Početkom septembra izlazi za Marvel...tako su najavili...
Printable View
kakav je ovaj Telenorov tablet?
Dobar je go launcher ex :D
http://www.vijesti.me/vijesti/kinezi...m-clanak-31052
khm interesting, moze da koristi sve android aplikacije, khm ............
kljucni dio:ko zna kineski, moze jeftino da prodje :mrgreen:Quote:
Međutim, Alibaba vjeruje da će ipak uspjeti da privuče brojne korisnike voljne da kupe njegov telefon sa novim operativnim sistemom, jer su njegovi proizvodi napravljeni upravo za kineske kupce.
malo li je trziste kine, par stotina miliona telefona odma prodje ;p i eto ti igrac, kad vide prodju, prepravice majstori sve za ostatak svijeta, kinezi su to
nista ako nema televizor i 4 sim kartice, to se odje ocekuje :p A i ne pise "iphoney" na njega...
Android vs iPhone (iOS)
Bejah u Parizu proteklih 15 dana sa namerom da se opustim, vidim malo sveta i naravno prošvrljam prodavnicama da vidim Motorolu XOOM ili neki Nexus S jer ih u Srbiji verovatno nikada neću videti (možda kada izadje Nexus Ž). Izlazim iz stana, vidim neki čovek priča na iPhone. Ulazim u brazeriju, neka devojka kuca nesto na iPhone. Ulazim u metro, nekoliko ljudi čačka iPhone. Posle nekoliko dana odmor u Parizu mi se pretvara u pakao! Shvatam da bukvalno 90% ljudi ima iPhone! Preplašeno sam ih gledao, pokušavajući krišom da pogledam koliko je sati na mom Desire-u. Osećao sam se kao iPhone u prodavnici Android telefona, kao karijes u zubnoj ordinaciji. Sad kada sam se vratio u Srbiju rešio sam da vam ispričam neke razlike između ajfona i Android telefona, sa potajnom nadom da će neko iz iKlana pročitati ovaj tekst i probuditi se iz svog iZombie sna.
Poći ću prvo od dizajna. Ako želite iPhone, imate čitave 4 opcije: ajfon 3 ili 4, crna ili bela boja. To je to. Što se tiče Android telefona, razlikuju se po proizvođaču, modelu, obliku, boji, velilčini… kada sve to saberemo i pomnožimo dobijamo cifru (znak) ∞.
iOS web pretraživač Safari ne podržava Adobe Flash što je isto kao kad mrtvi gladni držite u rukama gurmansku pljedžu. Stock Android Browser ima podršku za Flash i veliki broj modernih web tehnologija.
Bluetooth kod ajfona ne služi ničemu, osim za bluetooth slušalice. Da, to znači da sve svoje podatke ne možete prebacivati preko njega nego preko iTunesa. Bluetooth kod Android telefona savršeno obavlja svoju matičnu funkciju.
iTunes! Savršen program za neviđeno smaranje krajnjeg korisnika (iZombija), jedini način za prebacivanje podataka u telefon. Ko ga jednom proba, poželi da zapali i kompjuter i sebe i sve! Android nema iTunes.
Audio i Video formati. Ajfon ih podržava samo nekoliko, uz to potrebni su kojekakvi konvertori preko kojih se filmovi konvertuju u neki tamo iFormat pa se tek onda prebacuju u ajfon. Android podržava skoro sve poznate media formate bez ikakvih komplikacija.
Jedina pozitivna stvar sa moje tačke gledišta jeste količina memorije za skladištenje podataka koja je obično velika i eventualno dizajn. Ali opet, kome treba u telefonu 999999 pesama i 65536 filmova? Ja imam 4GB i ne mogu da je popunim, a mogu i da kupim veću memorijsku karticu.
Jesam Apple hejter, ali ovog puta nisam imao nameru da pljujem po njihovim proizvodima, već sam hteo na glas da se čudim zašto ljudi daju toliko novca za taj uređaj koji je funkcionalno osakaćen i ne vredi svoje cene. Da li će ikada taj narod da shvati da su neki proizvodi stvarno preterano komercijalizovani i napravljeni samo zarad dobiti pojedinca? Nekolicina osoba koje poznajem poseduju ajfon, na pitanje zašto im se taj telefon toliko dopada i kakve funkcionalnosti ima, dobijam odgovor: “Ne znam, ali ovo je Ajfon!” Android telefone neće ni da pogledaju, verovatno zato što se plaše da će im se svideti jer Android OS pruža skoro neograničene mogućnosti. A možda se kaju što su naseli na marketinški trik Steve Džobsa, pa sad moraju da hvale svoj ajfon jer su potrošili životnu ušteđevinu da bi ga kupili, ko zna. Nama ostaje da uživamo u našem voljenom Androidu i da volimo i mazimo naše telefone kao što smo činili do sada i potajno se smeškamo krajičkom usana. Android will be with you, always!
Tekst preuzet sa www.srbodroid.com
http://thegadgetsite.com/wp-content/...11/android.jpg
hahahahahahahha ugurace oni cloud sim, ;p hahahaha smislice neki zvek
Quote:
Bejah u Parizu proteklih 15 dana sa namerom da se opustim, vidim malo sveta i naravno prošvrljam prodavnicama da vidim Motorolu XOOM ili neki Nexus S jer ih u Srbiji verovatno nikada neću videti (možda kada izadje Nexus Ž). Izlazim iz stana, vidim neki čovek priča na iPhone. Ulazim u brazeriju, neka devojka kuca nesto na iPhone. Ulazim u metro, nekoliko ljudi čačka iPhone. Posle nekoliko dana odmor u Parizu mi se pretvara u pakao! Shvatam da bukvalno 90% ljudi ima iPhone! Preplašeno sam ih gledao, pokušavajući krišom da pogledam koliko je sati na mom Desire-u. Osećao sam se kao iPhone u prodavnici Android telefona, kao karijes u zubnoj ordinaciji. Sad kada sam se vratio u Srbiju rešio sam da vam ispričam neke razlike između ajfona i Android telefona, sa potajnom nadom da će neko iz iKlana pročitati ovaj tekst i probuditi se iz svog iZombie sna.
Poći ću prvo od dizajna. Ako želite iPhone, imate čitave 4 opcije: ajfon 3 ili 4, crna ili bela boja. To je to. Što se tiče Android telefona, razlikuju se po proizvođaču, modelu, obliku, boji, velilčini… kada sve to saberemo i pomnožimo dobijamo cifru (znak) ∞.
iOS web pretraživač Safari ne podržava Adobe Flash što je isto kao kad mrtvi gladni držite u rukama gurmansku pljedžu. Stock Android Browser ima podršku za Flash i veliki broj modernih web tehnologija.
Bluetooth kod ajfona ne služi ničemu, osim za bluetooth slušalice. Da, to znači da sve svoje podatke ne možete prebacivati preko njega nego preko iTunesa. Bluetooth kod Android telefona savršeno obavlja svoju matičnu funkciju.
iTunes! Savršen program za neviđeno smaranje krajnjeg korisnika (iZombija), jedini način za prebacivanje podataka u telefon. Ko ga jednom proba, poželi da zapali i kompjuter i sebe i sve! Android nema iTunes.
Audio i Video formati. Ajfon ih podržava samo nekoliko, uz to potrebni su kojekakvi konvertori preko kojih se filmovi konvertuju u neki tamo iFormat pa se tek onda prebacuju u ajfon. Android podržava skoro sve poznate media formate bez ikakvih komplikacija.
Jedina pozitivna stvar sa moje tačke gledišta jeste količina memorije za skladištenje podataka koja je obično velika i eventualno dizajn. Ali opet, kome treba u telefonu 999999 pesama i 65536 filmova? Ja imam 4GB i ne mogu da je popunim, a mogu i da kupim veću memorijsku karticu.
Jesam Apple hejter, ali ovog puta nisam imao nameru da pljujem po njihovim proizvodima, već sam hteo na glas da se čudim zašto ljudi daju toliko novca za taj uređaj koji je funkcionalno osakaćen i ne vredi svoje cene. Da li će ikada taj narod da shvati da su neki proizvodi stvarno preterano komercijalizovani i napravljeni samo zarad dobiti pojedinca? Nekolicina osoba koje poznajem poseduju ajfon, na pitanje zašto im se taj telefon toliko dopada i kakve funkcionalnosti ima, dobijam odgovor: “Ne znam, ali ovo je Ajfon!” Android telefone neće ni da pogledaju, verovatno zato što se plaše da će im se svideti jer Android OS pruža skoro neograničene mogućnosti. A možda se kaju što su naseli na marketinški trik Steve Džobsa, pa sad moraju da hvale svoj ajfon jer su potrošili životnu ušteđevinu da bi ga kupili, ko zna. Nama ostaje da uživamo u našem voljenom Androidu i da volimo i mazimo naše telefone kao što smo činili do sada i potajno se smeškamo krajičkom usana. Android will be with you, always!
Bolesnici.
Vele danas Android drži 48% svjetskog smartphone tržišta.
Covek bio u Paruzu da se opusti ali nije mogoa zbog velikog broja korisnika iphone-a. Kakav pacijent
znas kako zrace ta gov*a?! :mrgreen:
Oprostite, ja čas sam na jednom čas na drugom nicku, pa nekad ne gledam što sa kojeg pišem.
A evo i nekih vijesti o jabučici, opet se tužikaju zato što je HTC rekao sasvim normalnu stvar.
Apple je počeo da tuži sve redom, nadam se iz straha, jer Android cifre samo rastu. Neće valjda patentirati i ono “i”, pa kad slučajno u engleskom jeziku neko pogreši i umesto velikog I napiše malo, Apple će da ga tuži.
Apple između ostalih tuži i HTC, gde je HTC dao sledeću izjavu: “HTC je razočaran Apple-ovim konstantnim pokušajima tužbi umesto da se pošteno takmiči na tržištu”.
Izgleda da je Apple uposlio podjednak broj advokata koliko je do sada imao inženjera, u poslednjih nekoliko meseci. Koliko su inovacija mogli da izbace plativši inženjere, a ne advokate za tuženje celog sveta?
Apple u ovom momentu tuži Samsung, GetJar, Amazon i HTC. Ko je sledeći?
sasvim tacno: nekad je valjao, sad svi vidimo da ne valja boba, a ti i jos neki nas ubjedjuju kako je symba i dalje vrh, da nema premca, i da smo samo postali zrtve marketinga i presli na android. Jbt, koji marketing, ja u cg nisam vidio ni jednu reklamu, bilbord ili marketinsku kampanju gugleta da promovisu android, a vec smo podlegli. I da je sve u marketingu i guglu, zasto svi ne koristimo i google TV, google wave, google buzz i google+ ? :p
Ima li ko iskustva sa ovim kineskim androidima? Npr, nesto ovakvo:
Attachment 61921
Danas je u Best Buy u USA Nexus S FREE ako potpišeš dvogodišnji ugovor... http://www.google.com/nexus/
Nije samo stvar u tome ko je bolji od ta dva OS-a nego što se Android portuje isključivo u krame koje ne vrijede ni upola od te cijene, i još se poslije neko 'slatko' smije ajfon juzerima što su dali velike pare za njihove ljubimce... Rekoh, bolje uzeti ajfon nego neki skuplji Android, sa njim si barem šminka još ako je bijeli svaka p***a je tvoja...
pfff, s ovakvom "argumentacijom" se nema sta raspravljat :roll: No, nikako da nam kazes sta sad imas i koji su bili tvoji prethodni telefoni u zadnjih par godina npr.? To da si high ranking developer MeeGo-a je jedino sto pouzdano znamo, jer imas vrhunske insajderske informacije :p
br ne ka si nam reka.... shta god da si htio...
...al nemoj vishe
dobro, ne treba ka krivit, steka coek pare za bijeli ajfon, da bi "svaka pi*ka bila njegova" :lolblue: how bout a reality check? :p
http://www.tigermobile.com.au/images/SE Aino White.jpg
hajperfoun rojaliti
jes da nije bolji od vaših galaksija dvojki, eldži optimus 2iks i iksperija neo, nemam ja para kao vi...
Možda kupim polovni blejd ili alkatel da uđem u vaše android društvo, oću li se obrukat?
i, kako radi meego na ovoj tvojoj kanti? :p A ocekujem da ces se pojaviti sa ovim alkatelom od 30ak eura, ubaciti custom rom i reci kako moze da uradi skoro sve sto i galaxy s II :mrgreen: A koliko pricas da ti je telefona proslo kroz ruke, rekao bi covjek da u najgorem slucaju imas iphone 5, nokia n9 128GB i galaxy s III, a ne prosjecan fontele iz 2009-e, od firme na zalasku karijere, i to sa kojim ono OS-om? :highly_amused:
Pa zar ne može da uradi sve kao galaksi S2? To što neće galeriju da otvori za 0.7 nego za 0.9 sek to ne pravi nikakvu razliku... Vi stavljate u isti koš dobre i očajne telefone, ne ja :D
Telefon je kupljen pred ljeto 2009 u Singapur prije nego što je stavljen u izloge... Sa onolikim ekranom i onakvom kamerom koja je dan danas pojam za neke, mogu ti reći da je tada svaki android kapkejk telefon bio mnogo bolji od njega, jer je tada OS dobio jedan stravičan apdejt - Camera: Video recording i Upload photos on Picasa...
A prošlo mi je dosta telefona kroz ruke što jes jes... Recimo prije tebe sam iščačkao S2 :p
pa sta da ti kazem, zavidimo ti na telefonu :p A mogao si mi reci da ti prosle godine donesem iz Singapura jos neko cudo nevidjeno koje "jos nije stavljeno u izloge" (iphone 4 white, da navatas neke ribice :p ) Nastavi da zivis u 2009-oj i mastaj kako Aino rula (nije ni tad, a to kaze neko ko je do prije 3-4 mjeseca kao primarni tel godinama koristio Sony Ericssone). A naravno da nema razlike izmedju S II i onog Alcatel govanca, to je isti tel, samo drugu naljepnicu stave :?
Neznam o cemu se radi muka mi je da citam , ali ovo poredjenje iphone prije androida , ja neznam ima li ijedan android tel. da je skuplji od iphone , a u svakom slucaju prije bi uzeo htc desire hd no iphone 4 , a te cure sto se vataju na iphone , takve cure nam ne trebaju :)
Kako zar nije sim free 4 bio 550 a ti si dao 600 za s2? :D
Koji bi ste telefon uzeli sa ove slike?
http://www.cafemontenegro.com/index....27&news=190207
Bez obzira na cijenu...
ako je ovo Motorola Milestone II onda bih nju a ako nije onda Galaxy S
dere u kom smislu? :p A sa one slike ne bih ni jedan, DHD mi vise odgovara. BTW, zanimljiv clanak ispod slike, dokazuje fabijoline tvrdnje (sto je jasni svima koji znaju da broje samo do 10)a svi mi znamo da je 19 vece od 48! :pQuote:
Naime, Android je vodeća platforma u čak njih 35 njih, a na globalom tržištu Android koristi 48 korisnka pametnih telefona. Android je zabiljžio najveći rast među konkurentima - čak 379 odsto u odnosu na prethodnu godinu.
Na drugom mjestu nalazi se Apple, čiji operativni sistem iOS koristi 19 odsto smartphone uređaja.
USA - 15 %. :) mada sad su i oni presli na HTC.
Mislio sam na Samsung telefonstvo sa Androidom.
sto je svima jasno iz ovog dijela
k-o-m-p-l-e-t... Bas cudno pises rijec "samsung" :mrgreen:Quote:
dere komplet telefonstvo sa Androidom.
uostalom:
Attachment 61936
Attachment 61937
Citirao sam frenda koji se hvali Samsungom, pa...
P.S. sto je ovo gore?