kristijana,dobro kaze kolega ,kod nas u drustvo i nije bilo puno bicikala uglavnom poni ali svaki je imao bananu,bmx je bio za bogatiju djecu
Printable View
kristijana,dobro kaze kolega ,kod nas u drustvo i nije bilo puno bicikala uglavnom poni ali svaki je imao bananu,bmx je bio za bogatiju djecu
Bmx plavi, kako sam ga volio:)
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
I kod nas se zvala kristijana. Rijetko je ko imao bananu sjedište, a većina đece je imala poni. Bmxovi su došli malo kasnije.
Zakasnio sam u školu kad sam naučio da vozim biciklo, jer sam samo pravio krugove oko kvarta, dok neko nije naišao da mi kaže kako da stanem.
Pa si onda burzuj cim kazes da je Poni za djevojcice [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Pa ako ti je djetinjstvo bilo '80-'85 onda nisi u pravu.Kasnije je ipak došlo to što si rekao.Mislim da je u naše dvorište prvi bmx došao '83-'84...i da bio je dijete direktora.Mi ostali iz srednje klase Pony a poneko kome nisu ni to mogli obezbijediti vozio je tzv penzo bicikl(danas je to city bike sa točkom +28").No,nikoga to nije sprječavalo da juri "stazama smrti",lokacija današnji Kraljev park,pa ko umije i smije niz stepenice kod Male pjace,mada teško će ođe ko znati đe je bila nekad Mala pjaca ili kako su je neki StPG zvali ...Kasapnica ili ...ne znam bez da slažem
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
prvi bmx je u nase drustvo tad kupljen sinu jednog od direktora epcg,a samo pojedini su vozili poni,pravili smo trotinete od dasaka i kuglagera iz autoremonta(dje je sad lakovic0
Btw, pominjao sam prije par godina igračku koja mi ostala u lijepom sjećanju, donio mi je đed $ećam se iz Rusije. Ako imate ideju đe bi mogao naći ovo sada, bih je rado uzeo za sina fantastična stvar za motoriku, reflekse, koncetraciju generalno.
U suštini je ispod platforme magnet koji se kontroliše na volan a autić se kao kreće (tj stoji u mjestu dok se sama platforma okreće), vrlo prosto a odlična fora.
Igračka se zove "Za rulem", ima na ebay ali lik traži 120e + 30 poštarina. Kad na to dodamo dadžbine ispane pofino...
https://youtu.be/rSOb0FZOIZQ
Edit: Nađoh povoljnije, trebalo je samo guglat na engleskom, tj. "Behind the wheels"... :D
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Zanimljiva igračka, prvi put ovo vidim... Pošto si je našao?
Sent using Tapatalk
Mislim da bi je prodavac dao za 44e + poštarina 25e, evo se razmišljam...
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Ovo auto smo mi zvali auto na pedale i bilo je jedno u jednoj kafani blizu Dubrovnika i nismo je preskakali smao da bi auto vozili haha.
Eh, BMX, devdesete ga donese sin jednog beogradskog investitora, plavi sa žutim gumama. Sanjala sam ga. Ali klinac je bio baš dobar, davao nam je da se vozimo kad god smo htjeli.
Inače evo bana sjedišta haha. Ja sma osnovnu školu završila na biciklo, od prvog razreda na biciko u školu. Ostavim ga kod babe jer je živjela pored škole. Onda se vratim po biciklo iz škole i sa babom dvije briškule odigram i doma hahahahha.
Inače sam imala nakav Poni, ovo su Pniji iz 70ih, imali su ovaj duži ram.
https://www.njuskalo.hr/image-w920x6...-134682822.jpg
Ovaj sa slike je mogao da se sklopi...
Ja sam imao BMX, kupljen u Elan pod stadion, prilično sam siguran da nisam bio sin od direktora.
Bio je oder za vozit, valjda radi onih kramponki ili brojeva zubaca na zupčanike, ko će ga znat. I puca mu je ram stalno na jedno mjesto i lomile se "mašice", jedino su se mogle autogeno zavarit, jer ih nije bilo za kupit.
Sve u svemu, BMX je bio samo šminkeraj, poni sa bananom rules.
Ja sam imao neki polovnjak sto lici na BMX, Poni mi je vazda bio ruzan ali kul kocenje je imao. Sjecam se da sam skupljao dugo vremena od djecjeg dodatka i zajedno sa stekom sto sam dobijao uzeo Mountain bike, 18 brzina, sa natpisom Shimano na metalu i veoma zivopisnim bojama, kupljen u Baru na glavnoj pijaci za dobrih 150 maraka.
Sto ste skupljali ka mladji? Da nije ko skupljao kutije od cigara? :D
Brat od strica je skupljao kutije od cigareta, ja dan danas ne volim da prčkam oko cigareta... Tvrda pakovanja su se skupljala. Pa jos kad dodje neko u goste sa nekim raritetom...
Sa unutrašnje strane poklopca Dunhill cigara. čini mi se, bili su brojevi. Meni je to bilo zanimljivo da gledam. Inače, skupljanje klikera i cunga-lunga sličica, uz intenzivno igranje klikera i pola-cijelo.
bili su brojevi i neka nagradna igra ali ne mogu se sjetit da li je to bilo u cigare ili u kutije od nečeg drugog...