Originally Posted by
Tivatech
Ne čudi me ovo, imamo dosta takvih koji od svega hoće da naprave sprdnju, mjeru vide kao pogodnost da nekoga podhebavaju i instrument za sprovođenje njihovg bolesnog "smisla za humor" koji je samo njima smiješan i zabavan. Kad je rekao da su ga zvali očekivao sam da su mu ponudili podršku, ponudili da mu donesu nešto što mu treba kad ono ćorak, zvali ga ljigavci. Ja kad pokušam da shvatim nekoga kako mu je prvo sebe stavim u takvu situaciju, da li bih ja gledao na nekoga ko je bio u izolaciji tako? Naravno ne, sve i da je bio bolestan od covida za mene bi bio još jedan koji je preležao gripu. S druge strane, mentalno retardirane osobe koji će da me gledaju kao "koronaša", su inače osobe koji mi ne trebaju u životu ni po kom osnovu i volio bih da su na što većoj distanci od mene. Kad bi to bilo stvarno tako nosiću majicu sa natpisom "preležao sam coronu". Je li moglo ovo da se bolje odradi, naravno da jeste ali kad se nešto radi na brzinu jer je svaki sekund važan kao što je to danas slučaj u Tuzima, onda su propusti neizbježni. Od svih 5 modela koje je predložio ni jedan nije primjenjiv kod nas ali bi moglia kombinaciju više njih. Svaka država donosi restriktivne mjere koje može najbrže, najefikasnije i najjeftinije da sprovede. Kinezi su u saradnji sa Alibabom koristili modifikovanu Alipay aplikaciju ali mi smo mnogo daleko od toga. Svaka mjera koja će da spasi živote ja ću da je podržim koliko god bila neustavna i nezakonita (u ovom trenutku je svaka zakonita).