Lucke daj nam neki hint ko je ovo sve i sta je,ili je samo dps ovo kuvao..
Hahhaha daj nam nesto
Printable View
Da se milo pomakne mandicu i knezevicu kao i medojevicu i radulovicu - nece toga filma gledat brzijah dana.
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Sređuje ovo Milo.
Bojim se da je doadasnja antisrpska politika crnogorskog rezima dovela nasu zemlju do ivice gradjanskog rata.
Neki su mislili da vecinski narod u Crnoj Gori (srpski narod) moze da se tretira kao sto se tretiraju Indijanci po americkim rezervatima
i kao rezultat toga vidimo ovo sadasnje stanje, koje je veoma lako stabilizovati i to sa ispunjenjem samo dva uslova, koja se u svim demokratskim zemljama podrazumijevaju.
Ti uslovi su:
1. Postovanje volje vecine.
2. Raspisivanje referenduma povodom ulaska u zlocinacki nato pakt, pakt koji se u nekim evropskim zemljama tretira kao opupaciona armija.
3. Prestanak gonjenja srpske pravoslavne Crkve.
4. Davanja (VECINSKOM) srpskom narodu svih onih prava koja imaju svi narodi u svim demokratskim zemljama.
Ukoliko se ovim uslovima izadje BRZO u susret, to bi onda doprinijelo smirivanju situacije u stvaranju uslova za pocetak
demokratskog zivota u nasoj zemlji.
Ovo su veoma jednostavne stvari, koje nije uopste tesko ispuniti.
Ukoliko se ove stvari ne ispune, onda ce NAJVJEROVATNIJE demokratija u Crnoj Gori biti uvedena na jedan vrlo neprijatan nacin,
stim vise jer oni koji ce u tom poslu pomoci demokratske nastrojene stanovnike Crne Gore (citaj Rusija) biti najvjerovatnije mnogo efikasniji od onih (citaj kabalisticki lobiji koji vladaju sa USA) koji
na jedan takodje vrlo neprijatan nacin zele da vecinski srpski narod pretvore u "Indijance" a sa njima i sve ostale gradjane u Crnoj Gori, jer drustvo u kojem je vecinski narod u ulozi "Indijanaca" nikako ne moze biti jedno drustvo u
kojem ce se gradjani osjecati lijepo.
Nadam se da cemo, uz Boziju pomoc, uspjeti da sacuvamo nasu PRAVOSLAVNU Crnu Goru i da ove uljeze sa vlasti posaljemo na smece istorije.
E sad nam spasa nema kad se Vukman uključio. :livid: Odkad ne pročitah nešto od veterana prvih protesta :pirate:
https://youtu.be/blS82PbRhbQ?t=1180
na 19:30 min pođite :-)
https://youtu.be/blS82PbRhbQ?t=1180
Da, prijatelju to su ne samo moji stavovi to su NORMALNI stavovi.
Normalni stavovi su da jedan narod svoju vlast treba da glasa na SLOBODNIM izborima a kod nas od 1945 godine nije bilo slobodnih izbora.
Normalni su stavovi da je sasvim legitimno jednu vlast koja je dosla nelegitimnim putem, legalnim ili NELEGALNIM putem poslati na smece istorije.
I normalan je stav da je legitimno da za tu operaciju potrazimo saveznike, isto kao sto ovi koji nas decenijama jasu pronadjose svoje saveznike, pa se tako
jedna manjina, koja u jednoj zdravoj demokratiji ne bi dobila ni 10% glasova, DRZNULA da gradjane Crne Gore (najveci dio Crnogoraca) tretira na jedan nepristojan nacin
koji ce se morati i NAJSKORIJE VRIJEME sankcionisati.
Aoh, ugasili smo ga ako se Wolfman razmaše. Može li mu ko od prisutnih opozicionara omogućiti da bude gost iznenađenja na protestu, e je skučen ovaj forum za njegove svjetonazore. BND će mu obezbijedit transport tako da neće trebat donacije
Vukman je to jedan jedini mi ga zovemo Kumin ili ti Minku.Evo od prije par godina njegove rijeci.
Na onaj govor iz oktobra 1988 godine sam veoma ponosan i naravno da me nije sramota zbog njega. Da Vas podsjetim da je struktura mitingasa ispred skupstine u Podgorici a i na svim ostalim mitizima bila prilicno sarena. Iako je sve te mitinge organizovao i kontrolisao Slobodan Milosevic, koji je tada narodu izgledao kao covjek koji ce da uvede demokratiju, slobodno trziste i visepartijski sistem i naravno, izgledao je kao covjek, koji ce da povrati kontrolu srpskog naroda nad Kosovom i Metohijom, na tom mitingu su bili veoma prisutni srpski nacionalisti, koji su se nadali demokratizaciji drustva, slobodi itd. Ja sam bio pripadnik antikomunisticke srpske "opozicije", koja je bila neorganizovana i koja je u tim mitinzima trazila svoju sansu. Uporedio bih nase djelovanje sa djelovanjem opozicionera Leha Valense u Poljskoj i da je Slobodan Milosevic bio slobodan i posten covjek, Jugoslavija bi bila prva zemlja u kojoj bi demokratskim putem bio srusen komunisticki sistem i nikakvih gradjanskih ratova u Jugoslaviji ne bi bilo. Nazalost Milosevic je bio neposten covjek i sigurno covjek pod kontrolom tajnih sila.
Kada kazem da sam sebe smatrao a i danas smatram srpskim nacionalistom, zelio bih da napomenem, da srpski nacionalisti iz Crne Gore nikada nisu negirali njenu drzavnost i da su pripadnici zelenaskog pokreta, posle progona kralja Nikole sebe smatrali Srbima.
POSEBNO BIH HTIO DA NAPOMENEM, DA ISTINSKI SRPSKI OPOZICIONERI, SRPSKI PRAVOSLAVNI NACIONALISTI, U POLITICKOM ZIVOTU NISU UCESTVOVALI, NITI DANAS U NJEMU UCESTVUJU!!!
ONI SU MORALNO POLITICKI JOS UVIJEK NEPODOBNI I SRBI KOJE VI SMATRATE SRPSKIM NACIONALISTIMA, NISU NISTA DRUGO DO PREOBUCENI KOMINISTI, SA KOJIMA MI NEMAMO NISTA ZAJEDNICKO,
ISTO KAO NI STO DANASNJI CRNOGORCI, KOJI SU TAKODJE PREOBUCENI KOMINISTI, SA ONIM CRNOGORCIMA IZ VREMENA KRALJA NIKOLE NEMAJU NISTA ZAJEDNICKO.
TI CRNOGORCI SU SEBE SMATRALI SRBIMA, ONI NAJRADIKALNIJI SU SE SMATRALI CRNOGORCIMA SRPSKOG PORIJEKLA A NIJEDAN OD NJIH SE NIJE SMATRAO DUKLJANINOM!!!
TI CRNOGORCI SU BILI PRIPADNICI PRAVOSLAVNE A NE UNIJATSKE CRKVE, GOVORILI SU SRPSKI I PISALI CIRILICOM!
To sto je Slobodan Milosevic, zloupotrijebio veliku energiju u narodu, sto je stvorio hibridni i nenormalni "srpski" nacionalizam, koji nije bio nista drugo nego komunizam presvucen u nacionalizam i sto je taj "nacionalizam" stavio u sluzbu svoje vladavine, to vjerujte nema nikakve veze sa srpstvom, isto kao sto nikakve veze sa crnogorstvom nema ovo danasnje dukljanstvo, insistiranju na crnogorskom jeziku, pisanom latinicom, crnogorskom crkvom, kao ispostavom Vatikana i iskrivljenom istorijom, koja negira bilo kakvu srodnost crnogorskog naroda sa Srbima.
U Jugoslaviji se desio rat zbog vlasti, najvjerovatnije pod uplivom velikih svjetskih igraca, koji su te ratove iskoristili za sirenje svojih uticaja na ovim prostorima. Ti mitinzi, na kojima sam ucestvovao, nisu doveli nikave srpske vodje na celo Crne Gore, nego su doveli upravo ove koji danas vladaju, pa smo zahvaljujuci njima danas jedina zemlja u Evropi gdje komunizam jos nije pao.
El Re, kakva je situacija na terenu? Krchka li se sta u Centralnom Komitetu?
DPS se slozio da raspise izbore 2gog decembra. Da vidimo sta kaze opozicija na to.
Smatram da je fer predlog i dobar po svakog
Vrlo je moguce da ste u pravu.
Ali, hocete li biti ljubazni pa mi odgovoriti na sledeca pitanja.
1. Da li je u Crnoj Gori od 1945 godine bilo slobodnih izbora?
2. Da li je Crna Gora JEDINA zemlja u Evropi gdje nije bilo slobodnih izbora?
3. Da li je normalno da vecinski narod u jednoj demokratskoj zemlji bude doveden na nivo bespravnih robova?
Eto ja o ovome pisem, pa ako Vi smatrate da su ovakva pitanja svetogrdje, onda sta da vam radim.
Veliki pozdrav i na mnogaja ljeta.
Je li moguće da vam je zadovoljstvo d se pojavite, napišete dva posta i udjete u legendu???? Podijeljene su infrakcije, obrisani postovi p ko voli neka izvoli! Hvala na razumijevanju!
Nema sta, cekamo subotu.
Valjda ce i Godo da nam donese tu demokratiju, ako ne ove to onda neke druge subote.
DPS je partija koja je kradjom glasova dosla na vlast i njihova vlast je POTPUNO NELEGITIMNA, stim vise jer nije ona samo jednom kradjom glasova dosla na vlast nego vise puta.
Ona dakle, nema pravo da raspisuje nikakve izbore. I to nece narod prihvatiti ni po koju cijenu.
Izbore moze raspisati neka prelazna vlada u kojoj ce biti predtavnici svih partija i koja bi jedino bila garant slobodnih izbora.
Isto tako nato pakt moze uputiti poziv Crnoj Gori samo onda kad narod u Crnoj Gori izrazu zelju za tom pozivnicom.
Osim vlasti i jedne manje grupe pristalica vlasti, tu zelju u Crnoj Gori nije niko izrazio.
Te price kako je dio opozicije protiv ulaska u nato su smijesne, jer jednako pravo ima narod i opozicija biti za ili proitiv nato pakta.
Tek kada jedna legitimna vlada, izabrana na legalnim izborima raspise referendum (posteni referendum a ne onaj lopovski kakav je bio kada je Crna Gora postala "samostalna")
i kada vecina naroda odluci da zeli u nato pakt, tek tada oni mogu da kritíkuju opoziciju sto nece da postuje narodnu volju.
Ovako DPS je svoju volju i svoj strateski interes proglasio narodnom voljom i narodnim strateskim interesima.
Da rezimiram.
Predlog DPS je lukav pokusaj da se ostane na vlasti.
DPS je svoju misliju zavrsio, oni mogu samo da budu konstruktivni u pravcu uspostavljanja prave demokratije u Crnoj Gori,
na onaj nacin kako je to DF predlozio.
Oni vise nisu u mogucnosti da posavljaju bilo kakve uslove.
Od sad ce uslove postavljati narod a ne nikakva DPS ili SDP.
Oni su svoju misiju zavrsili.
Ja sam mislio da si ti ozbiljniji momak malo.
Treba da shvatite da DPS vise ne vlada sa Crnom Gorom.
Oni su samo jos formalno tu prisutni i njima je velikodusno dat jedan razumni rok do subote da se preume i da
pocnu da rade konstruktivno.
Ovdje se pojavio jak igrac sa istoka, koji ima svoje ljude i u samom vrhu DPS-a, policije i vojske.
Kada dodje vrijeme za to, oni ce zajedno sa narodom skloniti nelegalno izabrane politicare i ja mislim da ukoliko ti ljudi pokusaju
da stvore kekve nerede da nece naici na podrsku naroda, niti svojih partijskih drugova, koji nisu ogrizli u kriminalu.
Mi vec treba da se navikavamo na novu realnost i na to da Milo Djukanovic vise nece vladati Crnom Gorom.
Jedino, ako u poslednjem momentu pokaze kooperativnost i stavi se na stranu pobjednika.
U tom slucaju, mislim da bi mu se za mnoge stvari moglo progledati kroz prste.
Moja potajna zelja je oduijek bila da iza protesta stoji Milo Djukanovic i Rusi, sa ciljem da Milo elegantno eskivira nato pakt.
Ali sto vrijeme vise odmice, sve vise mislim da je taj "Dzems Bond" scenario malo vjerovatan.
Pogotovo posle davanja glasa za clanstvo Kosova u Unesko.
Pokusavam shvatiti ali malo teze ide jer ima mnogo variabla. Dosta je komplikovana situacija. Mada kad Vas citam neke stvari budu jasnije.
Na primjer, gore ste napisali da je Crna Gora postala "samostalna" -pod znacima navoda. Pretpostavljam da mislite da bi postala jos manje ""samostalna"" kad bi usla u nato pakt.
A recite mi, kad bi Crna Gora usla u sferi uticaja tog kako vi kazete jakog igraca sa istoka, pretpostavljam mislite na Rusiju (ili Kinu kao opciju jer znate ima tih kineza ovih dana kao mrava tamo kod Bioca posto ce ka da mecu oni asfalt do Beograda a ako nijeste gledali bas su lijepo juce otpjevali onu nasu "Bjelasicom pasla stada" http://www.vijesti.me/caffe/kineski-...a-stada-856793 ...malo presiroko podjoh...nego a da...mislite li kad bismo postali protektorat ruski ili srpski da bi mogli bit samostalni bez znakova navoda? Ali, ponovo ako mozete da mi odgovorite na ona pitanje sto ranije napisah....koje godine mislite da ce Crna Gora ponovo da se ujedini sa Srbijom?
Prvo je potrebno da se uspostavi demokratija u Crnoj Gori. Pa onda posle uspostavljanje demokratije da se vidi da li je dobro uci u neku vrstu saveza sa Srbijom.
U Srbiji i Crnoj Gori zivi isti narod. U Srbiji zivi vise Crnogoraca nego u Crnoj Gori. Nema nista prirodnije od tijesne veze sa Srbijom. Mi imamo mnogo zajednickih interesa.
To ne mora da znaci da Crna Gora gubi svoju drzavnost.
To mogu biti veze dvije nezavisne drzave. To moze biti konfederacija ili neka nova zajednicka drzava.
Kategoricki sam protiv toga da se Crna Gora utopi i izgubi svoj identitet.
To sto se sad mnogi Crnogorci stide postupaka svoje nelegitimno izabrane vlasti je jedna stvar, ali Crna Gora nije od juce,
niti su odnosi Srbije i Crne Gore od juce.
U tim odnosima je bilo i loseg i dobrog, nisu ni u Srbiji bili bezgresni.
Sve takodje zavisi od toga ko ce vladati Srbijom.
Jednom je Adolf Hitler rekao da je Beograd centar belosvetske zavjere, pa ne smiju ni Crnogorci biti taoci nekakvih bjelosvjetskih igara u kojima je Beograd veoma cesto ucestvovao.
Ja mislim da postoje dvije mogucnosti za zajednicu sa Srbijom. Prva je u sklopu nekog saveza sa Rusijom i nadam se da ce se ta vrsta saveza ostvariti u budunosti, jer bez Rusije smo mnogo slabi.
Druga vrsta mogucnosti je da kod nas pobijede snage koje su za nato pakt i onda bi vjerovatno Crna Gora usla u neku novu drzavnu zajednicu sa Srbijom, Bosnom, Kosovom, Makedonijom i Albanijom.
Ta nova dzavna zajednica, koja bi bila pod kontrolom Velike Britanije, bi bila clan nato pakta, ali ne bi bila clan EU i sluzila bi kao neka tampon zona za prodor germanskog uticaja. Vrsila bi istu funkciju koju su vrsile prethodne dvije Jugoslavije.
A i ako bi voljom Britanije i USA usla u EU, onda bi imala istu ulogu kao sto imaju Poljska, balticke republike, Rumunija i Zapadna Ukrajina. Ta uloga je uloga trojanskog konja za sabotazu bliske saradnje Rusije i Njemacke.
Kad ce se vremenski sve ovo desiti ja ne znam, ali mislim da ce za najkasnije pet godina sve ovo da se desi.
Mnogo fala. Sad mi je sve kristalno jasno.
Od ovh ljudi sto ce u subotu doci na protest....smatrate li da mnogi slicno razmisljaju kao i Vi?