520d prosjek zadnji rezervoar oko 7L, presao 925km sa 65L od toga otvorenog puta je bilo do bara i nazad, ostalo sve lokal pg :)
Printable View
520d prosjek zadnji rezervoar oko 7L, presao 925km sa 65L od toga otvorenog puta je bilo do bara i nazad, ostalo sve lokal pg :)
Mojne...
1900kg fabioni :)
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
X5 e70 je tezak 2,2t i moj je kroz grad trosio 14-15 i po bordu i po racunici gorivo/km, tako da na taj x6 dje je bila potrosnja 10-11 nije odavno resetovan bord. Za 520d je realno da je prosjek 7
Sent from my iPad using Tapatalk
Malo sjutra.
7 po ovim nasim putevima i saobracaju? Malo preksjutra :D
Meni danas na 2.0tdi pise potrosnja 10 jer je upaljdna klima i malo sam zurio ali ljudi ponekad se vozi i uvece kad nema saobracaja pa potrosnja bude 5-6 pa se vozi i na otvoreno tako da je prosjek 7 sasvim realan po nasim uslovima i putevima
Sent from my iPad using Tapatalk
Moram trgovat nekog ovako bmwa, manje ce da mi trosi nego 1,7cdti
Pricajte mi o nekom autu kojeg nisam vozio jos, npr o Phantomu...
Inace vozih onaj 328i test model u voli... bas mi se svidjeo... tacno cu ga uzet:)
Dosta, odrzavam jednog.
I na ovaj test model je automatik... oko 3.5k bude doplata za njega.... ja sam se odusevio... :D
sto se recimo potrosnje tice bmw motocikala, imaju ubjedljivo najmanju potrosnju od svih, i to testirano.
gs1200 (ccm) ce da trosi ispod 5l dok to jamaha sa 600ccm jedva moze da postigne...
a onda ispod te klase, bmw 800gs ide i do 3,5l dok motori u tom rangu prebacuju 5...
a ista stvar je i sa 650ccm bmw definitivno znacajno manje trosi.
imaju tehnologiju definitivno, i vjerujem da je primjenjuju na automobile.
naravno ne ulazim u detaljne i pojedinacne brojke, kazem samo generalno
Imaju istu tehnologiju kao i svi ostali proizvođači (mislim na komponente ubrizgavanja). Potrošnja zavisi od toga kako motor razvija snagu, koliko je auto težak, kakav je prenos...
To da 520d od skoro dvije tone trosi 7 kroz grad...
Pa kako onda jebeni Yaroslav 1.4 D-4D od 1000 kg trosi 6 kroz grad?
cuo sam samo pricu da se koristi plemeniti metal u sistemu ubrizgavanja, koji se manje grije i moze izdrzati smjesu sa vise kiseonika... kazem cuo, ali se nijesam bavio problematikom. samo o benzincima govorim :)
nesto jeste drugacije od ostalih proizodjaca definitivno, opet kazem, govorim samo o motorima
evo fabija posto se ti razumijes, a ja eto koji vozim auto i koji sipam u njega bas veze nemam koliko mi trosi. 520d automatik 6 brzina 18tocak e60 2009god, 7.1L zadnji rezervoar, u tome 100i malo preko km otvorenog, ukupno predjeno 925km. Cisto grada(Podgorice) sa jacom voznjom 9L, otvorenog puta od 4 do 8.5L.
P.s. Salim se narode troshi mi 40L kroz grad kad ga cuvam, i to vozim samo posle 3 uveche :P
realno...
i na x6 40d bord minimalno laze,malte ne neznatno...provjereno!
Postavljano je ovo jos prije.
Koliko sam samo puta pogledao ovaj klip :))
taj auto ima manje od 1600 kila
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=160974
ne znam sto ne bi trosio 7.5 kroz grad, ako moj koji ima vise kubika, stariji je i ima manje konja, a tezak je tonu i po trosi ispod 8 bez klime (naravno ako se ne gasi na svakih 2 km i ne ostavi da se hladi motor, a ako radis oboje i upalis klimu trosi 10).
pricam o voznji od 4-5 kilometara kroz grad bez gasenja.