Originally Posted by
Jal Cargo
Odgovorio sam Medu ranije, pred SDP i PCG je izbor izmedju dva puta: na jednom, EL koalicija ce se rasformirati, SDP ce se vratiti pod skute DPS, i u takvom, submisivnom, polozaju ce dovrsiti proces samounistenja; za to vrijeme, Pozitivna ce brzo iskrvariti sama i na kraju ce se, poslije sledecih parlamentarnih izbora, ostale hijene nahraniti njenim lesom.
Na drugom (koji je, za nase prilike, naivan i blizi je SF-u) pojedinci u ovim partijama ce biti u stanju da prevazidju licne sujete, te ce se ove dvije partije ujediniti u jednu koja bi, za pocetak, djelovala onako kako sam ranije objasnio: omogucili bi opoziciji da formira vlast u Podgorici, a u nacionalnom parlamentu njihov poslanicki klub bi djelovao kao opozicija (prema trenutnom stanju, imali bi 14 poslanika), s tim sto bi se SDP (odnosno sedam poslanika iz te partije koji bi usli u sastav nove partije) obavezao da do sledecih izbora (a to je period od maksimum dvije godine), postujuci prethodni koalicioni sporazum, podrzava manjinsku DPS vladu. Odnosi sa opozicijom u Podgorici bi bili test za eventualnu koaliciju na drzavnom nivou.
Treci put ja ne vidim.