To ja nemam nidje, a djeluje mi da bi koristilo.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Printable View
To ja nemam nidje, a djeluje mi da bi koristilo.
Nije ni kod mene bilo dok nije bila ova havarija sinoc
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Znaci to bi trebalo da predstavlja zastitu? Ne izgleda mi kao nesto sto je skupo da bi se stedjelo
To kazes jer se razumijes ili onako ofrlje? (ja ne znam, zato pitam)
Ako je to istina moze se uzemljenje uzet sa uticnice?
Mislim da nema te zastite (bar ne za male pare) da moze da zastiti kad je jaka grmljavina. Bas dugo koristim mtel, nikad nista nijesam ugasio kad su grmljavina i nevrijeme i nemam problema.
Kako mislis "BAS DUGO" oni su od skora poceli da rade, bez ako ne mislis na Wimax.
Za ovaj model sam gledao malo preko fona na netu ali ne nadjoh bas specificno za ovaj model kako se veze. Ali generalno svaka zastita od prenapona i atmosferskih praznjenja mora da bude.vezana na uzemljenje jer se tuda odvodi visak napona ako dodje do problema. Pogledaj malo po netu surge protect uredjaje pa ces vidjeti da svaki ima mali jezicak sa sarafim na koji se.mora vezati uzemljenje. I da, moze uzemljenje sa uticnice.
Nema zastite ako ljuljne muski, nemojte da se zavaravate i rizikujete. Ovo ne pricham napamet vec nazalost debelo empirijski, spaljivao me Idzo Gromovnik :D nekoliko puta, lokacija je izgleda privlachna za priganje i priga razmiche.
Ako je praznjenje blizu i jako, dzaba uzemljenje, dzaba sve. Sve sto se moze uchijet u tom sluchaju, -pull the plug. Ovo je prvi i ulty savjet iz epcg. Naravno ne samo naponske kablove, vec sve redom.
A sto se crkavanja tiche, to je pokajanje jednako kod svih, (telekom, mtel, ...) trecerazredna smece od uredjaja, receiveri-routeri, crkavaju ni da su sijalice. Pravljeni na kilo, za davanje na kilo. Spram toga im je i survivability.
Nesto mi nema bas previse smisla da ide zica uzemljenja od tog galvanca jer to ide na kabal koji ne mora bliti blizu uticnici, pa onda je sve neki veci "posao"...
Inace, to sam imao na kablu, jedan, prije raspodjele na resivere u rutere, pa je "proslo".
Eto sad se stavio jos po jedan, pa valjda bude neki nivo osiguranja.
Coax koji dolazi do kuce ide na spliter, pa jedan dio ide prema TV, a drugi prema modemu. Mozda stavljaju high-pass filter ili galvanski kod TV da blokiraju smetnje koje pravi TV...
Posto kablovi nisu pod zemljom nije doboljno samo iskljuciti TV ili modem, vec morate da otkacite coax. Isto je kod telekoma - otkacite paricu kada je nevrijeme i/ili kod sasa.mne nabavite APC zastitu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Danas mi ponovo zamijenili modem i ugradili ovaj , nije internet radio. Sad mi ne rade Cinemax,HBO, kanali http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...255d85ee9b.jpg
Nema to veze sa modemom... DVB-C ide na drugim frekvencijama. I nema nikakve veze sa netom. Zovi 1600 sa mtel broja.
Sad internet radi, sto se tice HBO i Cinemax kanala kazu da se posebno placaju iako su meni do danas radili bez problema.
Ako si novi korisnik..tj.ako si mtel uveo prije mjesec dana imao si kao poklon HBO i CINEMAX mjesec ili dva ne znam tacno,a posle toga se placaju posebno
Dosli kad nisam bio kuci ,uveli internet i kablpvsku ,radi normalno na telf kad se prikacim ,ali kako nisam bio tu na kompjuter mi nisu povezali internet ,a na njega wifi nmg da vatam kako to sad da sredimmm
Sent from my Mi-4c using Cafe Del Montenegro mobile app
Kabal iz ruterA u komp
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
Jesi li imao do sada internet na taj komp? Ako nijesi vidi imas li mreznu karticu u njega pa povuci ethernet kabal od rutera do kompa. Ili ti jebolja varijanta kupi usb wifi ustekaj u komp i zavrsen posao.
Jesam i to njihov onaj prvi od 20eura satelitski ato nje prek telwfona,pa kabal iz rutera u kmp jell
Nece ,ja povezujem kaval iz rutera sto je u ovaj drugi dio uredjaja ,i stavljam ga u kompjuter,ali greske sistemske na windows izbaca neka invalid ip adresssa
Koji ti je router? Fritzbox? Cisco? Netis AP?
Netis
Pa ovako povezi: Cisco > Netis > Komp i mora da radi.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...8aede475ae.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...34d3e0cb48.jpg
Jel to ovaj kabal sto drzim
Taj mora da ostane za vezu od netisa ka ciscu. Za vezu od kompa ka netisu treba ti novi kablic koji ukljucis u jedan od 4 porta
Jeli isto utp ,nista mi nije ostavljeno od kablovaaa
Isti kabl
Poslato sa telefona :-)
Ostao mi je utp kabal od proslog ibterneta ,sad radi ,ovi iz m tel nista ostavili nisu ,kakvi smradovuii
Ljudi, ako moze pomoc oko kablovske. Nesto cackao oko tv-a i odradih factory reset a zaboravih da imam karticu njihovu u TV (varijanta bez risivera) i sad su mi pobrisana sva podesavanja oko kanala. Ja sam pokusao sam da ih vratim ali vratih samo 136 kanala. Nema Arena, nema Vijesti, nema dosta njih... Isao sam u podesavanja pa skeniranje kanala, strikira kablovsku i odabrao full skeniranje. Zvao sam ih odmah ali naravno, pojma nemaju no je proslijedjeno dalje. Zalosno.
Mozesh li da izaberes Region/Zemlju? Tu stavi nas/SRB/CRo.Pa onda puno skeniranje.
Snađoh se nekako sam, nebitna je zemlja mislim nego je samo bitno da se stavi prije skeniranja Unitymedia za Service Operatora i onda Quick skeniranje i nađe sve za par sekundi.
Kako promijenit sifru od wirlesaaaa
http://192.168.1.1
admin/admin
Nadji wireless > security
Hvala Sale puno brateee.
Cisto da ih pohvalim. Prezadovoljan sam sa internetom radi kao sat. Jedini problem je bio sa ruterima i grmljavinom ali dolazili su isti dan da ih zamijene tako da su mi produzili zivot poslije traume sa wimax-om.
Ja do sada,ima jedno 3 mjeseca kolko sam korisnik Mboxa,nisam imao nijedan prekid.Skroz su stabilni,pa eto,i ja da ih pohvalim:-)Poslije muka sa ADSLom i kasnije Extra Triom
Sent from my Che2-L11 using Tapatalk
Od Januara koristim Mbox tro 2 paket, i nikakvih problema nisam imao do sad.Nit je sto crkavalo od grmljavine i ostalog sto ovdje se da procitat itd...
Od marta imam MTEL...jos nijednom ni slika ni internet nijesu prekinuli...Stvarno svaka cast
Ko ima ECHOLITE stariji model od MTEL-a mnogo je slika ostrija na svim kanalima kad se odabere rezolucija 576i nego 1080i.PROVJERENO 100% (na daljinskom dugme ispod crvenog)
Valjaju li sto ovi televizori sto nudi m tel ,ovaj samsun od 400i nesto i telsa od 150 isplate li se za te pare???