meni se cini da mi se svaki muski parfem na kojem pise sport svidja 😃
Printable View
evo ga https://www.douglas.de/de/p/2010006692
ako ne odes prije mene :D
Treba mi jedan savjet. Club de nuit mi je pri kraju. Ne koristim ga tako cesto, pa je trajao 4..5g bogami. Boca od 100ml je u pitanju.
Tad sam uzeo bocu od 100ml i ako je ona od 200ml bila 20tak eura skuplja. Tacno se sjecam da je tako nesto bilo.. Ali sam uzeo od 100ml jer se pricalo da nije isti kao ovaj od 200 i 150..
E sad, drug je od Adresa uzeo ovaj od 100..i prsnem njega i ovaj moj stari.. Ovaj od Andreasa je nestao posle 2sata otprilike.. Ili mozda nije..ali ovaj moj stari je dosta jaci.
Jesu nesto radili od ovog parfema..koji je stvarno bio spektakl za ulozen novac..?
Kazu mi i da je ova limitid verzija bolja..meksa i slicnija Kridu?
CDN je značajno oslabljen, performanse su mu dovedene do neprepoznatljivosti. Uzimam ga godinama, i probao sam sve varijante (EDT, EDP, Pure Perfume...) - NI JEDAN nije ni primaći po performansama prvoj bočici koju sam imao. Ni on, ni Cedrat Boise, ni Aventus (Cedrat je najviše upropašten). Ni jedan...
Ljudi ne žele da prihvate jednu prostu činjenicu - POHLEPA JE POJELA PARFEMSKU INDUSTRIJU. Svi novi batchevi novih parfema imaju sve gore i gore performanse i namjenski su oslabljeni...
P.S. Trenutni batch EDT i dalje ima najbolju projekciju ali i najmanje trajanje, EDP primjetno manja projekcija ali duže traje i "voćastiji" je (više liči na Cedrat Boise nego prvi CDN), a Limited mi je najpribližniji prvoj verziji i najduže mi traje od sva 3...
Sent from my iPhone using Tapatalk
A dje uzet taj limited ?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Na KupujemProdajem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vidjeh ga na Notino kad sam juce nesto gledao ali je skoro 2x skuplji od 'obicnog' sto i nema bas nekog smisla niti logike.
Sad pogledah na KP i vidim da je 50-55e sto je skroz korektno.
A to sto je nama HR i SRB dalja od Indije i Kine je vec neki drugi, dublji problem.
EDIT: Evo je na HR Notino sad jedno 120e... van svake pameti, svakako. Mozda se blizi neki popust od 70-80% pa ce cijena bit' manje-vise ok. U protivnom je besmisleno.
https://i.ibb.co/cbnSw1S/cdni.jpg
E ja sam skoro potpuno odustao do CDNI-a jer sam poceo da koristim CDNI Women :D
https://www.fragrantica.com/perfume/...nse-27656.html
Kakva je ovo parfemcina... Zeni se nije svidio, stajao je u fioci godinu-dvije i uzeh nedje da ga probam kad je bilo hladnije i vjetar duvao. Prvo spricanje neki dosta jak miris, nimalo zenstven - najvise me podsjeca na fermentisano grozdje ili neko jace vino, vjerovatno je neka varijanta oud-a jer je miris prisutan citavo vrijeme. Kakva parfemcina.
I jedan komenatr sa fragrantice
I can see it as being unisex, a really bold, confident woman can pull this off but I'd never dare wear this as an everyday fragrance.
:D
Ja sam od njega bio narucio neki dekant koji sam prvenstveno dao majci a onda se vrtio medju familijom pa onda i nekim eksternim djevojkama i nijedna se izgleda nije odusevila.
Ja ga licno nisam probao jer nisam neki floral, pogotovo ako je to ruza kao 'prva' nota. Ja cak i gomilu parfema koji su 'unisex' na mogu da svarim jer meni vuku na zenski tako da kad vidim da je zenski onda i ne pokusavam da ga probam :)
Moja nosina ruzu osjetila nije, samo ovaj miris koji traje i traje... Osim ako ulje ruze mirise drugacije od prave ruze, sto nesum prob'o.
Sad vidjeh ovo...
Probao sam ja nekoliko... vise sam vratio nego sto sam zadrzao ali unaprijed sam dogovorio da je to opcija bez mnogo komentara i onda 'povukao obarac' da probam.
Elem, parfemi su osrednji i kako koji. I ja bi najradije isprobavao vise njih manje mililitraze ali nemaju niti planiraju da to imaju u ponudi. Ne bih se mnogo zanosio sa tom "velikom koncentracijom etericnih ulja" jer je to jedno od glavni 'epiteta' kod takve vrste parfema i obicno nema nikakvog utemeljenja niti sto znaci. Mislim da isto to pise i za one parfeme na tocenje "PARFEN" pa je opet vecina njih ocajna u smislu da ima toliko alkohola da vise podsjeca na neki 'Savage' iz kineske robne kuce nego sto drugo.
Sto se tice performansi.. i one zavise od parfema do parfema ali generalno je manje-vise ocekivano. Nije da traje ludilo a nije da ispari odma iako neki jesu trajali duze od drugih. Meni je veci problem sama 'slicnost' originalu koja je nekad vrlo upitna. Tacnije 'dry down' je uglavnom slican (samo slabiji) dok je otvaranje potpuno drugacije kod vecine ovih sto sam probao. Glavni 'plus' mi je sto nema onog ostrog otvaranja ili isparavnaja alkohola kao sto ima kod mnogih jeftinih kopija... nema one ostrine koja klapi za oci a nos onesposobi skroz. Tako da cak i kad nije isto otvaranje kao original opet moze da bude zanimljivo sto je meni ok jer nemam ni potrebu da bude kao original, dok god mi se svidja.
Ako si pak zainteresovan da probas neki mozda bi mogao da izdekantujem, cisto da znas sto da ocekujes.
Trenutno imam samo Enigmu (Roja) i Royal Oud (Creed). Trebalo bi i Elysium (Roja) da dodje ovih dana za probu pa ako mi bude odgovarala moci ce i onda da se ponudi za probu.
terre d'hermes
Sa kojeg sajta da poručim povoljno za Sloveniju?
Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
Meni je vise to ostalo kao nesto iz djetinstva. Jer mi je pokojna majka voljela te homemade mirise. Koji su tada imali dobro trajanje. A ona sama je pravila od etericnih ulja narandze, limuna i lavande osvjezivace za garderobu. To je mijesala sa destilovanom vodom..i malo soli..prskala odjecu sa tim. Ja taj miris i dalje imam u nosu. Kao neki parfem ljetnji..svjezi..vodeni. prosto mirise na cisto.
Pratim onu tvoju temu, pa cu eto vidjeti sta budes kacio. Pukao sam za parfem prije par dana, trebam malo skalat.
--
Kad vec pisem, uzeo sam BG mancera.
https://i.postimg.cc/gj8BTv24/Screen...oid-chrome.jpgi will love you forever and always
Nisam se mogao snaci da ga probam, a zelim ga uzeti evo vec neko vrijeme. Citao sam pohvalno o njemu i nekako sam vjerovao da ce mi se svidjeti.
Moram da kazem da cim sam ga prsnuo pomislih "na sta bacih pare". Miris kao neki sapun bezvezni ili kupka u najboljem slucaju..sintetika. Toliko je jak bio da sam ga osjecao par sati kad god bi se okrenuo lijevo ili desno. Ostao je i na rubu majice koju sam nosio po kuci..osjetio sam ga sjutradan kad sam je obukao. Bas sam razocaran bio..
Nosio sam ga nakon toga 4 puta..svaki put po tri puna prskanja. Primijete ga, osjete..svidja se zenama.. Koleginica hoce da ga isproba, da bi kupila. To mi i ne ide u prilog.. :)
Da li se zbog tih pozitivnih komentara moje misljenje promijenilo..ne znam..ali sad se i meni dopada.
Nije prvi put da se okrenem.
Recimo savaz edt mi je bio uzas ..jak..napadan..ostavljao je trag iza mene ko ona traka iza aviona sto ostane na nebu.. Pa sad imam njega, a imam i edp.. Od edp imam i zalihu od 100ml.
Jedini parfem koji mi je pun promasaj je crveni Eros. Tu sam bacio pare. I Shanel Sport koji sam dobio..i koji se ne osjeca 15min nakon prskanja.
Mislim da ces tesko naci to sto ti je ostalo iz djetinjstva :)
Inace necu stavljat' ove stvari za prodaju jer one koji mi ne odgovaraju vracam a one koji mi odgovaraju nemam potrebu da dekantujem ili prodajem.
Nego mogu ponudit' dekant, cak i manji od 5ml ako te zanima da probas.. zbog tebe, ne zbog mene :)
Recimo 'Black Afgano' je bio daleko od pravog, osjetio sam neku karamelu koju ne podnosim u mirisima i koje nema u originalu.
Najskorije uzeh Hacivat kojeg imam dekant pa je zgodno za uporedjivanje. Otvaranje je dosta drugacije, tek kroz mid pa nesto vise dry down ima slicnosti ali do tada vec dosta oslabi, pogotovo u odnosu na original. I njega cu vjerovatno zamjenit' ili vratit'. A original uzet' u BG kad mi se ukaze sledeca prilika.
Mozda probam i nesto od PDM iako njih (originalne) nisam vele njusio, pogotovo ne u skorije vrijeme pa cu gledati da li mogu do kakvih dekanta da dodjem prije nego dam sansu Ulcinju.
Poslato preko goluba pismonoše
@samson
Zbog cega ne bi narucio par etericnih ulja i sam napravio to sto ti treba. Uz destilovanu vodu etericna ulja se mogu pokvariti (ili imaju smanjeni rok trajanja), zato se i koristi etanol da bi uticaj kvarljivosti smanjio.
Ako krenes u te vode - dva pouzdana sajta za kvalitetna etericna ulja, americki i njemacki (jeftiniji shipping)
https://perfumersupplyhouse.com/prod...egory/natural/
https://liaison-carbone.com/raw-materials/naturals/
Ako nista drugo i kod nas mozes naci etricna ulja - upitno je koliko su kvalitetna. Recimo ulje jasmina koje sam uzeo kod nas je kao da mirises pravi cvijet jasmina.
Kao neko ko je zavisnik od Savaza..vec duze od pola godine se premisljam da kupim elixir. Vise puta sam ga probao.
Dozivljaj moj kad ga pomirisem sa svoje koze..direktno..kad primaknem - apsolutni uzas..toliko tesko.. Kad ga namirisem sa ovog kolege koji ga ima..brutalan.
Prskao sam ga 5..6 puta..svaki put je bio primijecen i svakom se dopao. To mi nije bas toliko bitno..ali govori o nekoj razlici kad se parfem osjeti u prolazu i vazduhu..i kada se pomirise direktno sa koze.
E sad, cijena. Prejaka..paprena. Ali opet bih prije odvojio novac za njega nego za Krid.
60ml oko 110€ na crno…
Traje 12h [emoji23]
Dobih na poklon:
https://i.imgur.com/OwGFhsVh.jpg
https://i.imgur.com/OvzhfXyh.jpg
Ja do sad nisam imao nista slicno sa cime bih mogao da ga uporedim. Ovo je takva duvanska bomba, jedan sprej i mene evo udara u glavu. Ovo je rekao bih prava poslastica za sve ljubitelje duvana i zacina.
Dobar..dobar..ja sam ga dobio isto...prije 3g... Djevojka u Atinu kad je bila..kupila. I to na nekom popustu 100ml..
Ne pamtim da je imao neku snagu bas..ali znam da je sladunjav malo. Racunaju ga kao uniseks..valjda zbog vanile i tog "slatkog"..ali meni je cist muski parfem..za hladnije vrijeme zima/jesen.
Znam da ste pricali o Cuore di Pepe Nero, opet su i 50ml i 100ml na akciju u Cosmetics. 50ml je oko 28€ a 100ml oko 42€ samo sto traze 100 tackica za taj popust.
Spustili su na 40 tačkica, makar u njihovoj radnji u centru Podgorice.