Moze ....
Printable View
Moze ....
mozes. postoje dvije stvari: 1. da na payplay napravis dvije adrese,tj nakon sto se registrujes na bratovu adresu da napravis jos jednu svoju.kasnije kad budes narucivao odaberes tvoju adresu. ili da prilikom narucivanja odredis da ti se salje na drugu adresu koju ces dopisati (tvoju) prilikom slanja. ovdje dje odredjeni sajtovi( mislim ne ebay) traziti zasto je razlicita ali samo kazes da je to npr poklon.jednostavno :)
Nećemo mi imati PayPal, sve dok ne počenemo da twitter-ujemo sa Vujicom Lazović :D
Imam (vazeci) paypal acc, no nema ko da mi salje pare :D
Ako imam karticu neke zemlje tamo daleko u civilizovanom svijetu (npr. Kipar) i kad budem otvarao PayPal nalog preko dotične kartice, da li da stavim adresu kao da živim u toj zemlji ili u Sloveniji,Hrvarskoj,Bosni. ???
Moras da stavis adresu zemlje gdje je kartica izdata, tj Billing addres, ili će ti kad te otkriju blokirat račun.
ne mere to, ja imam reganu karticu na US adresu, i evo probah to, ne daje opciju da se mijenja zemlja, samo gift adresa u okviru zemlje...
http://img854.imageshack.us/img854/8635/gifta.png
Zna li ko odakle mi dodatna adresa u paypal gdje je zemlja SERBIA AND MONTENEGRO
ja da se sjecam nijesam dodavao, a i kada zelim da dodam nema ni srbije ni Crne Gore ni kombinacije pomenutog u listi zemalja?
http://img828.imageshack.us/img828/2...paypal1330.jpg
Cuti i ne pricaj, ovo ti je odlicno mozes da saljes na paypal adresu :)
Nijesam se ni usudio da kliknem na edit da vidim odakle na spisku da nesto ne poremetim :biggrin:
Slucajno otkrih danas kada sam nesto narucivao.
Mozda je "povukao" sa ebay ako si linkovao accounte?
To i ja pretpostavljam, ali tamo (na ebay) stoji Montenegro. Dje izvukose Srbiju :-)
Nego nebitno bolje da stoji SCG nego BiH
Oceli mi ko objasnit zasto nemam ono Add Money ili Add Fouds na moj acc. Tek sam se registrovao, spojio entropay karticu sa paypal acc(ono sa onim codom). Mozda moram da cekam da mi se vrate one pare(onih nekih dva dolara sto mi je uzeo paypal sam, da provjeri da li je to moja kartica)?
Zbog sporadičega bi ti trebala ta opcija ??? Kad ti PayPal direktno povlači pare sa kartice kada nešto kupiš.
Što se tiče 2$, valjda će ti ih vratiti kad verifikuješ account
Aaa hvala druze, nisam zna :)
Ubijen CEO Paypall-a. Osveta nez adovoljnih CG inernet shoper-a ili nesto drugo...:grief:
http://www.vijesti.me/svijet/poginuo-izvrsni-direktor-paypala-clanak-64584
napravi sam entropay karticu i registrovao se na paypal, al kako sada kad narucujem na ebay da stavim da mi salju u crnu goru? Na paypal sam stavio sve podatke kao sto jesu samo sam stavio drzava Slovenia, jesam to dobro uradio ?
Postavi na ebay da Primary shiping adresa bude tvoja prava, crnogorska.
dobro je,stavio sam :)
Hvala
U ebay mozes da stavis adresu crna gora, a kad kupujes napomenes prodavca da ne salje na paypal adresu nego na ebay adresu.
Ne znam što mi se dešava sa nalogom. Sve normalno mogu da plaćam al kad mi vrate novac PayPal ga zadržava na računu umjesto da ga proslijedi na karticu kao ranije. Prije neki dan mi je tako zadržao 13eura od nekog refunda i sad još 10tak od nekog povraćaja novca. Ne mogu da platim sa tim novcem ništa nego stalno dobijam obavještenje da provjerim sredstva na kartici itd. Ne usuđujem se da ih kontaktiram niti da išta čačkam po nalogu iz straha da će provalit lažnu registraciju.
Jel imao neko sličan problem?
Je li ti taj novac onda Pending Balance ili Available Balance? Ako je Available samo uradi withdraw na karticu. Ako je Pending sačekaj par dana dok ne postane Available i onda withdraw. Mada čudno mi je to što ti se dešava jer ti refunds obično idu direktno na karticu.
Meni se to desilo i poslije mjesec dana:
Account permanently limited
Your account access has been limited for the following reason(s):
Jan 1, 2012: We need a little bit more information about some money you recently received or withdrew.
(Your case ID for this reason is PP-001-611-028-189.)
PS.
bio sam registrovan preko Entropay katrice
Iz MIDT su saopstili da ce paypal doci do kraja godine, samo nisu naveli koje godine.
prošle
xaxaxa, ja se cudim sto refund jedan jos nije legao na karticu kad ono
http://www.dodaj.rs/f/T/ri/2Qr9bjLi/zar-i-ja.jpg
Aj muke, probat cu sad da kupim nesto da vidim oce li skinut sa paypala
error
We were not able to process your payment.
- Please check out again and try a different credit card or bank account for your PayPal payment.
- If you're still having problems, contact PayPal customer support.
To je to. Pročitah tamo da je od početka januara(ako se ne varam) rok prebačanja na karticu oko mjesec dana pa možda zato kasni. To je kao neka promjena.
Sad sam kupio neki sat od 200+eura i sve je prošlo regularno što se tiče plaćanja.
Kad ti tamo a ono automat poslije pokušaja korišćenja istog kukaćeš za Indijskim support-om
a probaj da pošalješ nekoliko različitih pitanja preko send mail opcije. Na svako pitanje ćeš da dobiješ isti odgovor
Nema druge opcije sem da ih nazoveš, a kad ih nazoveš mogu da vide odakle ih zoveš i da se pozdraviš sa PayPal-om
Nešto petljaju izgleda oko sigurnosti.
Malo detaljnije sada gledaju IP adrese korisnika koji su im sumnjivi.
Čuš IP adrese. Može li korisnik da se odseli u drugu zemlju :D
Izgleda ne u zemlju gdje PayPal nije dostupan :), samo mi nije jasno sta postizu time sto nas ne dodaju na listi.
Ma ne mlatite gluposti sa IP adresama
Ja sam i dalje siguran da ova naša goveda iz Vlade nisu neke papire proslijedila. Drugo mi ama baš nije jasno.
257 država, 190 u Paypal. Mislim da su sve iz Evrope sem nas i Srbije.
Pazite samo spisak "civilizovanih" koje to imaju:Gvineja,Gvineja Bisao,Etiopija,Eritreja,Džibuti,Benin,Nauru,Nepal, Niue(nisam ni zna da ovo postoji a imaju 1400 stanovnika),Pitcairn Islands,Norfolk Island,Ruanda,Tuvalu. U nekim od ovih zemalja se još bave lovom na ljude i kanibalstvom a ne da im treba PayPal.
Palau od 20000 ljudi(još jedna zemlja za koju nisam čuo) može i da šalje i da prima.
Dakle, po meni samo može bit odgovornost vlade u pitanju.