Pozdrav momcovi. Pitanje: Upalim auto na 0 stepeni, i posle koliko vremena počinje klima da grije? Da li zavisi to od temperature motora?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Printable View
Pozdrav momcovi. Pitanje: Upalim auto na 0 stepeni, i posle koliko vremena počinje klima da grije? Da li zavisi to od temperature motora?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
klima ne grije...zavisi ti grijanje od temperature raashladne tecnosti...
meni npr c3 pocinje grije nakon 500m, ali bukvalno...dok sam se na 156 smrzavao pr ih 5-6km
kolega mi jedan tvrdi da imam elektricni grijac kabine koji radi u pocetku dok je motor hladan i da to ima gosta francuza...samo kazem, nisam to nikad ocima vidio :)
Zavisi koji auto ima. Recimo na A6, koji imam ja, na sve dizele je ugradjivan elektricni grijac od 1000w koji se pali u fazama (3 nivo grijanja) kad je temp vanjska ispod 10 stepeni i motor jos nije ugrijan, ali moraju jos neki uslovi biti ispunjeni ( dovoljno struje da ima i da nema nekog drugog opterecenja). Taj grijac se koristi i za odmaglivanje prednje sofersajbne. Meni vec nakon nekih 3-5 min posto sam ga upalio pocinje topao vazduh da duva. Medjutim, ako ima dodatno ugradjeno grijanje kao webasto onda nema potrebe za elektricnim grijacem i webasto se ukljucuje po potrebi.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ko ce updejtovat mape evrope na fabricku sd karticu?
A7 2012 mmi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na Sharanu ima isto dodatno grijanje od 5kW. Za 10min digne temp antifriza na max.
saran je veliki, za tu kvadraturu treba 5kw :)
Hebiga tehnologija iz 2000.g.
Bolje išta nego ništa iskreno. [emoji28]
Kakva je to instalacija ebem ti lebac, ka za kuću :)
Agregat dobijes uz auto ebenti. Cudo tehnologije.
Ako laže VW, lažem i ja. Ovo je stiker s njega. Eberspacher D5WZ
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...21f331c493.jpg
a ovo ti je duplikat.. :p
To je webasto u stvari ebercpraher marka. Radi na naftu. Dobra stvar, za sjever extra, volio bih da ga imam i ako sam na primorje, ja sam zimomoran :)
Hahahahahahahaha[emoji1787]
Koliko bi mi ispolirao šoferku na njega, nagrđena je od brisača?Nešto slično Webastom. Strašna stvar iskreno, pali se ispod 10°C, samo zna da zaebava zbog Bosch pumpe koja gura antifriz ka njemu. Pođu joj četkice. Mada se lako izreparira.
Ja sam negdje davno gledao taj sistem i da se naknadno ugradi. Postoji mogucnost ali je skupa investicija i nije bas isplativa za primorje, ali ko zivi na sjever nije lose razmisliti o tome. Konkretno za A6 je bila negdje oko 800 eura ugradnja, webasto marka.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Aj slikaj nedje pod svijetlo da vidim kakva je pa posalji na pm
Mozda glupo pitanje al ajde, smijem li vozit sa ukljucenim webastom dok se auto ne ugrije pa ga onda ugasit?
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Pa tome I sluzi.
Da se sve ugrije, dok motor ne postigne radnu temperturu.
Poslije je suvisno.
Osim naravno u ekstrmnim uslovima.