u nekim državama i homići i pedofili usvajaju djecu.Quote:
Zar misliš da svi oni ljudi koji žive u zemljama primitivnog režima gdje su pojedini prigrabili islamska načela i sprovode upravo šerijatski primitivizam
to žele ?
Molim te, baš me zanima. Ako ćeš o turcima, otiđi u Tursku pa im reci.Quote:
Spominješ Šahoviće iz 1924 godine sa 800 žrtava, ajmo sada da nabučimo cifre sa emotivnim sloganima da su drani,klani i šta sve ne...ne sumnjam da se desio zločin, i žrtve se kreću ispod 250.
A treba li sada da ti iznesem galeriju zločina koji su počinili muslimani u CG ?
Pa problem je u tome što ne primjećuješ koliko griješiš. Razlog pomračenja je mržnja i ekstremizam koji te izjedaju.Quote:
Vidim moderator radi svoj posao čisteći temu i agilno brišući postove...toliko o vašoj negativnoj diskriminaciji.
Na silu će i biti riješen, ne rekoh ti. Ja imam Knjigu koja još za ovih 1400 i kusur godina nije pogriješila, tako da sam siguran da neće ni ovog puta. Da nisi toliko zamračen mržnjom, imao bih strpljenja i dokazati i pokazati ti budućnost. Evo tek toliko da znaš da smak svijeta neće doći dok čitav Izrael do temelja ne bude uništen, a Allah s.w.t. najbolje zna.Quote:
kao što ti rekoh, paradoks se jedino može riješiti na silu!
Između ostalog i 9/11...
London
Pokolj u Nigeriji
Indija
Egipat
Tajland
Istočni Timor
Kosovo
Beslan
Moskva
...............i nebrojeno još
Tamo je vojska civilizovanog svijeta. Siguran sam dok je ista ta vojska dejstvovala kao pomoć muslimanima u Bosni i na kosovu to vam je odgovaralo. Sada po Kosovu dižete spomenike američkim predsjednicima i nazivate ulice po generalima NATO-a.
Ako gledaš multinacionalne snage da su se skupile da uništavaju muslimane u afganistanu i iraku to je tvoj amovan pogled. Ostrašćenost i davanje 'razloga' za primitivne ideje.
Siguran sam da demokratski irak kada je bacao bojne otrove na okolne susjede i vršio okolo vojne intervencije po nahođenju jednog diktatora je bio u redu...civilizacija je odgovorila na to. Na žalost ne postoji drugačiji sistem osim oružija.
Mogu se razvijati razne teorije zavjere ali svakako međunarodne organizacije su dobro koje je društvo stvorilo. Siguran sam da stavnovnici hablaje to najbolje mogu objasniti.
Za mene postaje besmisleno pričati sa nekim o šerijatskim zakonima i dovoditi isti taj primitivni sistem kažnjavanja sa nekim od modernih ustava i zakona.
Takav vid primitivizma je nepojmivo iole nekom normalnom umu da prihvati da postoji i da se primjenjuje negdje.
Na osnovu nekih primitivnih načela ubijati i sakatiti ljude što su drugačije seksualne orijentacije, političkog stava ili vjere.
Optužuješ zapad da ne brine o djeci, da pedofili usvajaju djecu ?
Siguran sam da Hamas je mnogo podobniji kada vuču ispred sebe makanje kada pucaju na izraelce da bi ih ko ubio da bi istim fotografijama mavali ispred nosa upravo tom zapadu aludirajući na demokratiju i zaštitu.
Oko 20 000 djece iz Nigerije je oteto i rasprodato je u roblje. Naravno oni nisu bili muslimani.
Centar svjetske prostitucije je upravo Dubai.
Pričaš o sistemu koji još uvijek forsira prodaju žena.
Igrom slučaja pogledao sam jedan dokumentarac o djeci u Iranu...to ti preporučujem da pogledaš
Sjetio se neko iz al-qaide da potroši koje milionče na njih.
Pa oni silni kampovi koji uzimaju siročiće pa ih obučavaju da budu žive-bombe ispirajući im mozak obećanjima da će biti nagrađeni na onaj svijet.
Spomnješ alkohol...što ne spomeneš drogu, to nešto vješto zaobilaziš
zar to ne spada u islamski običaj da se puši hašiš
Siguran sam da je droga mnogo manji problem od alkohola.
Nisam mislio na turke, mislio sam na baliste...ili ti njihovi zločini nisu poznati ?
Ah da...na pitanje zašto moderatori brišu postove ovaj ti je odgovor...sjajno
Uzgred ekstremizam,fanatizam ili nešto slično nije moj domen niti se krećem tim vodama. Ako si ti u nemogućnosti da podneseš bilo kakvu razliku niti možeš o njoj da porazgovaraš.
nego to je tvoja odlika primitivizma ne moja.
A moderator koji je obrisao spomene na zločine i žrtve bezumnih ekstremista neka proispita sopstvene porive.
Kada sam rekao da paradoks može na silu biti riješen, mislio sam na fanatizam koji guši bilo kakav kritički pogled. To je vezano za kuran koji je toliko protivriječan da liči na scenarijo za film c klase, da nepriliči ni polupismenoj daktilografkinji da nešto tako napiše.
Fanatizam je sve jači jer upravo pismenost lagano prodire i ljudi su sve mudriji i kuran se mora braniti sve jače.
A to da je alah rekao i da zna šta će biti...pa siguran sam da bi bar omogućio neku pristojniju knjigu sa mnogo manje kontradikcije, hajde par njih, ali toliko mnogo da ide do stotinu....to je već mnogo....
Nedo Bog da krenem da se bavim pokoljima koje su hrišćani vršili nad muslimanima po svijetu. Evo tek toliko da vidiš koliko je ko genocidan na ovim prostorima.Quote:
Između ostalog i 9/11...
London
Pokolj u Nigeriji
Indija
Egipat
Tajland
Istočni Timor
Kosovo
Beslan
Moskva
...............i nebrojeno još
Suživot u Crnoj Gori devedesetih (hapšenje i mučenje muslimana po crnogorskim kazamatima)
Nasilno pokrštavanje muslimana Plava i Gusinja
Genocid u 19 vijeku od strane srba nad bošnjacima
Istraga ********
U toku agresije na BiH srušeno je: 614 džamija, 218 mesdžida, 69 mekteba, 4 tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata.
Genocid u Sjenici
Ubijanje i protjerivanje muslimana u Bukovici (Crna Gora)
Evo ovaj put ću preskočiti Srebrenicu, ubijanje i hapšenje bošnjaka po Crnoj Gori (uglavnom Herceg Novi) i njihovo predavanje u ruke Karadžićevih koljača, pokolj muslimana u Šahovićima itd.
Ne, tamo je vojska hrišćana koji se bore i ginu za cionizam, tamo je vojska koja sebi ne postavlja pitanje koliko je opravdano otići i ubijati u tuđu zemlju, tamo je vojska koja se prodaje kao prostitutka na sred ulice, vojska čiji je jedini interes da stave u džep koji dolar ne pitajući se koliko je moralno ono što rade. Vojska koja je pomogla narod na Kosovu nije ta ista vojska, ta vojska je opravdano to činila, jer se na Kosovu vršilo masovno protjerivanje ljudi sa njihovih ognjišta kao i masovno ubijanje civila. To znaju i ptice na grani.Quote:
Tamo je vojska civilizovanog svijeta. Siguran sam dok je ista ta vojska dejstvovala kao pomoć muslimanima u Bosni i na kosovu to vam je odgovaralo. Sada po Kosovu dižete spomenike američkim predsjednicima i nazivate ulice po generalima NATO-a.
Evo šerijat kuca na vrata Srbije:Quote:
Za mene postaje besmisleno pričati sa nekim o šerijatskim zakonima i dovoditi isti taj primitivni sistem kažnjavanja sa nekim od modernih ustava i zakona.
Takav vid primitivizma je nepojmivo iole nekom normalnom umu da prihvati da postoji i da se primjenjuje negdje.
Na osnovu nekih primitivnih načela ubijati i sakatiti ljude što su drugačije seksualne orijentacije, političkog stava ili vjere.
Ogroman broj silovanja u Srbiji. Moguća i hemijska kastracija za višestruke napasnike?
Mexico City legalizirao gay brakove: Homoseksualci mogu usvajati djecuQuote:
Optužuješ zapad da ne brine o djeci, da pedofili usvajaju djecu ?
Bješe li Meksiko muslimanska država?
Seksualno zlostavljanje djece od crkvenih velikodostojnika
Ako si već realan, tj. ako imaš liberalan pogled na svijet, budi iskren pa reci ko ove ljude i na kojim mjestima navodi na grijeh? Po islamskom učenju đavo je taj koji ljude navraća da čine ove gnusne grijehe. Na kojim mjestima ljudi ovo rade i da li je pedofilizam karakterističan za hodže ili popove?
Za vrijeme vladavine Talibana, zalihe heroina koji se proizvodio iz maka pale su za 65%, i to na globalnom tržištu, zahvaljujući službenoj zabrani droga. Proizvodnja opijuma na teritoriji koju su kontrolirali Talibani pala je za 99% i jedino mala teritorija koju je kontrolirala Sjeverna Alijansa snabdijevala je svijet heroinom.Quote:
Spomnješ alkohol...što ne spomeneš drogu, to nešto vješto zaobilaziš
zar to ne spada u islamski običaj da se puši hašiš
Siguran sam da je droga mnogo manji problem od alkohola.
Sada sa sve razvijenijim, nezakonitim, narko biznisom, UN već treću godinu zaredom šalje alarmantna upozorenja da Afganistan postaje „narko-država“. Još „gorča“ činjenica jeste da od ovoga biznisa korist ne izvlače afganistanski farmeri, već da 80% novca od trgovine odlazi međunarodnim narko kartelima. Loše ime i reputacija, znači, ide Afganistancima i njihovoj zemlji, kao proizvođačima droge, dok novac ide drugima i na druga mjesta.
Možda nešto malo, ali u odnosu na hrišćanski balkanski ekstremizam, to je minorno.Quote:
Nisam mislio na turke, mislio sam na baliste...ili ti njihovi zločini nisu poznati ?
Nisi kompetentan da pričaš o Knjizi koju nisi ni pročitao. Evo ja ću otvoriti posebnu temu o ekstremnim citatima Biblije i Kur'ana, pa da uporedimo, da vidimo đe se krije fanatizam.Quote:
Kada sam rekao da paradoks može na silu biti riješen, mislio sam na fanatizam koji guši bilo kakav kritički pogled. To je vezano za kuran koji je toliko protivriječan da liči na scenarijo za film c klase, da nepriliči ni polupismenoj daktilografkinji da nešto tako napiše.
Fanatizam je sve jači jer upravo pismenost lagano prodire i ljudi su sve mudriji i kuran se mora braniti sve jače.
:lolblue:Quote:
A to da je alah rekao i da zna šta će biti...pa siguran sam da bi bar omogućio neku pristojniju knjigu sa mnogo manje kontradikcije, hajde par njih, ali toliko mnogo da ide do stotinu....to je već mnogo....
Svaka religija ima ekstremiste samo su sad u modi teroristi muslimani. Kada islamske zemlje budu vrsile pritisak na hriscanske kao sto se sad na njih vrsi pritisak sigurno ce bit i hriscanskih terorista. Ne treba se plasit religije (mada je ne treba ni ozbljno shvatat) no se treba bojat ludija ljudi kojih ima svudje i samo cekaju da im neko stisne dugme i da krenu sranja da prave.
Ислам је у својој осноови фундаментална религија,и тај фундаментализам ми досада ниједан припадних исламске вјероисповјести није опсорио.Међутим, поред свог карактера као и свака друга религија и она нуди неке моралне кодексе,шири поруке наводног мира (све док се не покаже да неко може да наруши њену идеологију - а то су невјерници (сви припадници других религија)),нуди спасење,али како се то спасење остварује?Ово је кључно питање.Ја немам искуства у дијалогу са исламистима,али цитираћу неког ко има : "Него, оно што је у у исламу најкарактеристичније и што је мени заиста одбитачно то је визија једног аутистичног Бога, једног несретног бића које се из досаде игра шаха са нама на земљи. Ислам никада неће схватити да је тајна живота како у ИСТОСТИ, тако ако не и још више у ДРУГОСТИ, како у цјеловитости нас као бића тако и у могућности да ту цјеловитост остваримо кроз ДРУГОГ. Зато Ислам не прима тајну тројичности. И зато је он за мене - да није било ни једног џихадског метка, а било их је и те како - за мене је ислам демонска ствар, јер Алах ислама постоји као демон хришћанства: управља људима пребивајући сам."
И за Мабуса 2 питања (опрости ако су већ постављана - нисам пратио тему)
По чему знаш да је Мухамед Божији пророк?
Има ли за то неког доказа, сведока, било чега осим његове речи?
Quote:
Originally Posted by emanuil;
[B
Hašiš brate...čudi me da u kuranu nema i ružičastih slonova....
I Kur'an i Biblija se slažu da je Bog stvoritelj svega što postoji. U tome se ove dvije knjige ne razilaze. Međutim, ogromna je razlika u načinu na koji Boga predstavlja Biblija, i kako to čini Kur'an. Biblija opisuje Boga na vrlo čudan način. Predstavljen je kao biće sa puno manjkavosti. S druge strane, način na koji Kur'an opisuje Boga potpuno je suprotan ovome. Prema Kur'anu, Bogu pripadaju svojstva i atributi savršenstva.Quote:
Ја немам искуства у дијалогу са исламистима,али цитираћу неког ко има : "Него, оно што је у у исламу најкарактеристичније и што је мени заиста одбитачно то је визија једног аутистичног Бога, једног несретног бића које се из досаде игра шаха са нама на земљи. Ислам никада неће схватити да је тајна живота како у ИСТОСТИ, тако ако не и још више у ДРУГОСТИ, како у цјеловитости нас као бића тако и у могућности да ту цјеловитост остваримо кроз ДРУГОГ. Зато Ислам не прима тајну тројичности. И зато је он за мене - да није било ни једног џихадског метка, а било их је и те како - за мене је ислам демонска ствар, јер Алах ислама постоји као демон хришћанства: управља људима пребивајући сам."
Osim toga, Biblija, sadrži nejasne izraze, za koje se nikada nije čulo. Ta knjiga govori o porijeklu imena o kojima se ne zna niti će se ikada znati, više nego što govori o Sudnjem danu. Trebalo bi biti da nam Bog više govori o Sudnjem danu, nego da mu najveća briga bude obavještavati nas o nekakvim starim statističkim podacima. Trećina Kur'ana govori o ahiretu, Džennetu (Raju) i Džehenemu (Paklu), o danu obračuna dok mnogi kršćanski teolozi i sami priznaju kako Sveta knjiga govori više o porijeklu nego o Sudnjem danu.
Npr: ovo i ovo i naročito ovo i ovo i još mnogo, mnogo toga OVDE, pa ko traži istinu, što bi mi rekli: bujrum.Quote:
И за Мабуса 2 питања (опрости ако су већ постављана - нисам пратио тему)
По чему знаш да је Мухамед Божији пророк?
Има ли за то неког доказа, сведока, било чега осим његове речи?
I sta su tu dokazi, jer ja iskreno ne vidim ni jedan dokaz.
http://static.tvfanatic.com/images/g...-ben-linus.jpg
Code:kontas? :D
Dobro je vise sto me na svaki komentar gadjate sa Lockom? Avatar ko avatar...
Nevjernici raspravljaju o Alahovim ajetima. Najbolji dokaz je naša pokornost, to što mu se 5 puta na dan se molimo. A KOD VAS ČOVJEK MOŽE DA RADI SVAKOJAKE GRIJEHE, TO JE ISUS OTKUPIO.(sve će to narod pozlatiti). Razlika je ogromna, lako je biti pripadnik druge vjere, a teško je biti musliman. Vi da raspravljate o Kuranu, to je smiješno, zaista smiješno. Emanuil priča o nekom zajednistvu, a ne vidi podijeljenost hrišćanstva po svakom pitanju. Kako kaže Kuran: Oni su se podijelili iz međusobne zavisti, baš onda kada im je došla prava istina, svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda. Priča o zajedništvu i napada islam, a svake godine na hadž, dođe od 5 do 8 miliona muslimana na jedno mjesto. Ja vjerujem da se svi hrišćanski vjernici okupe na jedno mjesto, neće ih imati toliko.- POKORNOST BRATE , ISTINSKA LJUBAV JE POKORNOST STVORITELJU. Mi to imamo a vi nemate. Ovo što ti je brat UFO poslao, su po meni, dva debila kojima sve dokaze ovoga svijeta da doneseš, oni bi rekli - samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni.
Da razmislimo malo o ovome sto si rekao. Tebi je dokaz da Alah postoji to sto mu se molis 5 puta na dan. Znaci ako se ja budem molio hamti damtiju 10 puta na dan, znaci li to da on postoji? Ti vjerujes u tvog boga samo zasto sto se nasao neki lik da kaze da taj bog postoji, bez ikakvog dokaza, bez icega. Samo jedna knjiga koja je napisana posle njegove smrti za koju kazu da je napisana bas onako kako je Muhamed pripovjedao. Pitanje je da li i tome treba vjerovat. Shvatam ja da su u to vrijeme ljudi bili lakovjerni, ali zar danas nekom tako lako mogu mozak da isperu?
Bar se vise ne ubijaju oko gluposti no se jednostavno civilizovano ne slazu. Svaki dan na vijeti slusam kako su se poubijali Suniti i Siiti. No neka, sto vise vjernika extremista bilo koje vjere se poubija generalno je bolje.
Sad kao fora, ciji bog ima veci *****
Nijedan vjernik nije uspio da nadje nijedan jedini pravi dokaz kojim bi opravdao svoju vjeru, zato nemoj da pokusavas da nam solis pamet. Dokaza nema, jer boga nema. A mislim da je jasno ko je opcinjen i ko je u zabludi. Probudi se vise covjece vrijeme ti je, ovo je 21-i vijek.
Ja ti kažem, pogledaj malo bolje sliku, vidjećeš isto što i ja, možda i prepoznaš nekoga. Allah u kuranu kaže: Mi nismo stvorili nebesa i Zemlju i ono sto je između njih da bismo se igrali, Mi smo ih stvorili s ciljem, ali većina ne zna.(Ed-Duhan,38-39) Mi nismo uzalud stvorili nebo i Zemlju i ono što je između njih; tako misle nevjernici (Sad,27) A Allah je nebesa i Zemlju mudro stvorio i zato da bi svaki čovjek bio nagrađen ili kažnjen prema onome što je zaslužio; nikome neće biti učinjeno nažao. (El-Džasije,22) A TI SE NIKAD HAMTI DAMTIJU NEBI MOGAO MOLITI NI 1 PUT NA DAN , JER ZA TO TREBA ČVRSTA UVJERENOST. 21 vijek je procvat tehnike, ali ne i duhovnosti, to ne znači da ako živiš u ovom vijeku da si prevazišao istinu o Bogu.
Meleki (Anđeli). JEDNO PAMETNO PITANJE. Hvala ti. A Meleki su samo robovi poslušni.(izvršavaju Božija naređenja)
Kao prvo, koju sliku da vidim, onu iz LOST-a??? Koga tu da prepoznam???
Kad god u religijskim knjigama neko trvdi nesto nemoguce pa kaze ljudi nece vjerovat, ili vecina to ne zna, tvorci te religije se samo ogradjuju od kritike. Ocigledno 21-i vijek nije procvat duhovnosti jer da jeste ne bi bilo primitivnih religija. Kakva istina o bogu? Zadnji put kad sam provjeravao niko nije dokazao da postoji a o tome bolje da ne zapocinjemo pricu jer se uvijek isto zavrsava - u korist nauke.
Neee, to je samo cionisticko masonska prevara kojom su ljudi podlegli. Umjetnost nije doprinijela duhovnosti religije, danasnja umjetnost je najveci rusioc religije. Danas se pod umjetnoscu smatra i polni organ naslikan na platnu, koji ljudi kace po zidova, pa onda razni erotski tzv. performansi itd. Umjetnoscu se danas pravi zavjera, kojom se zeli prikazati prevazidjenost ideje postojanja Boga. Sve se to narodu servira kao nesto cool, u smislu mi smo moderni a vi primitivni. Ali, uvijek ono ali: "KADA DUSA DOPRE DO KLJUCNIH KOSTI, I VIKNE SE: "IMA LI VIDARA" I ON SE UVJERI DA JE TO CAS RASTANKA I NOGA SE UZ NOGU SAVIJE, TOGA DANA CE GOSPODARU TVOME PRIVEDEN BITI "NIJE VJEROVAO I NIJE MOLITVU OBAVLJAO, NEGO JE PORICAO I LEDJA OKRETAO, A ONDA SVOJIMA BAHATO ODLAZIO... (75, 27-33). E onda mu na pamet nece pasti performansi.
Ma neee, Umijetnost nije nicija zavjera, ona je jednostavno Umijetnost, nacin na koji covjek ispoljava svoju viziju o okolinu i nacina zivljenja u ovoj planeti, i Naucna otkrica moze se reci da imaju veze sa Umjetnost, znaci ljudska vizija i masta proizvodi oba dvije, to sto spominjes "polni organ" kao umjetnost to je samo umjetnikova sloboda da materijalizuje svoju mastu a koja ne bi trebalo biti zabranjena (sto bih ti zelio zapravo). Sve zavisi kakvom namjerom prilazis nekoj slici (sa polnim organom naslikanoj u njoj) takav rezultat ces dobiti u predrasudi.
Ako pogledaš razvoj religija od početka civilizacije,
Prvo imaš animističke religije po kojima se u svemu biljci, životinji, čovjeku, kamenu, vazduhu ... nalazi po jedan ili više duhova.
Pa posle toga imaš politeističke religije u kojima je prethodni oblik transformisan tako što su božanstvima ("duhovima") pridružene neke sile , odgovornosti , polja djelovanja.
Kao kod nordiskih , staro egipatskih ili grčkih bogova.
Posle imaš monoteističke religije u kojima je Bog jedan. To je razvoj te ideje.
Mislim da je generalno lošije jer se time generiše još više ekstremizma i zatucanosti.
ha ha ha ... :D E pa da .
Ponašaš se prema vjerovanju (religiji) kao da je nauka. Tražiš fizički dokaz.
Ako ga nađeš taj dio će prestati da bude vjerovanje, postaće dio nauke ili racionalno dokazanog.
Vjerovanje je nešto između nauke i umjetnosti. Evo nekih osobina.
nauka - Koristi "fizičke dokaze" i logiku za izvođenje zaključaka. U krajnjem rezultatu se ne koriste emocije, intuicija, podsvjesno,... iracionalne forme imaginacije.
vjerovanja (religija spada u ovaj dio) - ne koriste se direktni "fizički dokazi"- zato se zove vjerovanje. Korisiti se logika za izvođenje zaključaka. Koristi se imaginacija.
Najbitnija mi izgledaju moralna vjerovanja posebno centralna koja se tiču "slobode i tolerancije".
umjetnost - ne moraju se koristiti ni logika ni fizički dokazi samo "ove" forme imaginacije.
Ja vjerujem da ove tri oblasti čine cjelinu.
Prve dvije nauka i vjerovanja čine "model stvarnosti" . Nauka nije "potpun model". Postoje stvari za koje nauka trenutno nema objašnjenje. Taj model čovjek dopunjuje nekim vjerovanjima. Ne postoji jasan fizički dokaz naprimjer da bilo čiji život vrijedi više od 100 eura ipak dosta ljudi vjeruje u to.
Druge dvije vjerovanja i umjetnička shvatanja spadaju u neku "ličnu imaginaciju".
Postojanje Boga zavisi od toga šta pod tim nazivom neko podrazumijeva. Čemu daje taj naziv i kakve osobine to nešto ima.
Како год БОГА представио представићеш га са мањкавостима.Не знам ко је то успио БОГА да представи онаквим какав је.
То што ти ниси чуо нас не обавезује.
Свето Писмо у цјелости гобори о крају,само не знам чега је мејерило говорити о судњем дану?Што је тај судњи дан битан?Ако си ти вјерник,потпуно ти је небитно кад ће бити судњи дан.
То си се мало преварио :)
И шта са тим?
imam jedno pitanje, volio bih ako neko moze adekvatno da mi odgovori, znaci zivim pored jedne poprilicno velike rijeke... cijeli zivot idem na pecanje, ali nisam bio svjestan rizika u kojem sam bio... znaci sirile su se neke price da na nekim mjestima ima dzinova ili kako da ih nazom... takodje mi je rekao drug da nije dobro poci sam na pecanje poslije aksama... jer sam obicno ostajao do kasno, pa i do 2-3 poslije ponoci.... zanima me je li covjek siguran tj. mogu li mirno da pecam da me ne grize savjest oce li mi se nesto desiti, ako budem radio neku dovu, kunutovu ili ajetel kursiju.... ili predlozite vi neku da naucim? ili su to mozda neke od skrivene stvari koje postoje u islamu...
selam i hvala.
A da su Turci bili ekstremisti, ni jedan pravoslavac, nebi ostao pravoslavac, na balkanu. Ihtusovom lažnom logikom, pobijam Ihtusa.
To što ideš da pecaš poslije aksama uopšte nije dobro, tada zle oči,urok i zli dusi te mogu uhvatiti i dušu ti otrovati.
A za džine ti nema odbrane da možeš nešto sam da uradiš. Nije rijetko da bog gađe džine sa meteorom, pa tako ako te On bude branio nije ti dobro ni tebi a ni kući (ako pecaš neđe blizu nje).
I pravilo, nabavi sony-playstation ima mnogo dobrioh vidoe- igrica sa temom pecanja, pa kada padne mrak fino sjedi kući i pecaj. Ako već moraš ponoći da ideš, pazi se da ne naletiš na nagaz,ugaz ili bilo štp drugo, da hitno odeš kod hodže za zapis.
selam i tebi i ništa nemoj zahvaljivati milo mi je da mogu pomoć
Pomoz Bog. Kad stignes kuci nalozi tamjana i otvori prozore da ga sveti duh namirise, da ti uleti u kucu i da ti sobe ispuni blagostanjem. Okaci o zid tzv. gospoda razapetog na krstu i zapali mu svijecu. Ne kazu zalud "bjezi ko djavo od krsta." Ako to neupali, zovi popove da ti sa svetom vodicom profuraju kroz kucu.