Pa nemam uvid u njihovu platu ali tu ima raznih 'profila', od nekog 'obicnog salterasa' pa do te direktorice filijale ili sta vec. Vidim ja i neke druge "rangove" na onim 'plocicama' koje ponosno kace ali eto... niko pojma nema. I ne pricam ja samo o ovoj situaciju nego o skoro bilo kojoj.
Pogledao sam ovo, nakon sto si napisao za 'NLB Klik Basic'. Problem je bio sto ja to nikad nisam trazio pa zato nisam unaprijed gledao o cemu se radi. Upravo su me oni zbunili koji su tvrdili prvo da sam ja to potpisao da bi se poslije 'ugrizli za jezik' kad su vidjeli ugovor i onda rekli "pa ne znamo, vidjeces oce li ti naplatit' na kraju mjeseca" kao da pricamo o nekom servisu druge branse a ne usluzi te iste banke. Nego da se ne ponavlja, zaista nema potrebe.
Pa najvise ce zavisiti od ovih provizija za priliv iz inostranstva. Ako onaj koji salje placa sve troskove onda ne vidim nikakav osnov da se meni dodatno ovdje ista dalje naplacuje. Svaka banka koja praktikuje takav vid lopovluka otpada. Ako Hipotekarna radi na taj nacin onda i onda otpada u startu pa se "spasila" sto Rada rekla. Animozitet je tu svakako a hir i inat ne igraju ulogu vec isljucivo ono sto mi se najvise isplati a to cu vidjeti sam ovih dana.
Ako se ne varam, brat u Hipotekarnu placa 3.10e za sve ovo sto NLB nudi za 3.60e. Mislim tih 50c su najmanje bitni ali vjerovatno je nemoguce da usluga Hipotekarne bude gora od one u NLB. Plus ponavljam za bankomat jer zaista ne mogu da vjerujem da nekjo moze da dozvoli da isti ne radi danima i da se to desava svako malo.
Ja nisam u toj polovini sigurno. Do sad sam imao devizni racun (koji sam morao da imam za prilive iz inostranstva) i 'gift' karticu jer mi racun nije ni trebao. Manje od toga nisam mogao, vise od toga mi nije trebalo.
Upravo zbog toga sto znam sto mi treba a sto ne, nisam ni prihvatao milion ponuda za "super pomorske pakete" koji nude svakakve "benefite" od kojih ja nemam nista. A mjesecno odrzavanje je bilo tipa 5-6 eura u nekadasnjoj Podgorickoj banci.
Elem, zahvaljujem na informacijama... dalje cu sam vidjet' sto mi je bolje u pogledu isplativnosti.