Originally Posted by
Platinum
Postavih ovu poeziju Jevrema Brkovica s mislju da se meze nekom dopast, da ce neko lajkovat, prokomentarisat, iako nismo na temi knjizevnosti - pjesma ima svoju politicku okosnicu i istorijsku a mnogi ce rec i aktuelnu. - Da je neka dubokofilozofska, apstraktna, nesvatljiva - svatio bih i to, naprotiv - jasna je i precizna.
Nisam pjesmu postavio zbog sebe - jer nisam toliko njom preodusevljen, ona ima svoje istine i lijepu poruku, ali dublja je tema o kojoj se govori no sto se stihovima zaranjalo. Postavio sam je zbog nekih kojima bi se mozda mogla svidjet vise no meni..
Ipak niko je nije lajkovao ni obratio paznju..
Mene ne cudi sto je nisu lajkovali oni koji su na suprotnoj politickoj strani u odnosu na pisca, cudi me od ovija drugija.
To sto niko od njih nije obratio paznju na pjesmu ne govori mnogo..ne govori ni sve..jer to nedefeinisano plastelinski rastegljivo sve, moze biti i nista - to mozda govori sve o svemu.
Govori nesto opasno, iz raznih uglova posmatranja. Govori o prosjecnoj ispraznosti, kontriranju suprotnoj strani radi kontriranja, nemanja pozitivnih emocija glede drzave, velikoj kolektivnoj masovnoj krizi u procrnogorskoj prici, ne sad nego mozda i oduvijek... Govori o nasem kolektivnom mentalitetu i sveopstoj povrsnosti, ne pricam o forumasima - generalno o stanovnicima CG. Opsirna je tema svakako..
...i jos ti onda neki dodju, mjere ti koliki si Crnogorac..