Broken Scapula + Fractured Tibia
http://i.imgur.com/a8knc9G.jpg
Printable View
Broken Scapula + Fractured Tibia
http://i.imgur.com/a8knc9G.jpg
a dobro, evo smije se :D, bice dobro
Pih koje ulizivanje od strane Honde. Samo su se Stoneru izvinili. Pa nije on sam vozio! Sto je sa druga 2 vozaca? Posa' veliki za njih? Bljak!
http://www.crash.net/motogp/news/221...-accident.html
Suzuka 8 Hours: Honda apologises for Stoner accident
29 July 2015
'HRC would like to apologise to Casey Stoner and thank him for the effort he made in attending the Suzuka 8 Hour event'
Primice se sledeca trka :)
jedva cekam...
predugo je trajala ova pauza u pm.
:)
Ne znam je li ko imao priliku da odgleda press posle trke u Assenu ali evo ga. Bas je zanimljivo i pitanja novinara su bas provokativna
https://www.youtube.com/watch?v=rzNi1-91cgc
Не знам што не окачих раније ал добро.
Ево апликација мотогп-а , плаћа се, ал за форумаше џабе :D
https://www.dropbox.com/s/dindi7pdmf....7_19.apk?dl=0
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
^best apk!!!
citam jutros neke navode po portalima: "Markes pobijedio u epskoj borbi sa Lorencom."
ne znam sta je ondje bilo epsko. pratio ga je lagano skoro do samog kraja, cekao pravi momentat, pretekao i to je bilo to.
vise je epsko (u tom nekom smislu) ono sto je Rossi uradio (ne pisem ovo kao ostrasceni navijac Rossija - sto i jesam): startovao sa osme pozicije, nadoknadio zaostatak za Pedrosom i na kraju ga pobijedio nakon nekoliko uzajamnih preticanja manevrom koji bi tesko ko pokusao u situaciji u kojoj je on i sve to nakon vikenda gdje nikako nije mogao da nadje pravo podesavanje i na stazi koja je daleko od toga da mu odgovara, kako njemu tako i Yamahi.
ne mogu ga maci sa podijuma, mogu samo da zamislim koliko je to frustrirajuce za sve njih, pogotovo za Lorenca.
vjerovatno se ponadao bio da ga konacno nece gledat na podijum - kad ono...
Svaka ti dala! Trazio sam je pocetkom godine, ali nisam uspio da nadjem verziju da radi.
Elem, spasila me aplikacija, preko nje sam pratio trku, jer nisam bio kuci. Sinoc sam kuci natenane gledao snimljenu trku.
Uglavnom, Lorenzo je odabrao izuzetno glupu taktiku za trku. Nesto kao Nakano u 250cc svojevremeno na Tec3 Yamahi.....u zadnjoj krivini na zadnjoj trci sezone ga pretekne Olivije Zak; Zak pobijedi i pretekne Nakana za par bodova i uzme titulu te sezone.
Ocekivao sam vise od Lorenza - vise u smislu taktike.
Markez je odlicno odvozio trku - 90% trke je snimao Lorenza - gdje je brzi a gdje je sporiji; gdje moze da pretekne, a gdje mora da mu brani prolaz....i na kraju ga je samo opeglao i to je to. nakon sto ga je pretekao, Markez buca par krugova koji su po 0.8-1.0 sec po krugu brzi nego sto su vozili MM i JL tokom cijele trke...i Lorenzo prati taj ritam, ali nema snage da ga pretekne.
Rosi - sanirao je stetu i odlicno zavrsio (izgubio je najmanje sto je mogao u odnosu na MM i JL). Onaj sicusni Pedrosa je zlo na pravcu. Rossi cak ni u slipstreamu nije mogao da mu se primakne. Pedrosa je na pravcu bio brzi nekih 7 kmh (dok je bio ispred Rosija), a kada je bio iza Rosija bio je brzi 10kmh (jer je hvatao Rosijev slipstream) - sve ovo ne bih vidio da sam gledao samo trku - ali srecom sam prvo pratio na aplikaciji sto je Nimfa okacio :)
Inace, Pedrosa je od Rossija laksi nesto oko 20 kg.
Generalno pitanje - kada je 2008 izbila svjetska kriza, Suzuki je izasao iz MotoGP, Kawasaki isto, tada je Dorna uvela dosta cost cutting mjera: ukinuli su vise guma (prije su vozili i Michelin i Bridgestone), smanjili su kvalifikacije, ukinuli razvoj motora u odredjenom smislu, smanjili broj motora po sezoni (vise niko ne radi burnout nakon trke i "potpisivanje" u krug i paljenje guma nakon trke - jer moraju da stede i gorivo i motor).....
E od svih ovih mjera - najgluplja mi je kvalifikacije. Sad imas samo 2 puta po 2 kruga da odradis u kvalifikacijama. Realno. I to je to. Ako u ta dva izlaska na stazu naidjes na traffic - ugasio si ga. Za tih 15 minuta ne mozes puno napraviti.
Ranije si imao 2x 60 minuta kvalifikacije - jedne u petak, druge u subotu.
Ali, Dorna sad ne da da se gume trose "da bi se smanjili troskovi". Pih
Ako jedan engine za privatne timove kosta par miliona eura plus troskovi za sasiju, vjesanje, kocnice.... to bude fina cifra. Gume su tu najmanji trosak. Nije mi jasno zasto ne dozvole veci broj guma da moze da se koristi.
Nema na cemu momci, dobra je apk, bas je top za pracenje nekih stvari, a pogotovo kad neko ne moze da stigne da gleda trku.
Ovo sto velis za ove kvalifikacije, stvarno je preglupo jer previse stvari se prepusta okolnostima, tj sreci, poput toga oces li naleceti na saobracaj na stazi onda kad oces svoj krug da odradis.
A drugo nadam se da ce promijeniti favorizovanje sa ovim gumama ovo, kad mi dodju Petruci i Espargaro i co, pa uzmu prvih 5 mjesta, a onda u prvi krug svi pregore.
Znaci ne postize se nista. Razumijem da mozda oce konkurentnost da podstaknu, ali to nisu uspjeli, stavise donekle upropascavaju trke. Rosijevu svaku, a i ovi ostali ponekad startuju sa lose pozicije, sve zbog forsiranja ovih "manjih".
Lorenco mi ne izgleda jak uopste, takav utisak sticem. U ovu trku mi je izgledalo tako kao da Markez ama bas sve konce drzi u svoju ruku, od pocetka do kraja, sto se i jes obistinilo
Rekoh ti prije, Markesa samo Rossi moze da zaustavi i niko vise.
Dobro, moze ovaj samog sebe nekim izlijetanjem. Od vozaca samo Rossi.
Da su ovi supljovi pametni pa da puste dedicu da proda malom jos koju foru i da zavrsi sa njim za ovu sezonu oni se guze Markesu svaku trku kao zadnje pickice.
Pedrosa je vozac sa najvise pobjeda u karijeri a bez osvojene titule (u najjacoj klasi).
...i dalje je aktivan vozac; tako da sada samo obara svoj rekord. A titulu uzeti nece sad kad je MM dosao i dok VR vlada.
E, kako mi je milo za Toni Eliasa. Kako se ono kaze - karma?
Osvojio je mislim samo jednu pobjedu u motogp (2006) - za svega 0.002 sec ispred Rossija. I to tako sto je usao Rosiju u slipstream i za dlaku presao ispred Rosija. I tu Rosi izgubi 5 bodova. Za tih 5 bodova je Rossi izgubio titulu te 2006. godine.
Juce, prekjuce i u petak je bio daleko najsporiji.
Karma.
Sto znaci nikad :beaten:
Iduci vikend - BRNO!!!
http://www.crash.net/motogp/news/221962/1/first-2015-fall-as-rossi-slips-on-pedrosa-oil.html
MotoGP » MotoGP Brno: First 2015 fall as Rossi slips on Pedrosa oil
14 August 2015
"Pedrosa had a problem with his bike and it lost some oil and I crashed" - Valentino Rossi.
- StumbleUpon
http://media.crash.net/original/PA1768406.0008.jpg
MotoGP Brno: First 2015 fall as Rossi slips on Pedrosa oil
MotoGP title leader Valentino Rossi suffered his first fall at a 2015 grand prix weekend after being caught out by oil dropped from Dani Pedrosa's Honda during FP2 at Brno.
The incident occurred in the opening ten-minutes of the afternoon session and just moments after Rossi had moved to the top of the timesheets.
“Unfortunately Pedrosa had a problem with his bike and it lost some oil and I crashed,” confirmed Rossi, who fell moments after the Spaniard at Turn 13.
[/COLOR]
opet ce Rossi da nam trosi zivce sa nekim 7-8 mjestom u kvalifikacije...
А дако неће, да није било овога уља мислим да би боље вријеме поставио
Na dan trke pocinje kisa....bas u periodu izmedju 2 i 3 h popodne....
http://i.epvpimg.com/R0jzd.png
http://i.epvpimg.com/zqr4b.png
Staza je bila puno klizava (prevelika temp staze), MM je 2 puta padao (samo mu prednji tocak prokliza - pokusavao je da ga spasi laktom ali nije uspio); Rossi je slicno pao preko ulja, jedino je Pedrosa imao highside - i to dosta jak. Pao je na nogu koju je lomio prije par godina i pitanje je hoce li voziti.
Uglavnom, u petak je temperatura staze bila preko 50 stepeni; u nedelju kad je trka MotoGP ce biti oblacno i mnogo niza temp staze (oko 30 c); uz 50% sansi za kisu.
Odabir guma ce biti presudan za trku. I sve je to kocka (moze se desiti kao Markezu na trci pocetkom sezone da u toku trke padne temp staze i ako izaberes tvrde gume - ugasio si ga kad padne temp).
kako ne izmisle neke univerzalne gume koje su za sve uslove dobre ali logicno da su npr. malo slabije od tvrdih na suvom i od mekih na kisi, takve gume bi jedino bile idealne na trkama dje je cas kisa, cas sunce, jer bi ovi sa tvrdim gumama popadali kad bi pala kisa ili bi barem morali da uspore, a ovi sto imaju meke bi izvisili kad bi prestala kisa, dok bi ovi sa "univerzalnim" gumama i na kisu i na sunce bili dobri...
Nakamoto nadam se da citas ovo :D
Vidjet cemo sto ce Michelin odradir za iducu sezonu.
Vec od ponedeljka pocinju da testiraju te gume.
Pedrosa definitivno nece moci nista uradit danas u kvale, tako da je Rossi miran za sjutra makar njega sto se tice.
Fundamentalno je da ne bude kise sjutra i ludnica je zagarantovana.
Svi uslovi za vjerovatno jednu od najboljih trka u zadnjih nekoliko sezona su tu.
Ko ovo prezivi sjutra imat ce sto da prica unucima...jos da nam je nekako da smo tamo!
:)
ti kao da mi vozimo te motore, pa da pricamo unucima svoje dozivljaje.. :D
Hahahaha
Pa zato i kazem "da nam moze biti da smo tamo".
A inace ce se imat sto pricat ne brini:
"U moje vrijeme ti je bio jedan Italijan, Valentino Rossi.kakav je to vozac bio a ne ko ovi danas..."pa onda pocnes:"a sjecam se jedne trke kao da je juce bilo. U Cesku se vozilo..."
I tako to.
;)
Брао брао, кад се окупимо неђе, у клуб пензионера, са штаповима, а овамо се даје трка мотогп-а , само тада ће возити оне као са Трон- а моторе :D, па кад почне прича, ее у наше вријеме ....:D:D
Naravno.
No ce vjerovatno bjezat od nas sa pricom:
"Aoooo, sad ce opet glavu da nam otvore sa pricom o Rossiju. Ne mozemo ni gledat ovo na miru!"
:D
ova tehnologija je dosla na taj nivo da uz malo para bi se mogla identicna simulacija moto2, moto3 i motogp motora napraviti, i na tu simulaciju bi svi mogli da treniraju i kad se na nju dobro istreniras sjedes za pravi motor i onda ti je lako.. mislim da bi onda dosta obicnih ljudi moglo da se prilagodi i tako bi se otkrilo dosta talenata.. no bi zeznuto bilo, sto bi svakih 20 dana izlazili apdejti za igricu jer se taj svijet motora non stop modifikuje i usavrsava. A sto je najjace dok se ne naucis padovi sa motora nebi bili bolni, sto je itekako dobro.
kako imam dobre ideje, ne znam dje je ovaj nakamoto da me zaposli :D
7og septembra izlazi novi dokumentarac o Motogp-u
https://www.youtube.com/watch?v=4cDT4SRDws4
http://www.motogp.com/en/news/2015/0...e-title/182486
Rainey: “One mistake will probably cost them the title”
“There’s also the Marquez factor. Yamaha is trying to keep these guys from not letting Marquez back in. Race each other, but don’t take each other out and then Marquez is back in there. Until Marquez is eliminated from the championship, the gloves won’t come off. When he is out of it completely, maybe then the gloves will come off.”
Уопште не разумијем ово последње, шта је хтио да каже
Pa vjerovatno u smisli da ne idu ostro jedan na drugog (Rossi i Lorenco) jer je Markes jos uvjek tu.
Kad on i definitivno ispadne iz igre onda ce i oni u duele ulazit ostrije.
U smislu da ce smejti sebe da dozvole da recimo u nekom duelu ispadnu oboica, ovako dok je Markes tu samo bi mu ucinjeli uslugu da se totalno vrati u igru i borbu za titulu.
Da, intervju je bas bas opsiran, uglavnom kaze da za sada i Rossi i Lorenzo imaju naredbu da ne izbace jedan drugog van staze (kao sto je Pedrosa uradio 2006. G. Kad je izbacio Heydena...omogucivsi Rossiju da mu preotme prvo mjesto na tabeli).
....ali - kada Markez vise ne bude imao matematicke sanse da uzme titulu - tada mogu da se bucaju i ostrije da preticu jedan drugog ("fairing banging").
A do tada - moraju jedan drugog da preticu "cisto" i sigurno - najgora bi stvar bila da jedan drugog izbace van staze i da poklone Markezu na Hondi titulu.
Ovo ne vazi za duele sa Markezom - sa njim mogu da se bucaju, pa i malo kontakta ne smeta (Argentina, Assen 2015) :)
Wet warm up
http://i.epvpimg.com/xm2Oc.png