Ne samo portovi nego ni Dyndns i slični Dnsovi ne rade, tako da ni IP kamere ni CS server ne radi sa Mtelom.
Poslato sa telefona :-)
Printable View
Ne samo portovi nego ni Dyndns i slični Dnsovi ne rade, tako da ni IP kamere ni CS server ne radi sa Mtelom.
Imam isti paket, 15Mb/s, u Nk, i isto mi se desilo bar 20 puta za nepunu godinu koriscenja. Bar 10 puta su dolazili, mijenjali ruter, kablove, konektore, pasivni element... i sve je i danas isto. I kad je brzina dobra cesto ping skoci na 700-800 sto je neprihvatljivo za igranje preko neta. Tek posto sam uzeo njihov servis, saznao sam i da su portovi blokirani, tako da nije moguc port forwarding a time ni vpn (npr. koriscenje hamachija za online igranje), pracenje video nadzora dok ste van kuce, streaming preko mreze van kuce (npr. sa satelitskog receivera)... tako da cu se vratiti na omrazeni T-com cim mi istekne ugovor
Ovako....ping je po pravilu mali jer je to kablovski prenos. Ako korisnik ima veliki ping to znaci da se kaci na vecoj udaljenosti od rutera ili ima neku jacu barijeru pa je wi fi signal slab. Veliki ping je odlika bezicnih prenosa podataka. Probaj da se nakacis direktno na ethernet kabal tj zaobidji ruter. Siguran sam da ce biti druga prica. Probaj nista te ne kosta. Ako je to u pitanju a imas vecu kucu ili je ruter na spratu a ti na prizemlju, kupi neki TP link i sve so rijesio
Ne mora da znači. Ja sam igrao kanter davno preko wifi i bio je dobar ping.
Onda ti predlazem reinstalaciju OS racunara. To je nerealan ping...mnm ja te vjerujem ali sam siguran da imas neki barech u kompu onda.
Pa ne mora obavezno da znaci. Ipak zicna veza je pouzdanija pogotovo kad ping varira u toku dana. I ne varira do 50 ili do 80 nego do 700-800 i vise, uz pad brzine a ponekad i potpuni nestanak interneta. A post sam napisao kao odgovor na post SCHUMACHER-a kojem se isto desava, a vjerovatno i drugima.
Kao sto rekoh post sam napisao kao odgovor na post SCHUMACHER-a kojem se isto desava, a vjerovatno i drugima.Tako da ne vjerujem da svi imamo barec u kompjuterima. A komp je inace nov, gejmerska konfiguracija i odlicno radi, a osim njega imam jos jedan racunar i laptop koji su spojeni zicno i na svima se isto desava kao i na tabletu i telefonima koji se povezuju bezicno. I ne bi iz M-tela dolazili i mijenjali kablove i konektore, pasivni element za razvod po sobama, ruter... da nije problem do njih. Pa bar da su ga rijesili, nego se i dalje ponavlja.
A sto se tice zakljucavanja portova, to je politika losih provajdera. Cak ni T-com to ne radi. A time se korisnik ogranicava u koriscenju servisa jer nije moguc port forwarding a time ni VPN, pracenje video nadzora dok ste van kuce, streaming preko mreze van kuce (npr. sa satelitskog receivera), koriscenje Dyndns i slicnih servisa... sto se nigdje u reklamama M-tel paketa ne pominje. Trebalo bi sa Agencijom za telekomunikacije vidjeti da li imaju uopste pravo da zakljucavaju portove jer time ogranicavaju pretplatnike u koriscenju onoga sto su platili
Ovo kad pomenu prava to vise ne postoji u CG. Ovdje provajder moze sta hoce. Nego nije to tema ovdje..
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Naravno da mozes agenciji da se zalis ali prvo moras od operatera pismeno da trazis da ti otvori port za ostvarenje toga sto zelis. Ako oni odbiju ide zalba agenciji a sad mogu ili da ti dozvole po nalogu agencije ili mozes da raskines ugovor jer ti ne obezbjedjuju punu uslugu koju placas. Jeste malo cimanja i papirologijee ali se na kraju zavrsi. A svi operateri racunaju na to da je korisnicima dusa da rade o tome
Da se i ja priključim klubu korisnika Mtel-ovog interneta, Good bye Telecom ADSL!
http://www.speedtest.net/result/5630304964.png
Rezultat je preko Wifi i mogu reći da je ruter Netis sa dvije 5dbi antene dosta jači u odnosu na T-com ZTE koji nema eksterne antene.
Ako ti treba dyndns onda trazi javnu IP na 1600...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pozdrav.
Nadam se brzom priključenju na m:box pa me interesuje par stvari.
Kako radi snimanje programa, ako se uzme CI kartica za TV (a on ne podržava PVR)? Da li u tom slučaju se dobija wifi ruter?
Da li se za duo3 paket dobija mogućnost gledanja skraćenog paketa na drugi TV uređaj i kako se on povezuje?
Može li se priključiti direktno sa stuba/konzole do moje terase (s obzirom da mi je stub rasvjete oko 4 m do terase)?
Da li se može koristiti CS preko njih?
Hvala unaprijed.
Imaš za drugi Tv mini paket 55 kanala besplatno, i za njega ide resiver posebno.
I dalje imam problema sa ovim.
Nakon nekog mog istraživanja došao sam do zaključka da kablovski modem pravi problem.
Kad je počeo da šteka internet otvorio sam nekoliko prozora sa command promptom i stavio ping ka adresama Modema, Wireless rutera i DNS serveru.
Po nekoj logici zavisno od toga koja adresa pokaže gubitke paketa svodi se problem na uređaj na toj adresi.
U više pokušaja testiranja u isto vrijeme su počinjali da prave problem sve tri adrese. Znači da je uzročnik kod kuće, jer da je problem sa internet vezom ne bi se gubili paketi od wireless rutera i kablovskog modema. Prvo sam eliminisao Wireless ruter tako što sam se direktno zakačio kablom na modem i isto to se dešavalo.
U tom momentu kad počne problem sa internetom ne mogu da pingujem modem niti mogu da otvorim njiegovu web stranicu. Onog momenta kad prestanu da se gube paketi u lokalnoj mreži mogu da otvorim Fritybox stranicu a proradi i internet.
Poslao sam im zahtjev da zamjene Fritzbox, vidjećemo šta će se dešavati nakon toga.
Bice da je do wifi routera, a ne do modema... ah sada vidim da si ga uklanjao. Nije bas stabilan netis koji su davali. Cak su i preporucili da korisnik sam nabavi nesto drugo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema neta ni TV od sinocnje grmljavine.
Jos takvih slucajeva?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Koristim samo net i ima ga, jedino sto je brzina umjesto 25 nekih 9-10mb
Kod mene sve normalno,i net i tv
Sent from my Che2-L11 using Tapatalk
Net ne radi-TV radi.
Mislim da ce to biti ucestalo... Dobro je dok ne sprzi se nesto.
Meni xak nesto crklo sinoc indirekto vezano za net.
Prvi put da mi nesto crkne kuci.
Sto ja ono spominjah, zalili se Zecani da im crkavaju stvari od kada su uveli Mtel.
Koliko je istina ne znam, evo ce vrijeme pokazati
Kazu da dolaze u 48h.
I da se gase uredjaji kad grmi.
Komsija isto nema.
U 21. vijeku ulozis grdnu paru u opremu a ne umijes uzemljenje napravit.
Je li moguce da u 2016 godini kazu da gasim uredjaj kada grmi ?
Kada grmi nemam internet, nemam tv ? Idem da setam ili citam knjigu ?
A sto znam,ja nikada ne gasim uređaje kad je grmljavina.Par puta sam imao problem kod T-coma,oba puta mi je spržio ruter i mrežnu karticu na komp.Drugu jednom,od grmljavine,preko satelitske,izgorio je risiver i Tv,mada je tada grom pogodio njegovu terasu :-)U suštini,to atmorsversko pražnjenje je malo veći problem i ne bih ga vezivao za bilo kog operatera
Meni nestade internet i TV nakon prvog losijeg vremena, na stranu sto mi je izgorio uredjaj (vjerovatno jeste preko mreznog kabla, ali generalno taj resiver slabje podnosi promjenu u naponu)
Mislim, OK da zapne,ali dje 20 dana nakon instalacije, kod prvog velikog nevremena.
Ja imam UPS na TV, trenutni ruter i kablovsku... Na Mtel-u ova mogucnost je totalno nebitna jer njima grom dolazi kroz kabl koji ne mogu da zastitim ups-om.
UPS ima zastitu i za onaj telefonski kabal,ne znam postoji li neka zaštita za koaksijalni kabal kakav koristi Mtel
Da je srece pa da sami stavljaju neku vrstu zastite na ta centrala mjesta.
Valjda neko znade.
Znaci kablovi su koaksijalni, i oni na resivere su kao dobili zastitu (ima nesto metalno sto se zasarafi prije ulaza u resiver, i kao stiti).
Sad, ne znam da li to moze i na kabal sto ide do rutera, pa meni instaleri ga tu nisu stavili.
Vidim da ima,ovo nađoh kao primjer
https://www.amazon.com/APC-Battery-B...JZH9G4YAAG2HHV
Naravno da ta prenaponska zastita treba da se stavi na kraj kabla koji ulazi u kucu. Ne znam tacno gdje taj prvi kabal zavrsava ali nije sigurno na risiveru vec na nekom uredjaju koji dijeli signal za tv i za net. Inace ta zastita se koristi i u satelitskoj tehnici i pomaze uglavnom bez kad grom spuca bas u neposrednoj brzini
Komsiji crkao ruter i TV, a nije resiver. 10 godina nista nije crklo, i onda TV, kroz resiver.
Meni je po kuci cesto "crkavalo" po nesto...ali od kad sam uveo Mtel jednom sam se zeznuo i odmah gasim sve povezano sa njim plus izvlacim kablove sa uredjajima na kojima je povezan (android box tv, jedan ruter, drugi) i inace jednom mi je crklo sve povezano sa njim.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...7959aa501e.jpg
Eto to imaju resiveri kod mene i momak koji mi ugradjivao rekao da tek od skora ih stavljaju... Mislim da nidje nista vise nema.
E ne znam da li to moze i prije rutera da se stavi i da li je efikasno??
Edit: Izguglah. "Prigusnik" i vjerovatno nema nikakvu svrhu u zastiti od praznjenja.
Ili grijesim...
Ja nađoh na netu i piše,zaštita od groma za kablovski tv i modem,takođe štiti sve uređaje koji idu preko koaksijalnog kabla i cijena je na jednom srpskom sajtu 599 din,neđe oko 5€.E sad,koliko je efikasno
Pa sacuvao mi TV u dnevnoj sobi i resiver,drugi TV... Ako moze i prije rutera onda super.
Jer, "otisao" mi DB i dva HDMI ulaza na TV, ne i treci, u koji nije bilo kablova.
Kod mene je promijenjeno skoro sve i dodat ovaj dio na kabal koji dolazi za resivera sa kojeg se razvodi internet i kablovska. Sreca da mi nije sprzio nov tv, kablovsku pratim preko CI slota. http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...a088c58cf1.jpg
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk