vukman_cejovic svaka ti cast. Sjajni postovi.
Vidim imas negativnu reputaciju , to je slika ovog foruma jadnog.
Printable View
vukman_cejovic svaka ti cast. Sjajni postovi.
Vidim imas negativnu reputaciju , to je slika ovog foruma jadnog.
Crna Gora nikada nije bila manje samostalna nego sto je sad. Crna Gora danas nije nikakva nezavisna drzava nego privatni posjed mafijasa.
Kada bi usli u nato pakt onda bi bili bukvalno robovi globalistickog kabalistickog podzemlja, koji je izrazito antihriscanski nastrojen i koji je u paktu sa judeiziranim Vatikanom.
U tom slucaju nasa Crkva bi bila potpuno unistena i privedena u uniju sa judeiziranim Vatikanom, mada je i sada zbog ekumenizma i globalizma u njoj na izdisaju.
Nas nacionalni identitet bi bio samljeven. Vidis da se vec potpuno izbacila cirilica iz Crne Gore i ja ne znam od kada su to Crnogorci pisali cirilicom.
Kreirali bi nam neku savim novu istoriju, novi moral, nove obicaje, za kratko vrijem se ovaj narod ne bi mogao vise prepoznati.
A ako udjemo u nekakvu zajednicu sa Rusijom, onda necemo ni tu biti bas u nekoj poziciji, koja se moze nazvati potpuna samostalnost, ali ta vrsta zavisnosti ce nam biti mnogo laksa, jer su nam Rusi braca i po krvi i po vjeri, nikada nas
narod i vjeru nisu mrzeli niti gonili, nikada nas nisu bombardovali niti decenijama satanizovali.
Ne meni se u Rusiji mnogo toga ne svidja, ima jos ona lenjinova sifilicna lesina u Kremlju, jos tamo sija zvijezda petokraka, jos uvijek hiljade ulica nose imena najvecih zlikovaca u istoriji covjecanstva, ali i taj komunizam u Rusiji
je manji od komunizma kabalistickih levicara-trockista iz USA i EU.
Nije ni Rusija garancije, ali je veca sansa sa njima nego sa nato.
I u Rusiji se sjutra moze pojaviti neki Horodokovski ili Kasparov i zavesti ko zna kakvu diktaturu, ali moze se pojaviti i ruski car.
Tako, ja navijam za Rusiju.
Brate ja te ljude uopste licno ne poznajem.
Znam samo da ja tamo nisam moralno politicki podoban, jer i za opoziju je potreban komunisticki pedigre.
Meni se najveci dio srpske opozicije uopste ne svidja, mada ako bi nekog od njih licno upoznao, mozda bih promijenio mislenje.
Mislim da su veina njih ljudi bez nekih velikih ideala, vecina od njih nije pobozna i vecina od njih su pragmaticari, koji su ipak sacuvali nesto od svog nacionalnog osjecaja.
U ovom trenutku ti ljudi rade vrlo dobru stvar i ja ih podrzavam.
Da li to oni rade iz svojih pobuda, ili je u igru usao jaki igrac sa istoka, ja to ne mogu 100% znati, ali se nadam da sve ovo organizuju nasa braca iz Moskve.
Briljantne analize. Ovo je ono što nam je bilo potrebno u praskozorju subotnjih protesta kada svi osjećamo teške simptome dezorijentacije usljed posljednih talasanja na našoj nepredvidivoj političkoj sceni.
Kakav "in your face" geopolitički diskurs. Vukmane, zaista vam moram odati priznanje i priznati da ste već doprinijeli razvoju svijesti na ovom forumu. Otvarate nam puteve. Molimo vas nastavite u istom ritmu. Na primjer,volio bih kada bi ste, vi kao prekaljeni revcolucionar, iznijeli vaša očekivanja od subote, ali ona iz sfere konkretluka - ko će koga prvi i koliko dugo će da traje orgijanje, imajući u vidu da ste već povukli paralelu sa Ukrajinom. I na kraju, možete li navesti još par Hitlerovih citata, prikladnih za ovaj naš aktuelni politički trenutak, budući da sam kao žrtva komunističkog obrazovnog sistema ostao uskraćen za upoznavanje sa opusom tog velikana u čijim riječima vi nalazite mudrost.
Izvinjavam se ako sam nesrećno odabrao neke riječi koje mogu imati prizvuk neozbiljnosti, ali vas uvjeravam da sa iščekivanjem očekujem da pročitam vaša očekivanja od subote, o konkretnim dešavanjima i scenariju doogađanja. Pitam vas kao čovjeka koji ima iskustvo iz prve ruke u sličnim dešavanjima. Vjerujem da bi to mnogi našli kao korisno štivo.
U onim demnstracijama u kojima sam ucestvovao 1988 godina sam bio solo igrac, dok je citavi scenario organizovao Milosevic i njegova divna ezotericna supruga.
Onda sam imao 28 godina, bio pun nekog idealizma i bio spreman bez razmisljanja da glavu ostavim na tom mitingu.
Onaj moj govor su uzeli kao razlog za batinjanje ljudi i zavodjenja prvog vanrednog stanja u istoriji Crne Gore.
Moja iskustva sa tog mitinga su, da je narod bio izigran i da je ogromnu energiju u narodu Milosevic zlopuptrijebio i umjesto da smo bili prva zemlja koja je oborila komunizam, ostali smo poslednji bastion totalitarizma u Evropi.
Kad su ovakvi mitinzi u pitanju onda je vrlo vazno vidjeti ko stoji iza njih.
I u takvim mitinzima treba ucestvovati, jedino tada ako vjerujemo da se ciljevi onih koji stoje iza mitinga poklapaju sa nasim ciljevima.
Nema tu mnogo romatike, to je sve rezija.
Iza ovih mitinga stoji ili Rusija ili sam Djukanovic.
Nadam se da stoji Rusija, sto bi bilo dobro, cak veoma dobro a bilo bi dobro da stoji i Djukanovic, ukoliko mu je namjera da eskivira nato pakt, sto sve manje vjerujem.
Druga mogucnost je da Djukanovic i njegovi sefovi kroz ove mitinge igraju neku igru, koja ce nam se kasnije o glavu razbiti.
Nemoguce je tacno znati sta se ovdje desava, ali postoji najveca vjerovatnoca da iza ovoga stoji Rusija, koje ne zeli da dozvoli da udjemo u nato pakt i kojoj su Srbi prirodni saveznici.
Srbi imaju svoj interes da obore vladu Djukanovica, zato sto je nevjerovatno antisrpska i ona kroz ove nove zakone o vjerskoj slobodi nagovestava da zeli nemilosrdan obracun sa Srbima.
Tu podrazumijevam potpuno unistenje nase Crkve, jezika, nacionalnog dostojanstva i svodjenja Srba na robove. Uz to razlog Srba za bunu je katastrofalna korupcija, kradja glasova na izborima i sta sve jos ne.
Dakle, mi tu ne mozemo nista da izgubimo, jer smo skoro sve izgubli i MORAMO da pokusamo da se odupremo.
Pored Srba i ona nasa braca po krvi, koji se osjecaju Crnogorcima ili Bosnjacima se ne nalaze u mnogo boljoj situacijí, pa su se interesi vecine naroda u Crnoj Gori poklopili sa interesima (nadam se ) Rusa i posto je sansa da je ovo ovako, da iza ovoga
stoji ozbiljan igrac iz Moskve, onda tu sansu ne smijemo propustiti i dati sve od sebe da srusimo ovaj nelegitimno izabrani sistem, koji nije unistio samo moju nego i par generacija posle mene.
Da sam kojim slucajem u Crnoj Gori bio bih prvi u protestu. Savjetujem sve da vide kako ce se situacija odvijati. Da svi odu na miting i da vide kako ce se stvari odvijati.
Ako se bude vidjela bilo kakva sansa, ako se bude vidjelo da je podrska naroda velika, onda treba dati sve od sebe da se srusi vlada, cak i uz rizikovanje da se dobije malo ili vise batina, ili par mjeseci zatvora.
Na policiju ne treba kidisati, osim guranjem i verbalnim ubjedjivanjem. Ukoliko policija napadne narod, onda vratiti istom mjerom.
Nemojte da nasijedate na ono sto pise El Re o suzavcu, nije suzavac tolko strasna stvar a najvjerovatnije je i sama vlada i policija izresetana ljudima koji simpatisu Rusiju i koji su protiv nato pakta, pa
ce mozda prije suzavac baciti Djukanovicu nego narodu, pogotovo ako naroda bude mnogo i ako narod bude ljut. Za svaki slucaj dobro je ponijeti neku isprovizovanu zastitu od suzavca, sto mozete preko interneta da vidite.
Da u vlasti i policiji nema simpatizera ovih protesta ovi mitinzi bi bili nemoguci, isto kao i sto oni mitinzi iz 1988 godine ne bi bili moguci da u samoj vlasti i policiji nije bilo simpatizera Milosevica.
Po svemu sudeci ovo organizuju profesionalci, koje treba slijediti. Obavezno treba izaci na miting, to svima savjetujem i onda se ponasati shodno situaciji.
Ako se osjeti sansa oburdati sistem, ako ne, ako bude svega par stotina ljudi podjete malo prosetate, dunete dva tri puta u pistaljku, viknete Milo lopove, podjete na kolace kod St-Hamze i onda kuci na spavanje.
Pred Gospodom ste ispunili svoju duznost.
Treba znati da ce ovo najvjerovatnije biti ozbiljna rabota, jer oni iz 1988 godine su mogli da padnu i daju ostavke. To su bili u odnosu na ove danas posteni ljudi, koje niko kasnije nije morao da sudi za korupciju ili lopovluk, dok su ovi danas okoreli kriminalci, koji ce ako padnu sa vlasti redom zaglaviti po zatvorima a nekima ce i glave da lete u medjusobnim obracunima.
Tako da ce se ovi mafijasi drzati do poslednjeg atoma snage.
Ali, pomoci ce Bog i Sveti Vasilije, jer nasa borba je pravedna.
Vukmane sokole toplo ti preporucujem da slusas ovaj radio
http://snaganaroda.net/
Bice to dusevna hrana za tebe.
Dođe tip sa pričom o zajednici Srbije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Makedonije i dobija reputacije i tapšu ga po ramenu.
Onda dolaze klasične zavjere protiv hrišćanstva i pravoslavlja. Svođenje Srba na robove. Najjače.
Spavaj moj Vukmane.
Biće sve dobro, uz pomoć Boga i Svetog Vasilija.
Bio bih vrlo iznenađen da iza ovih protesta stoji Rusija. Druga je stvar što bi vjerovatno i oni, i još poneko, iz ovih dešavanja volio da izvuče neku korist.
Napisa li on ovo drzavna zajednica sa albanijom i kosovom
Ocigledno Gdine Cejovicu,da je Bog daleko bio od kuce te joj vi na ulici udariste temelj `88 godine.
Ne krije joj se ni dan danas kako je naredna.
Rusija finansira poneku anti-zapadnu partiju ili organizaciju u praktično svakoj evropskoh državi, i tu Crna Gora nije izuzetak sigurno. Jedino je pitanje o kome se konkretno radi.
Lako je nasjesti na pomisao kako smo mi mali i nebitni, i kako se niko ne bi oko nas ne bi upinjao previše, ali Rusiji nije potrebna teritorija ili materijalna dobit od Crne Gore, već mogućnost da demonstriraju da se njihov uticaj i interes osjeća i daleko van sopstvenih granica. Ukoliko uspiju da izazovu nerede i nestabilnost u državi koja je pred vratima NATO-a, to bi bila prilično značajna pobjeda za njih, koliko god ta država sama po sebi bila nebitna.
Ako se Amfilohije prikljuci protestima bice veselo
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Oslobodi inbox... :D
1. Narod je na prvim mitinzima 1988 i kasnije 1999 godine bio prevaren.
Tada je zamijenjen jedan pro titoisticki rezim, koji su sacinjavali ljudi titoisticki zatrovani, ali u ogromnoj vecini nekoruptivni, licno posteni i prilicno bezazleni,
sa jednim rezimom koji je bio pod direktnom komandom Slobodana Milosevica i njegove lude ezotericno marksisitcke supruge. Ti ljudi se zloupotrijebili narodno povjerenje. Ali duga je to prica.
2. Da, vrlo je vazno ko stoji iza mitinga. Ne kazem da mitinge ne moze izazvati ozbiljna opozicija i da iza takvih mitinga ne treba stati, ali nase iskustvo sa
"opozicijom" je veoma dugo da bi vjerovali da iza ovog mitinga stoji samo opozicija. Dakle, vrlo je vazno barem priblizno znati ko i zasto stoji iza nekih protesta.
3. Ako znamo ko stoji iza nekih protesta i ako znamo zasto neko stoji iza nekih protesta, onda treba vidjeti da li se nasi licni, ideoloski i drugi interesi poklapaju i u kolikoj mjeri se poklapaju
sa interesima onih koji stoje iza protesta. Ako se u velikoj mjeri poklapaju, onda se na takvim protestima ucestvuje.
Konkretno, Rusi zele da smijene Djukanovica i da sklone pro nato garnituru u Crnoj Gori, koja nedemokratskim putem vodi Crnu Goru evo preko 20 godina.
Ta politicka garnitura je dovela narod do materijalne bijede, pod njom caruje nepotizam, korupcija, kriminal itd.
Naravno, da je interes naroda da se taj balast skine sa njenih ledja i da se stvore uslovi za normalno politicko funkcionisanje drzave.
Najveci dio naroda je iprotiv ulaska u nato pakt, isto kao i protiv etnicke i vjerske diskriminacije bilo koga, pogotovo vecinskog srpskog naroda.
Dakle, tu se interesi naroda i onih koji organizuju demonstracije potpuno poklapaju i zato u tim demonstracijama treba ucestvovati.
4. Sa velikom vjerovatnocom iza protesta stoji Rusija, sto bi bilo veoma veoma dobro, ali ne iskljucujem ni mogucnost da iza protesta stoji i Djukanovic,
koji se nagodio sa Rusima i koji pokusava da eskivira nato pakt.
Ovo je jedna malo vjerovatna "Dzems-Bond" varijanta, ali znajuci Djukanovica, ne bi me nista zacudilo. U tom slucaju bi se on na neki nacin odrzao na vlasti, ali
bi se dosta toga izmijenilo u pozitivnom smislu, sto ne bi bila tako losa kombinacija za pocetak.
Ako vidimo da su protesti od samog pocetka protekli veoma organizovano, maltene uz asistenciju drzave, onda se mora doci do zakljucka da ili iza protesta stoji Djukanovic,
ili neko iz njegovog okruzenja ko ga potkopava.
Kako god da bude, ovo je prvo protest protiv nato pakta, pa onda protest protiv etnicke i vjerske diskrminacije i tek onda protest za slobodne izbora, protiv lopovluka i kriminala.
To svi znaju, samo nemojte ocekivati da vam svi to kazu. Ono sto je veoma vazno da demonstranti znaju je da po svemu sudeci iza protesta stoji Rusija.
Ovo je veoma vazno zbog toga jer ce to saznanje najvise oitivisati ljude da u sto vecem broju izadju na proteste, jer ako iza ovoga stoje Rusi, onda je stvar ozbiljna.
Onda postoje veoma realne sanse da rezim padne. To je prva realna sansa za skoro 30 godina. Rezim je prosli vikend nacet i treba ga sada u subotu dokusuriti.
Mladi ljudi treba takodje da znaju da 20 godina prodje kao dan i da ako sada ne smijene ovo rukovodstvo, njihova generacija ce biti unistena.
To govorim iz svog licnog iskustva i iz iskustva onih malo mladjih od mene.
I zapad vise nije mjesto gdje se covjek moze snaci kao prije 20 ili 30 godina.
Dakle, mladi ljudi nemaju izbora. Ili ce skinuti ovo strasilo sa vlasti ili ce ovdje (i nigdje negdje drugo, nego ovdje) zivjeti kao robovi i u krajnjoj bijedi.
Evo Miškec pritiska ostatak opozicije, izgleda.
http://www.vijesti.me/forum/subotnji-protesti-856916
Nemam Premium (najbolje bi bilo da njih finansiram), a kako tekst počinje - čudna šteta što ne mogu viđet mudrolije ovog profesora koji je uništio svaku zdravu opozicionu ideju, a sve boreći se protiv vlasti. Sad su se Vijesti vratile praktično u vrijeme bijelih košuljica kada je jasno iza njih stajao zvanični Beograd. I velika je šansa da ponovo pomognu DPS-u, ne zato što to žele, već zbog neviđenog talenta za autodestrukciju.
Možda je DF organizovao proteste da bi spriječio da Crna Gora dobije pozivnicu za pristup NATO-u. Možda je cilj DF-a bio da uzdrma režim i povrati politički rejting koji je imao kod prosrpskih i antizapadnjačkih snaga. Možda je i Amfilohije došao na proteste da ih utvrdi u antizapadnoj orijentaciji, i istovremeno ...
Prekopiraj ovo u gugl, a zatim na klikneš na ovu strelicu i cached i imaš tekst
http://www.dodaj.rs/f/3l/Tx/2hfnCAyU/untitled.png
Otvorim jutros ovdašnji profil i imam što vidjeti...Da ne zaboravim, da odmah kažem da ću na pitanja onih kojih su ih postavili na PM odgovoriti kad budem u prilici. Vidim, imah ih dosta, pa molim za razumijevanje.
Iako sam rekao da odustajem od razgovora vidim da se svako-malo prave osvrti na moje rečenice i, u dobroj staroj navici svih onih koji su duhom i obrazovanjem slabiji, kod nekih neminovno javljaju nove inspiracije za teorije zavjere. Tu se sa dozom grotesknog misticizma špekuliše "ko je El Re?", ko stoji iza njega, sa kojim interesom to piše (po toj vrsti ljudi obavezno mora biti neki interes, valjda polaze od sebe), pa zašto sada, zašto samo kratko uključivanje,...
Vjerujte da sam se prvo dobro ismijao, a onda mi je bilo žao jer znam da paranoje zapravo hrani strah. Onaj primarni. Iskonski.
Ne, ne dotiču me ružne konotacije saopštene od pojedinih (ne vjerujem da iko zaista iskreno misli da sam ja bot. Mada je taj detalj interesantan jer je ovo prvi put da budem osumnjičen za takvo nešto. Optuživan sam ranijih godina od strane suprotnomislećih za svašta, ali za ovo - sada prvi put. Valjda je arsenal drugih gluposti u međuvremenu ispucan. Ali rekao je jedne prilike veliki srednjovjekovni persijski mislilac Rumi jednu vanvremenu istinu: "To što vidite u meni, to je vaše. Moje je to što ja vidim u vama".
BTW, čak nešto i nijesam uočio prisustvo klasičnih režimskih botova. Mislim da ova vlast još nije ni evoluirala do nivoa da razumije što je to i da razvije vlastitu mrežu botova. No nebitno...
Ne, odlučio se ipak obratiti jer se, svjesno ili zbog histerije (mnogo više zbog ovog zadnjeg) nije čitalo ono što sam napisao. Stoga, ukoliko se već vrše osvrti na moje stavove molim, a zaista bi bilo elementarno korektno, da se nanovo pročitaju moje rečenice.
Vlastito učešće sam i najavio uz jednu priličnu ogradu...
Na interesovanje prisutnih ja sam iznio svoj stav i bio spreman da ljudima objasnim svaki detalj koji ih u pogledu istog bude zanimao. Posebno u dijelu koji se odnosi na mogućnost diktature. Jer diktatura ima raznih. Od one u Singapuru, preko onih u Rusiji i Kini, do one u Sjevernoj Koreji. Jedan oblik diktature imamo i u Mađarskoj. Svaka zemlja je mikrodruštvo i u nekima su pojedini oblici vjerovatniji, a drugi manje...Međutim, šta se dogodilo?? Pa upravo ono što sam i pretpostavio - većina nema snage da se suoči sa tim da su bilo koja od navedene dvije opcije moguće.
Nekom to izgleda zastrašujuć izbor ali šta ja tu da radim. To je priča o životu. Mi smo kao vrsta okruženi zastrašujućim prizorima i zastrašujućim mogućnostima svakodnevno. Zar nijesu recimo slike seobe naroda koja se događa svega par stotina km od nas zastrašujuć prizor? Da li je iko do nedavno mogao pretpostaviti da ćemo gledati slike iz Armagedona i biblijske knjige "Otkrovenja" gdje nepregledne kolone ljudi sa ženama i djecom, poput životinjskih vrsta, noktima i nogama grabe naprijed i pred sobom vlastitim tijelima obaraju sve što se pred njih postavi? Pa eto,...živi smo...Navikli smo se već...
Dakle, ponavljam, izbor je legitiman. Može se izabrati i ćutati ili pričati o marginalnim detaljima i onom što je bilo do juče. Što bi Amerikanci u žargonu rekli: "Možemo se praviti da slon nije u sobi, ali jeste". Stvarnost je ipak prenijela stvari na novi nivo. Stare ideje i rezoni su prosto anahroni.
Hannibal ante portas! To je moja poruka režimu, ali i svima koji o onom što se dešava žele razmišljati glavom a ne emocijama i željama.
Opet ću ponoviti, meni nije neophodno ni da se obraćam, a još manje da razrađujem svoj stav. I pisanje na vlastitom blogu sam zapustio. Prosto zato jer nemam visoko mišljenje o sposobnosti ove sredine da promišlja stvarnost trezveno. Uostalom ja sam svoj stav već saopštio. Kao i svih godina ranije vlastima i javnosti govorio sam u lice. Zaista prezirem tabue. Vidiim da mnogima moje rečenice ne daju mira. Pa zato što znate da je ta mogućnost sasvim realna. Problem je u onima koji negiraju a ne u meni.
I da se ne bi shvatilo da ja mislim da je to katastrofičan scenario. Taman posla! Destrukcija i konstrukcija su komplementarni procesi. PANTA REI. Tako čovječanstvo poput rijeke dubi i širi svoje korito. Zanavlja se. Raste. Šta god da donesu novi dani (bilo koju od mogućih opcija) to neće biti kraj vremena. Ako nešto i propadne,..pa Bože moj...Kant je jedne prilike lijepo rekao: "Sve što je propalo i trebalo je propasti jer je bilo trulo.." Vidjećemo da li je ovaj sistem i društveni poredak truo ili je ipak mnogo žilaviji nego što bi neki voljeli da jeste.
Dugo sam bio dio tog sistema i poznajem ga dobro. Znam da je mnogo vitalniji i da (ako svojim postupcima ne upropasti svoju poziciju) ima legitimitet i uporište u volji većine stanovništva, ali priznajem, posljednijh dana zauzeo je nevjerovatno opasnu poziciju defanzive i zaista se doima čudno (da ne kažem što gore). Čini mi se da Đukanović još uvijek ne razumije da ovaj revolt nije toliko usmjeren prema njemu. Ne! Ljudi samo žele promjene. Da neko malo zatalasa tu ustajalu baru u kojoj je, zbog etabliranja određene privilegovane društvene manjine prevelik dio stanovništva suočen sa vrlo izvjesnom mogućnosšću da u sadašnjem poretku stvari nikada neće dobiti šansu. Nije uopšte važno da li je taj rezon ispravan ili ne. Mnogi ljudi to prosto tako percipiraju. A kada se prevelik broj ljudi osjeti ograničeno u svojim mogućnostima, to je situacija koja podstiče na revolt i otpor takvom poretku.
I naravno, strani faktor (prije svih Rusija, ali i Zapad) tu situaciju već koriste u pokušaju da proguraju neke od svojih interesa.
Izazov koji je upućen sistemu je vanredan i odgovor bi MORAO biti vanredan. Na žalost, do ovog momenta još uvijek se nude terapije već viđene i besomučno (čak nepristojno često) uvjerava javnost kako je stanje redovno.
Zato, posmatram...Kao i vi...
Nema sanse da bi bio toliko lud, zna da bi u najboljem slucaju zavrsio u zatvoru da se okrene protiv Zapada. Amerika je svrgla tolike rezime i pobila njihove vodje, jedan Milo Djukanovic im ne bi predstavljao apsolutno nikakav problem, narocito s' obzirom na njegove kriminalne radnje.
Mislim da se u ovom slucaju precenjuje Rusija. Naravno da oni imaju veliki interes u Crnoj Gori ali Zapad jako cvrsti drze konce nad balkanskom boranijom. Pogledajte samo Srbiju, nema jedne jedine nacionalno orijentisane partije u skupstini. A ulazak Crne Gore u NATO je gotova stvar, samo je pitanje dana kada ce se to ozvaniciti.
Dje je razuma i logike,Gdinu Premijeru u idealnim okolnostima,ne bi preostalo mnogo vremena tu dje je nakon ulaska u nato.
Vama nije neophodno da se obraćate, ali ipak to radite. Zbog čega?
Vlast je svih ovih godina vladala i ostajala cvrsta na osnovu podjela i razdora koji su medju narod svjesno unosili.
Posto se narod vremenom poceo opismenjavati, pritom shvatajuci da je sve ove godine izigravao stado ovaca, igra se opet morala obnoviti i podici na visi nivo.
Svo to proslo vrijeme DPS je podjele vrsio stvarajuci imaginarne sukobljene strane od postojecih subjekata, koje su kod gradjana stvarale privid da se opredijeliti moraju i samim tim direktno i neposredno sebe svrstati na neku od uvjek 2 podijelje strane.
Ono sto je sada u ovom vremenu DPS napravio je cista umjetnost kojoj zaista odajem priznanje.
Stvorili su IMAGINARNOG NEPRIJATELJA od struture koja je bila na ivici cenzusa i politicki mrtva koja je pritom potpuno bezopasna po vlast, uvjek bila i bice.DF se nije niti se mogao sam uzdici.Njega nije uzdigla ni Rusija ni Zapad nego Vlast koja sada ima vise opcija na papiru nego sto ih je imala ranije.Nijedna mirna vladavina nije dobra i Djukanovic je to znao.
Zasto cekati da u svoje ruke stvar uzmu oni koji zaista zele da ga maknu i kojima je to istinski cilj, kad moze narodu poturiti ljude koji su kako nesposobni tako i previse halapljivi da promijene bilo sta i pritom izazvati podjelu kakva ga je uvjek drzala cvrsto na tronu.
DF je samo i iskljucivo produkt ove vlasti.Manipulacija sa jadnim i izmucenim narodom i propaganda kakvu smo samo od DPS a imali prilike da gledamo, navela me je da apsolutno stavim znak = izmedju ove dvije strukture, odnosno da dodjem na zakljucak da je jedna stvorila drugu.