trebalo bi da radi tako sam ja uradio,i sada samo kucam 069xxxxxx
Printable View
da li si dobro ovo uradio
(koristeci iPhonebrowser ili neki SFTP ili SSH client) preko posojeceg /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/PhoneFormats/UIMobileCountryCodes.plist
nakon ovoga ugasi i upali mob...
hoće li mi neko izlistat' podešavanja za internet za MTEL. Znači internet i mms.
prelistaj malo unazad neko je to fino izbacio za sve operatore....
Zahvaljujem Reakwon.vidio sam.
Samo jedna stvar vezano za prefikse u pozivima.Na 068 kartici sve šljaka bez problema. Ali na 069 kartici ne šljaka. Samo to - ako nekom što znači.
ma na onu sitnicu da kad primaš pozive iz države nemaš prefiks +382 u broju, a u porukama ti stižu sa prefiksom... na 68 stižu sa prefiksom i jedno i drugo.
Radi na T-Mobile i mtel, zato sto poruke i pozivi prikazuju u formatu +382... promonte nacionalne pozive prikazuje u formatu 06x...
Update2: ono sa callerid fix ipak radi kako treba, hvala :)
pa da ja sam rekao da se sa callerID i fix resavaju uspjesno problem... :D
nebitno da li neko zna gledao sam po netu kako da se instalira Voice Control sto ima 3gs na 3g ja sam nasao na Iphone Srbija ali nesto ne ide..
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=4818
http://www.machackpc.com/iphone/3g/e...2g-and-3g-mac/
Gdje mogu naći podešavanja za MMS za 069 sa iphone 3GS? I radi li uopšte mms sa 069 karticom?
Hvala unaprijed svima
oće li mi objasnit ko, na iphone 3G ima GPS. Kako on funkcioniše ? Zašto mi traži internet kad upalim onaj nokia maps ikonicu...
zar ne bi trebalo da ima on svoj risiver gps a ne preko interneta da radi ...
Ima on svoj GPS modul, al kao mape koristi Google-ove Mape koje ucitava sa interneta, i onda na njima ti ucrta tvoju lokaciju (koju dobije od ugradjenog GPS modula).
znači poželjno je instalirati neki program koji ima svoje mape- kako ne bi koristio internet, već samo GPs risiver. je l ?
Pa da, pretpostavljam da zelis neki koji ima nase mape. Nisam ti u tim vodama krekovanih aplikacija, znam da ima dosta legalnih aplikacija, i upravo te aplikacije za navigaciju su najskuplje - i preko 100$. Pa proGooglaj malo da vidis sta je najbolje za tebe...
Ima iGo za evropu sa solidnim mapama, moz da kupis a moz i da ne kupis :)
iGo je odličan.
Inače, vele da je spreman untethered jailbreak što će obradovat vlasnike 3GS sa novim bootrom-om. Najavljen je i 3.2 OS, dok neki veli da je u pripremi 4.0 koji će donijet multitasking i još neka poboljšanja (al ništa od podrške sa flash).
iGo za Istocnu Evropu, koji ukljucuje i zemlje naseg regiona kosta 69.99$.
MotionX GPS Lite nije los, samo nije predvidjen da se koristi kao prava navigacija... Da jeste, svakako ne bi bio free :)
Pa JB ce bit i za 3G, al on ima stari boot tako da nema problema. Fora je sto noviji modeli 3GS (proizvedeno od 44. nedjelje i navise) imaju novi bootrom, pa se jailbreak-ovani telefoni moraju drzati non stop upaljeni, il kad ga ugasis, moras da ga zakacis na kompjuter, aktiviras blackrain i tako podizes sistem telefona.
da da da znam ima to za 3Gs
ok prastaj :P
iGo imaš skinut na ajfon.rs arhiva je oko 1.5GB al je dobra navigacija, mada ne baš tako dobra kao garmin sa scg route, za naše podneblje.
zadnja verzija je čini mi se 1.1.1 i ispravlja onu grešku kod stare verzije, koja se ogledala da neće da staruje (zbog instalirane opcije iPhoneDelivery).
takođe, nisam zadovoljan pronalaženjem satelita, na iPhone mu treba i treeeeba vremena, nokia mi nađe za minut...
a već postoji neki jailbreak za 3gs od prije dan dva, al nisam u mogućnosti da ga isprobam, e mi fali samo jedan Mac, pošto nema verzije za pc :/
što se tiče mms-a, tu sam se danima zezao i nikad nije radilo kako treba (67 i 68 provajderi) al instalacijom SwirlyMMS aplikacije riješio sve probleme, pa probaj
Meni radi MMS sa na iphone-u sa 067 karticom, ali na 3Gs sa 069 neće ni da makne. Swirly mms?? Probam svakako pa javim. Thx
Zovni t-com operatere da ti upale MMS. Ja sam ih zvao 3x, i stalno su govorili o nekakvim aplikacijama i sl. I onda mi se javila jedna đevojka tamo, i završila mi posao za 2 minuta. NIkakve aplikacije i zajebancije, 3GS ima MMS samo treba da ga aktivira operator.
znači, ovo nije zdravo. Nisam se ja sjetio odmah, međutim kasnije skontam šta mi skida kredit. Jbt, uplatim 5 eura, za 3 dana skoro da nema ništa ... I onda skontam da su to procesi koji rade u pozadini - update-jući npr. Facebook, email, možda safari - ne znam ... itd...
i isključim sve notifications-e i valjda će sada biti dobro.
Imam sad par pitanja:
Može li se maknuti ona glupost od ''weather''-a i iTunes-a i App-a. Odnosno - da se namjesti da se nikako ne konektuju na net ti programi ...
jbg da si ga jailbreakovao , mogao bi da instalirash SBSettings i onda bi mogao da na njega palish i gasis 3g,gprs,wifi i ostalo kad ti je volja, a ovako ja mislim da ne mozes izgasiti itunes,weather i ostalo , jedino da stalno brises podesavanja za net i ponovo ih kucas
eo sad sam isključio 3G opciju i onaj ''DATA ROAMING'' ... valjda će da pomogne ...
na koji nacin? imam slican problem?
settings/ general / network / data roaming
ja isključio i pomaže :) ne može se surfati bez toga, znači to se uključi, surfuješ - i isključiš opet kad završiš :P
Kupujem IPHONE 3gs, 16 ili 32GB bijeli.
ima li ko savjet dje da kupim po najpovoljnijoj cijeni?
hvala...
Pa vidi u tender oglase :) Ima tamo pred kraj dje su mobilni, oglas na jedno pola strane, bolji i novi telefoni... Ja sam kod toga kupio, ne sjecam se broja... Bijeli je tada bio (prije jedno pola godine, mozda vise) oko 710 eura...
Ovako pojavio mi se problem na iPod prije 2-3 dana nikako ne mogu da smanjim zvuk na ekran iphonea nego sa strane onaj kontroler za pojacavanje i smanjenje zvuka problem mi resava restart na 1dan sto moze biti a inace je uradjen update na 3.1.2?????
Evo sad o5 gledam nesto radi dobro eee ako znam ssto to moze bit…