Rijetko ko i drži distancu u prodavnicama.
Juče sam baš bio u Laković u Donju Goricu. Rijetko ko ispoštuje
Printable View
Rijetko ko i drži distancu u prodavnicama.
Juče sam baš bio u Laković u Donju Goricu. Rijetko ko ispoštuje
Vjerum mi počinuć ćeš, ja sam se dovoljno informisao(možda i previše) šta treba da radim i kako da se ponašam, objasnio ukućanima, pokušao objasnit i bliskim osobama i mislim da nisam uspio, ispalo da ja palamudim i tako da se više i ne trudim..
Ne pratim više ništa, bez površno ovu temu i dva presjeka ovih naših institucija, vakcinu i lijek ja ne mogu napravit da pomognem zajednici, najavio bliskim ludima ako treba neka pomoć da mi se jave i da mogu računat na mene ako nešto treba..
Da budemo zdravi i koliko vidim da smo mi forumasi za pohvalu savjesni...
a o čemu mi pričamo kad mi društvo javlja da se u grupama dogovaraju ljudi dje će da se slavi rodjenje sina/ćerke i đe se za vikend ide na roštilj tj. kod koga se pije. Po Zeti i Bjelopavlićima po 20 ljudi šhedi za isti sto.
Momci, mislim da je svaka dalja rasprava bespotrebna...samo vrijeme i živce trošite.
Nesto uporedjujem nas i Luksemburg imamo slican broj stanovnika ali oni su bas eksplodirali skoro dvije ipo hiljade zarazenih vjerovatno bi smo i mi tako izgledali da nisu ove mjere uvedene ali opet zalud ti 80% naroda postuje mjere kad imas 20% onih koji ovo ni sad ne shvataju ozbiljno.
Postoji li neka varijanta da se dobije potvrda da obidjem babu koja sama zivi u dg, da kupim nesto namjernica i donesem joj, ja zivim u pg i zbog ove zabrane se ne može poci.
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
Postoji sigurno. Zovi policiju i pitaj.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Svaka čast za Tuzi! Pokazali su šta znači discplina i odgovornost kad je bilo najteže. Samo jedan novi slučaj danas.
Kapa dolje.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...prvim-slucajem
“Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac u MZ Grab - Kičava, od kojih je pet bilo pozitivno i svi novozaraženi su povezani sa prvim slučajem oboljenja virusom COVID-19 koji se pojavio u Bijelom Polju”, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u Bijelom Polju.
Svi stanovnici sela u kojem je potvrđeno prisustvo virusa su stavljeni u kućnu izolaciju, kako bi se smanjila mogućnost širenja.
vidim ja da ćemo biti srećni ako se do juna ovo odje završi sa ovakvim ponašanjem dobrog dijela naroda
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.cdm.me/hronika/uhapsena-zdrenka-popovic/
"...prekršili privremenu mjeru Nacionalnog koordinacionog tima u kojoj je naznačeno da je zbog epidemiološkog rizika zabranjena organizacija dostavljanja na kućnu adresu namirnica i ljekova bez saglasnosti Operativnog štaba Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti."
Jel ovo znači da ne možeš nekome odnijeti hranu i ljekove? Wtf?
Okreni 122, objasni situaciju, zapistu ti ime, maticni, broj tablica i vozi.
Obavezno napomeni da nosis ljekove.
To je zato jer su uveli masovno testiranje kako ovdje rekose i da ce ih to spasiti. Nego vise niko i me baca one trivije sa testirajte, testirajte, testirajte... Jer tzv masovno testiranje em sto je je rizicno i da promasis metu uglavnom je nemoguce i neizvodljivo. Inace mi smo u vrhu po odnosu broja testiranih u srazmjeri sa brojem stanovnika.
A sto,ne može se pas šetati do 19h,koja glupost Bože...
Nije zbog šetnje no zbog navika za nuždu, ali svakako glupa mjera, čuš sat vremena i to đe oćeš šetnje umjesto do prvog žbuna da su pustili i vucaj se doma...
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Kako ste zapeli za setace pasa,ajde sad samo razmislite.Koga da zarazi covjek/ili da se zarazi,kad na ulici nema nikog jer je policijski cas?Bolje da seta u toku policijskog sata,ali da se ogranici na krug od 300m od adrese prebivalista.No vam je krivo i sad vam sve smeta.
Sad bi svi da sprovode pravdu,do juce nisu znali ruke da operu
pola sata su trebali stavit i ćao. al ajde i to, ali ko su ti paklenici koji dogovoraju roštiljanje te bih ja hapsio i imena im i objavio
Juče moradoh da izađem, dvojica se lagano ispitaše a ja ne vjerujem. Dobro se ne izljubiše
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
moj izadje 3x dnevno. izmedju 21-23 ja mu kazem: ajde kaki, cekam te, on podje, dok se namjesti, dok se nategne i to je to.
tako da se ne seta do hrama da zapali svijecu, a i ako dodje ljepse vrijeme, ima iza zgrade praznu poljanu, bice sat vremena ako mu se prohtje.
Vise puta srecem na ulici osobu za koju znam da je bila u Italiji krajem februara. Nema je na spisku ljudi koji su u samoizolaciji pa pretpostavljam da se vratila prije zabrana. Da li se retroaktivno kontrolise ko je putovao u rizicna podrucja u periodu prije donosenja odluka o samoizolaciji/karantinu?
Ja sa prozora juče virnuh, iza zgrade momčić stoji i čeka.. stiže audi karavan, iz njega iZljegoše dva momčića, ćuka -ćuka-ćuka, izgrliše se obljubiše se, i za kraj, otvara se limenka i samo kruži, iz ruke u ruku, od usne do usne..a u glavu misao "neće mene ništa bit, to je gutljaj"...[emoji58]
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
I tome se moze stati na kraj. Ako pas nema čip, sjedi dje si. To se moze utvriditi na licu mjesta. JA mojeg psa izvedem jedno pola sata, maximum 40 min. Prije toga ga pustim jedno po ure da se istrci po dvoristu. Ipak je to malinoa, malo vise mu treba kretanja nego maltezeru ili kakvoj pudlici.
* Masovno testiranje != testiranje svakoga
* Sve zemlje zapada povecavaju iz dana u dan testiranje, i to drasticno = pada ti teorija u vodu. Neke EU zemlje i dalje testiraju mizerno u odnosnu npr. na Njemacku (poceli su da testiraju skoro pa 500k ljudi sedmicno) ali je cinjenica da vecina prelazi na taktiku sto obimnijeg testiranja (sto i dalje ne znaci da se testiraju ljudi bez simptoma naravno).
Stvarno nisam gledao nista za Luxemburg vezano za COVID19 ali zapamti da pricas o drzavi koja ima veoma slican broj stanovnika kao CG (oko 600k ako se ne varam) a u isto vrijeme 200 000 ljudi koji dolaze iz okolnih drzava (nit imaju prebivaliste u Luksemburgu, nit zive tamo vec putuju svaki dan na posao).
Ne znam kako moze neko uopste da tvrdi da pojacano i masovnije testiranje moze da bude lose kada su sve zemlje koje idu u tom pravcu, i naravno primjenjuju kako treba karantine/samoizolaciju, u daleko, daleko boljoj situaciji. Korea, Tajvan, Njemacka, UAE...
---
Mi da smo od pocetka testirali barem ovoliko koliko testiramo danas vjerovatno bi imali mnogo, mnogo povoljniju sliku nego sad (i nego one koja nas cheka). Pa covjece nama su ljudi ulazili u drzavu iz zharisnih zona a da uopste nisu isli u samoizolaciju...
Znači da dodamo na spisak NATO zahtjevu i 3000 čitača čipova za pse :) Dajte ljudi batalite se ćorava posla, sad su šetači pasa najveći problem a ovi što guraju vrlo vjerovatno zaražena kolica po marketima nisu. Bitno da ima rukavice a na telefonu gleda spisak i žove ženu da joj kaže da mjesi kruh bez kvasca jer ga i danas nema.