Kakve su to lopovcine, toce koka kolu na 0.2l, a svuda je minimum 0.33l...Inace, ne kupuje se tocena koka kola tako, kupuje se sirup koji se direktno mijesa sa sodom i to bude prava koka kola...Izadje te jedna tocena 0.33l u nabavku oko 0.40e
Printable View
Ipak će se Zavala uskoro završiti i MNE poštuje pravila evropske i svjetske "dobre igre".....
http://www.portalanalitika.me/ekonom...do-1-juna.html
Biće predivna, a bogataši koji su uložili dobiće ono što su platili, jer ONI NE GUBE LAKO, i loše bi se proveli pojedinci i u Rusiji i u MNE da nije ovo ispalo ovako.
Inače to će biti još dodatnih 25-30 miiona € investicija i značajan napredak budvanske turistučke ponude (manje bogati slijede najbogatije, koji će ljutovati u Zavali).
A I PRAVA JE VIZUELNA ATRAKCIJA!
Da varaš ruske i svjetske tajkune nekažnjeno? Teško! A Polonski i drugi umiješani neće biti kažnjeni jer ćer se ipak završiti, a i zaista je bila nagla i nezapamćena svjetska kriza... inače ....:)
Pozdrav,
PS
Kad se sjetim onoga grdnoga kamenjara, one stenčuge sa koje nije moglo čak ni da se skače (ako se dobro sjećam), pa vidim ovo kako Zavala već sad izgleda i kako će tek izgledati, čini mi se da je Zavala možda najuspješnija turistička investicija, koja je
mogla biti prodata samo Rusima, koji-kao i Bone, uostalom-obožavaju visinu, pogled i izdignute kuće.
PPS
Sve će polako doć na svoje mjesto, ako mi ne upropastimo nekim "malim gradjanskim ratom" ili sličnim dješavanjima, koje će investitore zanavjek otjerati....SAMO BEZ VELIKOG TALASANJA, JER JE ZA ZEMLJU ČIJE JE TRAJNO OPREDJELJENJE UDOMLJAVANJE NAJELITNIJE KLIJENTELE NAJVAŽNIJI JE BAŠ TAJ IMIDŽ PUNE SIGURNOSTI ŽIVITA I KAPITALA.
Sve može, samo evolutivno, po pravilima igre i bez frke.
Bogati ljudi gledaju TV, vide strašni haos u svijetu, koji je ubitačan i za binis i za živce, i neće žaliti da plate debelo da idu razgaćeni kad su ovdje i da su sigurni da im se ništa loše neće djesiti djeci, roditeljima i važnim gostima koji u MNE provedu neko vrijeme.
Bolje se nekad suzdržite od PS-ovanja, taj "grdni kamenjar" nekima ipak budi lijepa sjećanja.
Sad je već sve gotovo, izgleda kako izgleda, što se mene tiče samo kad su makli onaj odurni bilbord sa dlakavim čikom i njegovim "vrtovima".
Meni se najviše sviđa ovaj hotel sa sedam zvjezdica koji je bio glavna šargarepa za odobravanje izgradnje.
I tako, pošto je kriza, ne treba se krivično gonit onaj koji je uzeo pare i pobjegao? Jes da je prije po godine počeo kompleks od 600 miliona da gradi (Francuska, čini mi se, mada nije ni bitno), ali nema veze.
Mogu odštampati razglednice pa prodavati budva prije 10, 20, 30 godina i onda iz perioda prije zemljotresa....
Iz djetinjstva Bone, iz djetinjstva. Od mladosti imam samo crne rupe. Nisam nosila kasetofon sa sobom.
Moram ti odgovorit....na Zavali će biti najmanje 100 multimilionera nastanjeno nekoliko mjeseci godišnje, sa prekidima. To je šansa da se neko od nas napije sa tom gostom (koji je baš tu u svojoj najopuštenijoj i najboljoj "ljetnjnjoj" verziji), pa da predloži neki posao i investiciju...jer bogataši NIKAD NE ZABORAVLJAJU SVOJ BIZNIS I NIKAD SE POTPUNO NE ODMARAJU. Da je samo to-MNOGO JE ZA MNE! Nije lako sa njima stupit u kontakt, jer su oni u svojim zemljama ogradjni sa tri kruga obezbjedjenja, zbog mogućeg kidnapovanja djece (znam to i ne pričam napamet!)
A možda neko od njih odluči i da "oživi" taj prelijepi hotel...TO SIGURNO NIJE NEMOGUĆE.
Btw, sjetih se kako su hotel mnogi forumaši opisivali kao ruglo koje zaklanja pogled...no ajd´ :)...
Što se tiče drugog dijela posta, što će tebi da pričaš priče i tračeve koje si "saznao" iz nekih sumnjivih izvora...Što to tebe pogadja što je Polonski činio u svojoj poslovnoj istoriji, NE MOGU DA TO RAZUMIJEM!
Gledaj svoja posla, i interes svoje MNE, a pušti "krive Drine", a ovo je baš to, jer da je za tolike pare nekoga prevario-ubili bi ga! Nadjen je i tu neki kompromis i naknada, čim su on i familija mu živi.
Pozdrav,
PS
Imali su i investitori neku korist, i to ne malu. Planirali su fabriku vode, koja je u krv skup projekat, a u medjuvremenu je došla voda, i to NEUPOREDIVO BOLJA VODA, IZ "KARUČA" blagoslovenog izvora, koji je sv. Petar Cetinjski (slava mu i milost!) našao....
Sve je to stajalo i kad se tražila dozvola za izgradnju pa je, ipak, kao glavna korist za Crnu Goru predstavljan hotel sa 7 zvjezdica koji će obogatit turističku ponudu Crne Gore. To je bio glavni razlog što im je i dozvoljena gradnja.
No se bojat da i oni radi krize kakve dugove ne ostave i strknu preko grane. A i to je sve manje bitno, jer se ono što je obećano i što je najviše doprinijelo odobravanju izgradnje nije ostvarilo.
Naravno da je bolje što se završilo, pogotovo kad je već stajalo poluizgrađeno.
Zaplijenjene podvodne puške na Skadarskom jezeru
04. septembar 2013. Share
http://www.portalanalitika.me/images...podvodniok.jpg
Podvodne puške koje je Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero oduzela od nesavjesnih pojedinaca, 3.septembra u 6 časova ujutro, predstavljaju samo dio zaplijenjene opreme, saopšteno je iz NP "Skadarsko jezero".
Naime, toga dana je Služba zaštite u zajedničkoj akciji sa pripadnicima granično-pomorske policije, u reonu Murića, privremeno oduzela plovilo na motorni pogon sa opremom za podvodni ribolov koja je na fotografiji.
Stalnim patrolnim aktivnostima, kako sa kopna tako i sa vode, Služba zaštite je preventivno djelovala odradivši 799 patrolnih izlazaka u granicama NP za period od 1. januara do 03.09.2013.god. Na dalju proceduru predati su zapisnici o izvršenoj kontroli za 132 lica, od kojih 104 za obavljanje nelegalnog ribolova, 6 za nelegalnu gradnju objekta i 23 za prevoz putnika turističkim brodovima.
Samo u periodu od 01. jula do 03. septembra, Služba zaštite je imala 171 patrolnu djelatnost. Od lica zatečenih u obavljanju nelegalnog ribolova oduzeto je: 46 kilograma ribe, 71 mreža, 1 agregat, 5 čunova, 5 vanbrodskih motora, 4 podvodne puške, 1 sonda, 4 ronilačka odijela. Za period od 01.07. do 03.09. Služba zaštite je na dalju proceduru predala 3 zapisnika o izvršenoj kontroli za nelegalnu gradnju objekta, 23 zapisnika za prevoz putnika turističkim brodovima, 16 zapisnika za obavljanje nelegalnog ribolova.
U korespodenciji sa pripadnicima granično-pomorske policije, Ekspoziture policije Tuzi, kao i Ekspoziture policije Golubovci, znatno su pojačane aktivnosti na sprečavanju lova na ptice, kao i zaštiti dobara Nacionalnog parka Skadarsko jezero, kako sa kopna tako i sa vode.
-Apelujemo na građane da štite prostor Nacionalnog parka Skadarsko jezero, a posebno da svaki oblik nelegalnih aktivnosti prijave na službeni kontakt telefon 067 344 356, zaključuje se u saopštenju.
To što se ja ne sjećam tačno đe je bio krenuo da gradi ne znači da je to bio trač, jednostavno se ne sjećam tačno. Sjećam se iznosa. Pošto već živim u Crnoj Gori, interesuje me kad neko uzme pare za izgradnju i onda pobjegne, a doveden je kao "strateški investitor". U jednom istom postu je pomenuto sto milionera koji će odmarat dok planiraju poslove po CG, i pomenuto je kako bi Polonski sa porodicom bio mrtav da je stvarno nešto baš toliko ukrao i da se nije na neki način dogovorio. To bi značilo da bi ga ubili ovih sto milionera koji će odmarat i planirat poslove po Crnoj Gori. Ako ćemo i ubice da uvozimo, i to me se tiče, jer živim u Crnoj Gori.
Nevjerovatno je koliko relativizujete kriminalne radnje raznoraznih kriminalaca, samo ako treba nekakve pare da ostave. Nevjerovatno je da je prihvatljivo da neko pobjegne nezavršenog posla, govoreći kako je to u redu jer je bila kriza. Kapiram ja da advokati najviše zarađuju upravo od takvih likova, ali bi, makar deklarativno, advokati trebalo da budu jedan krak zakona. A ne citirat zakon kad im odgovara, a u drugim situacijama se pozivat na svjetski poredak, okruženje, prirodno pravo jačeg i ko zna šta sve ne. I to sve uspijete da uradite jednim jedinim editom posta koji je bio potpuno nepotreban, usput sebe vezujući u logički čvor.
Promašio sam struku.
Baš to što me nije platio, niti doprinosi mojoj zemlji me nagoni ne da ga pravdam, NEGO DA O NJEMU NE RAZMIŠLJAM!
Ja sam i inače primjetio, nemoj mi zamjeriti to zapaženje, da mi Crnogorci mnogo "gledamo u tudje dvorište" i brinemo tudju brigu...
Kako sam ja u nekim ključnim godinama živeo i radio u inostranstvu, gdje to nije tako, nemam taj nedostatak, pa imam moralno pravo da upozoravam na tu opštecrnogrsku manu-a to jeste mana van svake sumnje.
Pozdrav,
Ova sezona je sigurno jedna od onih uspjesnih, evo to dokazuje vlada skoro svaki dan emitujuci nekakve obveznice . . .
Povećana je hotelska posjeta elitni(ji)h turista i to je najvažniji aspekt turizma.
Medjutim, smanjena je posjeta "domaćoj radinosti".
AKo rade kako su navikli, JOŠ ĆE IM SE SMANJIT! Moraju i oni na internet, na sajmove (ne pojedinačno, nego preko turističkih agencija iz njihovog mjesta, koje će zastupati mjesto ili par desetaka "domaćina"), moraju SMIŠLJAT POTEZE SAD ZA NAREDNO LJETO... KAKO DA POSTANU GRČKA I SL. PO PITANJU GOSTOPRIMLJIVOSTI, a ne da čekaju da im gost kuca na vrata....toga može biti samo od 20 jula do 20 avgusta, and that´s it!
U pamet se Crnogorci, kriza je sasvim ogolila našu inertnost i ljenjost.
Pozdrav,
Bone, kompletan turizam drzave je vodjen od strane partijskih vojnika, a ne od ljudi koji imaju decenije iskustva u turizmu. Mene ljuti to sto su oni na vrhu, i sto ne pomisljaju da daju ostavke zbog katastrofalne situacije u turizmu. Propale privatizacije, ''strateski'' investitori, infrastruktura 0, suvisno je nabrajati iste stvari iznova iz dana u dan.
Ja radim u luksuznom turizmu i znam o cemu se radi i kako se radi na tom nivou. A ovo sto mi promovisemo je nesto sto je izmedju albanskog i hrvatskog turizma. Svi komplet da podnesu ostavke i ja cu bit zadovoljan. U medjuvremenu ce se tavoriti i prezentovati podaci koji govore da ima 3% vise turista...
Ti i ja se principijelno, filozofski ne slažemo.
Retorzija (kazna) je samo sporedna stvar, a treba ispravljati i praštati...ja sam Hrišćenin, a to je zaokružen pristup životu i svim mogućim problemima, pa tako i greškama i kaznama.
Mene interesuje budućnost, napredak a ne kazna...oni rade kako znaju, a ne znaju šta rade, I TO JE OPŠTE-CRNOGORSKA BOLEST. To je inače rekao jedan od najmudrijih Crnogoraca sv.Petar Cetinjski...koji nas je znao nas je u dušu!
To su sve "rezidue" starog, šišnjarskog turizma, socijalističkog, koji je imao faktički zagarantovane goste, koji su bili isto tako skromni kao i mi. To je danas potpuno prevazidjeno, ali njih treba skinut sa rukovodećih položaja i dovesti one koji znaju, a kad ti postignu rezultat-lako će se dalje! A postigli bi ga...postigao bi ga ti, i bilo koji forumaš, da nas postave na mjesto šefa neke turističke organizacije recimo Petrovca i okolnih mjesta...BUDI SIGURAN DA BI BONESVAKE GODINE IMAO PORAST OD 4-5% ILI VIŠE, IAKO NIKADA NIJE RADIO U TURIZMU, ALI JESTE U PR U MNOGO PROJEKATA, A PRAVILA SU ISTA.
Pozdrav,
trenutno setamo friulanom-veneciom-djulijom te rovinjom. ovo je BUDUCNOST koju necete nikad imat ako i dalje budete bacat smece SVUDJE po svojoj zemlje, gospodine pravnice iz 'ekoloske drzave'.
zasto svatko od vas nebi izasaojednog dana sa kesicom pa sakuupio SAV OTPAD?
BONE, prijatelju, koju Europu sanjas kad ti je tvoja zemlja "ciganska"
Bubrezi su mi opali od petrovca do debelog brijega. Treba da reklamirate prieodno lijecenje kamenca. Talasi, izbocine, rupe krpljqvine...
Pa mi je napamet spot. 5-6toro u kombi repuju I voze I skacu u auto... u trikmajce I svaki pjeva na drugi jezik. I nakraj izlaze iz auta na debeli I drze se za ishijas jednom rukom abdrugom za pasosh.
Svi vide naš ogroman napredak u posljednjih 2 decenije, osim većeg procenta potpuno neobjektivnih opozicionih pristalica, KOJI NEĆE DA VIDE ONO ŠTO SVI VIDE NA OVOME SVIJETU:
http://www.pobjeda.me/2013/09/08/drugi-pisu-daily-mail-uspon-crne-gore-sik-odmaralista-i-prijatan-krajolik-novog-evropskog-turistickog-raja/#.Ui0CsdKBkQN
Jel vi zivite u Crnoj Gori ili samo u posjetu dolazite?
A ti GDJE ŽIVIŠ? Imaš li očiju da vidiš pozitivne promjene, ili samo gledaš onoliko koliko ular dozvoljava, onaj koji su mu vlasnici "Vijesti" TV i novina, "MOnitora" i Dana postavili-u okviru njihovih vizura, da ti vlasnici i finansijeri opoicije nekeko naprave dodatnih par desetina miliona, da ih doda na one milione što su ih zaradili na crnogorskom tržištu štampe i informacija-TOM ZLATNOM RUDNIKU PARA :).(...šalim se naravno !)
Je li ti milo pročitat kako nas novinar "Daily Mail"-a doživljava takoreći KAO RAJ, a to je možda najugledniji list u GB? Ili ti nekako nemilo pročitat išta lijepo o MNE ( kao što je novinarima "Monitora", Vijesti, Dan-a)?
Je li ti krivo što smo baš malerozno izgibili 3 utakmice u košarci, li ti nekako i nije mnogo krivo?
Je li trebala ova CG postati?.....Ili nije nikad ni trebala postojati, osim kao 29 oblast?
Ili ne vidiš da je sve to povezano?
VIDIŠ LI JADAN DA NEMA ZEMLJE U KOJOJ NJENI DRŽAVLJANI VIŠE TRAŽE OD SVOJE ZEMLJE, A MANJE JE VOLE!!!
Ili je pakao u zemlji u kojoj je prosječna plata 500€, potpuni mir na ulicama, najviša ulaganja od zemalja Jugoistočnog Balkana (ni jedan jedini hotel koje je Daily Mail pomenuo u pastovanom članku ja nisam vidio, a svi imaju 5 * I SVI SU IZGRADJENI PRIJE GODINU DANA!)....ili je i to Djukanovićeva propaganda?
Molim te, miči mi se sa pitanjima Spelstar, ili ću ti ja pokazati da ja imam baš mnogo pitanja za tebe i slične! Odgovori kako ti je godj milo na moj post, ali me nemoj pitati ta podcjenjivačka i bezobrazna pitanja!
Daily Mail je strasna novina inace.