"An idiot with a plan can beat a genius without a plan."
_ Warren Buffett
Printable View
"An idiot with a plan can beat a genius without a plan."
_ Warren Buffett
"Intelligence without ambition is a bird without wings."
Salvador Dali
"Gluma. Samo gluma. Zašto glumimo ono što nismo? Da bi bili bolji nego što jesmo?"
Vlastimir Đuza Stojiljković
"Zaboravi prošlost i javi - ima li promene u tvojoj glavi?"
Milan Mladenović
Nije smirenost mrtvilo.
Smirenost je vrlina, koja je na teški način stečena borbom, pobeđujući u sebi gordost i visoko mišljenje o sebi.
:heart::heart:
“Žena će zauvek sedeti u visokoj crnoj fotelji. Ja ću biti jedina žena koju nikada nećeš imati… neumerenost u življenju opterećuje maštu; samo ćemo pisati i razgovarati da damo sebi vetra u jedra.”
"Ako uspete u obmanjivanju nekoga, to ne znači da je taj neko budala. To samo znači da vam veruje više nego što zaslužujete."
BukoWski
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Život je dužnost.
Glupost je univerzalna pojava i apsolutno stojim iza tvrdnje da je glup čovek ujedno i gramziv, prostački lukav i jedan od najopasnijih neprijatelja. Jer ne postoji u logici inteligentnog bića ta vrsta niskosti kojom bi se borio protiv glupaka. A glupih i gramzivih ima puno. Oni vladaju jako dugo.
:heart::heart:
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se od oslobađanja od ludosti i predrasuda i pogrešnog mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
"To study and not think is a waste. To think and not study is dangerous.
— Confucius
Uvijek sam srećan. Znaš zašto?
Jer ništa ne očekujem od drugih.
Očekivanja često bole... Život je kratak... Zato voli svoj život...
Budi srećan... I ne prestaj da se smiješ... Živi za sebe.
Prije nego što progovoriš, slušaj.
Prije nego što pišeš, razmisli.
Prije nego što potrošiš, zaradi.
Prije nego što se moliš, oprosti.
Prije nego što mrziš, voli.
Prije nego što umreš, živi.
When everything seems to be going against you, remember that the airplane takes off against the wind, not with it.
Dva od Georgi Gerogijeva ali slična.
Jedan je da mali narodi vole da misle da su svi protiv njih i tako se drže zajedno.
A drugi da mali narodi vole da budu strašni.
Ovo drugo je napisao u kontekstu kad je Vojager poslat u kosmos a izabrali su neku bugarsku narodnu da bi kasnije shvatili da su poslali pjesme i iz drugih zemalja pa se pomalo razočarali.
"People demand freedom of speech as a compensation for the freedom of thought which they seldom use."
Soren Kierkegaard
Što bi Njegoš reka..
"Pleme moje snom mrtvijem spava,
suza moja nema roditelja,
U aaaad mi se svijet pretvorio,
A svi ljudi pakleni duhovi." [emoji3]
VLADIMIR NABOKOV
“Existence is a series of footnotes to a vast, obscure, unfinished masterpiece.”
Nil sapientiae odiosius acumine nimio - Seneca
"Mudrosti nista nije mrskije od pretjeranog oštroumlja"
“Svako može kritikovati, ali samo stručnjak zna hvaliti.”
Kritika ne smije biti zlovoljna i razorna. Goli noževi i čupanje korijenja; kritika mora usmjeravati, poučavati, nadahnjivati.
The effect of life in society is to complicate and confuse our existence, making us forget who we really are by causing us to become obsessed with what we are not.
- “They must often change, who would be constant in happiness or wisdom.” – Confucius
- “It is so hard to leave—until you leave. And then it is the easiest thing in the world.” – John Green
- “If you’re brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello.” – Paulo Coelho
- “Goodbyes make you think. They make you realize what you’ve had, what you’ve lost, and what you’ve taken for granted.” – Ritu Ghatourey
- “Don’t cry because it’s over. Smile because it happened.” – Dr. Seuss
- “Goodbyes, they often come in waves.” – Jarod Kintz
- “A farewell is necessary before we can meet again, and meeting again, after moments or a lifetime, is certain for those who are friends.” – Richard Bach
- “May the road rise up to meet you, may the wind be ever at your back. May the sun shine warm upon your face and the rain fall softly on your fields. And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.” – Irish Blessing
- “So, old friends, now it’s time to start growing up, taking charge, seeing things as they are, facing facts, not escaping them, still with dreams, just reshaping them, growing up.” – Stephen Sondheim
- “How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard.” – A.A. Milne (Winnie-the-Pooh)
- “The two hardest things to say in life is hello for the first time and goodbye for the last.” – Moira Rogers
- “Only in the agony of parting do we look into the depths of love.” – George Elio
- “Goodbyes are only for those who love with their eyes. Because for those who love with heart and soul there is no such thing as separation.” – Rumi
- “You know it’s love when you have been saying goodbye for how many times but still you’re not ready to leave.” – Unknown
- “The story of life is quicker than the wink of an eye, the story of love is hello and goodbye, until we meet again.” – Jimi Hendrix
- “A man never knows how to say goodbye; a woman never knows when to say it.” – Helen Rowland
- “You’ve changed me forever. And I’ll never forget you.” – Kiera Cass
- “You had me at hello, goodbye and everything in between.” – Shannon L. Alder
- “This is not a goodbye, my darling, this is a thank you.” – Nicholas Sparks
"Ne vjerujem riječima. Vjerujem fotografiji."
(Dolazeći od nekoga ko je studirao Političke nauke i Filozofiju, pa se tek onda okrenuo Fotografiji...)
"A man who is not told about his fault thinks his fault is a skill." — Saa'di Shirazi
Najveći i najbolji kolumbijski izvoz je Šakira.
Egona Bar, njemački političar rekao je prije nekih desetak godina: „Međunarodna politika nikada nije vezana za demokratiju ili ljudska prava. Riječ je o interesima država. Zapamtite to, bez obzira šta vam govore na časovima istorije.” Oto fon Bizmark i Šarl de Gol, između ostalih, takođe su istakli da osjećanjima i vrijednostima nije mjesto u politici. Samo „interesi i reciprocitet treba da se koriste kao smjernice“.
Najveći kolumbijski izvoz je Gabrijel Garsija Markez, čije me pisanje ne oduševljava, ali čovjek je ipak nobelovac. Baš me zainteresovalo šta to Kolumbija najviše izvozi, i, naravno, fosilna goriva su u pitanju (51%). A pored Markeza, tu je Šakira sa ~300 miliona dolara bogatstva i Sofija Vergara sa ~180 miliona. Interesantno da je Šakira u Španiji platila kazne u iznosu od oko 38 miliona dolara zbog neplaćanja poreza da ne bi gulila osam godina zatvora. Takođe, interesantno je da je Sofija Vergara dobijala 500 hiljada dolara po epizodi Moderne familije zadnje tri sezone (52 epizode).
Evo jedan glupi citat Markeza, sto puta viđen i pročitan - Niko ne zaslužuje tvoje suze ali osoba koja ih zaslužuje neće te nikada rasplakati.
A evo i dobrih - Seks je utjeha koju imate kad ne možete imati ljubav.
Za mene je dovoljno ako sam siguran sto posto da ti i ja postojimo u ovom trenutku.
(parafraze)
Nemam vremena da čitam knjige ali ih pasionirano skupljam. Kako koju kupim, pomilujem je i odložim na policu, do vremena kad ću imati kad da ih čitam.
Čovek je kao razlomak, čiji je brojilac ono što on jeste, a imenilac ono što misli o sebi.
Što je imenilac veći, razlomak je manji.
"Ljudi su (uz pomoć konvencija) sve rješavali na najlakši način i sve usmjeravali ka najlakšem od najlakšeg. Međutim, očigledno je da se moramo držati teškog: sve živo se drži toga, sve u prirodi raste i brani se na svoj način i postaje svoje iz sebe, trudeći se da to bude po svaku cijenu i uprkos svakom otporu. Malo znamo, ali sasvim je izvjesno da moramo da se držimo teškog i ta sigurnost nas neće napustiti."
Rajner Marija Rilke