Originally Posted by
zvoncica
Procitam povremeno što se piše pa prosto ne mogu da ne pitam
Ovo nije istina....u kontekstu širenja zaraze....u kontekstu panike i straha, pomoći ne bi bilo, dosta bi bilo dvoje u zgradi da se razbole (pri slobodnom kretanju) i pa bih te pitala da li ima panike i straha....elem, dok je zabrana bila na snazi virus se nije mogao širiti, cim se kretanje dozvolilo normalno nastao je haos i mnogo preminulih..meni nije jasno kako može da se relativizuje broj ljudi koji su dobili simptome upale pluća i koji su u toku liječenja umrli....još mi je manje jasno kako neko može da kaže "on nije umro od korone" nego je imao neku pridruzenu dijagnozu...brate-sestro ja imam dijagnozu astme vec 50 godina i ne umrEh od nje....ako umrem posto sam se koronom zarazila, stvar je jasna da jasnija biti ne može....đe je razuma.
Sa druge strane, potpuno sam saglasna sa tobom da je zabrana kretanja jedna glupost i da jednom moras "prohodati" i što ćemo onda? Virus se širi ka svaki virus i nema pomoći.
Moram reći da sam u jednom trenutku razumjela "donosioce odluka" i mjera, jer onaj prvi udar je bio šokantan. ALi ipak, nije normalno zabraniti ljudima kretanje za vazda, tako da sam stvarno mislila da je to jedna pretjerana mjera, uostalom, kao i u normalnom zivotu, ideš ili ne ideš da se vidiš sa prehladjenima i bolesnima, svako je trebalo da odlučuje o svojim mjerama zaštite. I tu se slažem da se malo pretjerivalo....moja gradjanska poslusnost je opet moja stvar i što meni to nije smetalo i uopšte ne optuzujem vas kojima jeste.
Isto mi je simptomatično kako se u tom momentu sijanja panike i straha odmah nasao neko prepametan da odmah skonta da je to jedna zavjera ljudi guštera protiv svih nas...