imaš na YT guide kako da utvrdiš starost akumulatora na osnovu ovog koda uvarenog u plastici
Printable View
Pa mogli su poklopci da se skinu prije ove slike... Nisu poklopci u pitanju nego ovo stanje 'terminala' (kako li se vec na naski zove)
Pa i meni izgleda tako ali sam pitan kao da znam nesto a posto ne znam, ovdje proslijedjujem pitanje.
Garancija je ispisana juce, ma koliko suludo zvucalo.
Pokusah i na YT i na Google ali ne nadjoh nista sto bi mi pomoglo da procitam ovaj kod konkretno. Izgleda svaki proizvodjac ima neku svoju semu gdje neki koriste broj mjeseca u godini, neki broj sedmice u godini a neki cak broj dana u godini.
I pored toga, nisam uspio da pronadjem datum proizvodnje a i da ga pronadjem i da je par godina star ne znam koliko bi to moglo da potvrdi da je u pitanju star akumulator a ne neki sto je stajao na polici duze vrijeme.
Slikaj te šifre urezane u akumulator ispod ručke i okači ođe
Pa ću ti reći kad je napravljen
Evo pitacu brata da slika kad stigne pa cu okacit' ovdje... (samo mi je ovu jednu poslao i to prije instalacije akumulatora)
Vec je ovo gotova stvar u smislu kupovine i sl. ali red je da zna jel' ga neko zayebao ili ne. Cisto da zna da takve zaobidje u sirokom luku sledeci put.
EDIT: Mada evo i sa ove iste slike moze kod da se vidi...
https://i.ibb.co/1vRN93T/IMG-20191127-100841.jpg
Ako dobro citam...
C0C957032 0773
536071
(vjerujem da su ovo nule a ne slova 'O'.. i u prvom redu mislim da su '032' zadnje iako trojka izgleda drugacije na drugim mjestima pa je mozda ipak '082')
Proizveden je 2019. u februaru? nisam 100% siguran za mjesec, ali godina je 100%.
Bitno je samo 957.
9 je 2019.
57 je ja mislim ili januar ili februar, ne mogu da se sjetim
I obavezno ih treba prozvati ako se ispostavi fa su muljali...
Zahvaljujem.
Onda svakako nije star kao sto je meni sa slike izgledalo... Ako nije nov onda je "relativno" nov :)
Da, ovo '57' ne bi mogao da bude ni mjesec ni sedmica u godini vec iskljucivo dan, tj. kraj februara proizveden.
Zahvaljujem.
Vjerujem da je tesko to znat' za sigurnoscu. A jedino gore od neprijavljivanja mi je lazno ili neosnovano optuzivanje ;)
Ako ima garanciju, nek stavi pa nek prati.
Sad će svakako zima pa će se pokazati
Isti takav ja kupih ljetos u Castelanu u BA, ali ga uopste nijesam zagledao :D
U istoj prodavnici je kupljen, samo drugi grad.
Ali evo dobih i Bosch-ov odgovor da je u pitanju ipak Septembar, 2019.
https://i.ibb.co/51GvkdX/Untitled-1.jpg
E sad zasto onako izgleda, ne znam. Moguce da je to normalno nego meni laicki izgleda kao da je par godina star.
Akumulator je nov.
Moze li objasnjenje zasto ovaj 'zumirani' dio izgleda ovako, kao 'istrosen'?
Da i ja naucim nesto...
Nije istrosen. Kleme su napravljene od Pb koji je dosta mekan materijal, ovo je povrijedjeno u toku transporta.
Dobro, pa sto je onda druga kleme nova? Zasto je i ova povrijedjena klema bez tragova dolje?
Nijesu previse zatezali :fat:
Ko radi popravku grijanja?Na passatu b6 ne radi mi desna strana, tj ne grije...
Blokirao elektromagnetni ventil za tu stranu. PITA od posla.
Je li veliki kvar?
Ko mi to moze napravit?
Kvar nije veliki ali mora se skidat komplet maska unutra.
Jos jedna stvar koja moze da te zajebava je termistor desne strane.
Moras kompjuterom vidjeti koliko stepeni mjeri senzor desne strane.
Ne znam ko bi ti to mogao regulisat.
Hvala na odgovoru
Kod nas je na 185 - bez ulaganja odrzavan u ovlasćeni (servisna knjiga) moguca svaka provjera. :D
https://i.postimg.cc/8CZR1Dh3/20191119-081441.png