Kakva je situacija trenutno , daju li te turisticke vize ? Prije 3-4 godine dok sam cekao i slusao u redu odbijali su 80%.
Printable View
Kakva je situacija trenutno , daju li te turisticke vize ? Prije 3-4 godine dok sam cekao i slusao u redu odbijali su 80%.
Isto ka i prije i tako ce i vazda bit.
Nemas para, nemas stalan posao, nemas putovanja iza sebe i imas nekoga iz famelje sto je vec posao i nije se vracao, kako da te ne odbiju
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Meni i supruzi vize nam vaze do oktobra, i planiram da apliciram pocetkom decembra. Nadam se da ce biti lagano kao zadnji put.
Nema pravila...sve zavisi i ko ce tada biti tu.
Ne znam kako se zove "zgrada" ako mislis na intervju... nije isti ulaz niti prostorija u odnosu na onu prije 5-6 godina nego kao pored ali manje-vise je to isto to.
Uveliko se radi okolo, bageri i kamioni samo rovare, valjda je sire ili sto vec.
Sto se tice preuzimanja, napisah gore adresu gdje se preuzimaju pasosi sa vizom (ili bez nje).
A to ti niko ne moze rec' jer je od aplikanta do aplikanta.
Ja sam je lagano dobio, kao i uvijek. Neku curu prije mene je konzul driblao makar 15 minuta, ne znam jel' na kraju dobila vizu ili nije.
Svakako treba pripremit'/izvadit' sve od papira sto moze pomoc' da se viza dobije kao npr. list nepokretnosti, izvod iz banke, potrda/dokaz o famelji i sl. sa cim bi imali dodatnih razloga da se vratite a da ne ostanete tamo.
Vjerujem da sa Trampom politika dobijanja viza moze samo da se postrozi/komplikuje tako da ko planira da vadi moja preporuka je da to odradi sto prije.
Steta sto se kod nas jos uvijek dobija na samo 3 godine, ne znam da li je u SRB recimo i dalje kao sto je bilo - na 10 godina.
Jeste 10 u Srb. Te 3 godine brzo prodju. Da covjek jednom, a jedva dva puta iskoristi…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnji put kad sam bio onaj intervju toliko botovski izgleda da je to nevjerovatno. Kao da pricam sa nekom zaostalom verzijom AI-a.
Svi drze neke gomile dokumenata, oni nista ne traze.
Sto mislite , kako funkcionise sve ono ? Da li oni odrade prije neke provjere svega toga ili bukvalno ide kako im se cefbe ?
hoce li znaciti ako im se npr na mail posalje da se ima 20k na racun ?
Naravno, background check tamo i ovdje ali i tvoja prica je bitna, tj. koliko si ozbiljan i realan.
Naravno da prije nego dodjes znaju skoro sve o tebi ali to ne znaci da nece provjerit' najprije da li ti uopste znas sta si sve naveo/napisao u aplikaciji a onda i postavit' par naizgled glupih pitanja ali koja cesto njima otkrivaju neke skrivene namjere ili sl.
Na mail? Ne znam na sta mislis... ako imas 20k na racun (ili koliko god) izvadis izvod iz banke i sa njim odes tamo i predas zajedno sa dokumentacijom. Ne saljes nista ni na kakav mail.
Svaka dodatna (i nepotrebna) komunikacija je samo minus u cijelom tom procesu.
Eee ne znam, sve ono tamo mi je nekako precudno. Dobijaju neki ''sumnjivi'' i ''cudni'' tipovi. Zatim odbiju nekog ko bi se vratio sigurno. Ne znam sta da kazem i mislim...
Sta jos mislite ako je odbijan neko par puta ima li sanse da dobije ?
Ima sanse druze.
Ja sam odbijen jednom, na faks bio, sezonski posao, full para sam bio posle ljeta, nidje putovao nisam i naravno denied kao kuca.
Drugi put sam prihvacen. Radio remotely godinu, vodim se kao nezaposlen realno kod nas, para na racunu manje nego kad su me odbili, putovao "dosta" (10 zemalja), i imao sam C1D vizu u medjuvremenu. Lagano prihvacen.
Prvi put nervozan, drugi put opusten.
Prvi put sam mislio zapalit, sad drugi put ne znam ni ocu li je iskoristit.
Razmak 5-6 godina i igrao sam green card lottery 3x, nisu me pitali.
Oba pura bez ijednog papira, samo pare, pasoa, DS papir i to je to.
I ja sam odbijen 2021 na turisticku. 2017 i 2018 bio na work and travel I see bilo kako treba. Ne znam, mozda opet pokusam na tur.
Ja i zena bili isto na WAT bez problema 2 god, pokusali turisticki koju godinu posle (ali u pravom smislu turisticki), mislili malo otputovati, medjutim odbijeni prelagano :D
naravno imali smo spremne rezervacije, karte kupljene, pare na racunu itd itd, za svaki slucaj ako bi trazili, ali naravno niko nista nije pitao :D
I onda nedugo nakon toga jedan balvan podje, koji napustio Pg nije nikad, i dobio lagano (naravno posao sa namjerom da radi na crno) :D
E pa bukvalno to. Toga sam se naslusao dok sam bio tamo. Ja sam u 3 godine 10 drzava obisao i odbise me te godine.
Jel dizao ko skoro pasos iz tog boxa?Dobih SMS da mi je pasos spreman al ne i mejl sa kodom.Ne mogu nac broj telefona koga da pitam u ambasadu sve mi se javlja automat.Da nemate broj neki dje se javlja ziv covjek da ga pitam sa kod?
Sent from my motorola edge 50 pro using Tapatalk
Kod dobijes na mail kada bude spremno za podizanje
Provjerio u Spam/Junk?
Zena i ja imamo vazecu vizu(turisticku) do sredine sledece godine u medjuvremenu smo dobili dijete, zna li neko proceduru kako djetetu da izvadim vizu ? Zvao sam ih na tel, ne znaju, kazu pisi na mail. Poslat mail koji nadjoh na sajtu al nema odgovora ?
Pa ides ti ili supruga sa djetetom, popus DS160, uplatis fee i imas normalan intervju.
https://travel.state.gov/content/tra...t/visitor.html
If you are age:Then an interview is:
13 and younger Generally not required
14-79Required (some exceptions for renewals)
80 and olderGenerally not required
Hvala!
+250 dolara na fee za vizu. Uskoro!!!!
Nisam nešto nikad planirao put tamo da obrćem, ali sad posle ovoga tek neću ni da razmatram haha...Kakvi hohštapleri
Treba i mi njima da uvedemo recipročne mjere, pa kome se dolazi nek plati...
Je li to to kad predajes za vizu u startu ili kad dobijes vizu dodatno 250 placas ?
Ne znam sta se bunite, za UK je oko 500e turisticka viza od 2 godine.
Ta “kaucija” za vizu od 250$ vazi izgleda od oktobra
Cini se kao da je depozit, ali je nejasno kako ce se sredstva traziti nazad za povrat.
Payment of the new “integrity fee” for nonimmigrant visas will be required at the time visas are issued, and there will be no fee waivers. Travelers who comply with their visa conditions can have their fees reimbursed after the trip is over, according to the provision.
https://edition.cnn.com/2025/07/21/t...onal-travelers
Ko ispostuje vizu vracaju pare na vr' 3 godine, koliko shvatih.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Spominju se neke nove cifre od par hiljada USD. I do 15k
https://www.instagram.com/reel/DM-Z2HKP1fd/