Ne mogu ja to tačno znati.
Rekli su prošle godine da je kapacitet 12-13 tenkova godišnje.
Jel treba da tražim video?
Daj ti meni podatak da su Slovenci izbacili makar prototip modernizovanog M84.
Printable View
Вучићева потемкинова села, ако у њих вјерујеш, твој проблем.
95% М84 тенкова које Србија има никад није прошло никакав ремонт, да не говоримо о модернизацији.
Хрвати и Словенци су своје тенкове прописно одржавали, на вријеме ремонтовали и уградили им нове системе за управљање ватром, и системе за осматрање.
Чак су Хрвати направили дубоку модеренизацију са реактивним оклопом и назвали га М95 Дегман.
https://images.app.goo.gl/Gx8Y1yVWc4NPqth5A
Ako zanemarim neke izuzetke mlađi ljudi u ovim intervjuima su dosta razumniji.
Vjerovatno to objašnjava i korišćenje tehnologije jer starija populacija se oslanja na RT i ostale nacionalne medije.
Nažalost,demografska struktura Rusije se drastično promjenila u korist starije populacije jer su odlazili ljudi na zapad.
Pitanje je hoće li imati snage da obore režim i ko bi mu bio nasljednik s obzirom na to da je Putin dugo radio na bukvalnom urnisanju opozicije.
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
Slovenci propisno održavali tenkove, a ostalo im 13 komada M84 ,od 50 i kusur koliko im je ostalo od JNA.
Pa šta bi bilo da ih nijesu "propisno" održavali?
Hrvatski Degman? Koliko ih je sklepano? Dva? Super.
Ove srbijanske modernizacije bar možemo vidjet na vojnim vežbama
Hahahahahahhha [emoji23] Brate, reci da je isao turisticki molim te. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Словенци су смањили војску значајно и многе ствари послали у резерву.
Већину М84, Гвоздике, пво систем Роланд итд.
Тенкови нису стављени у резерву јер су неисправни, већ су тамо јер нема више активних јединица које требају те тенкове.
Иначе у резерви имају и педесетак жестоко модернизованих Т55s.
https://images.app.goo.gl/n5TJ4T7ZeQwrcVj48
Opet ironija.
"Našao sam se na kafu sa pripadnikom crvenih beretki..nije razumio".
Vojna psihologija je jedan od težih ispita na vojnoj akademiji,a crvene beretke mislim da svi znamo što su i kako su "ratovali".
Ne bih te više zadržavala.
Jedini razlog što ti i dalje pišeš ovdje i što te nismo zasluženo ometlali je jer znamo da ćeš se pojavit pod novim nalogom, a fino je ovako kad čovjek zna sa kime ima posla.
Sa tipom koji se lažno izdavao za građanina Crne Gore, iako mu kroz postove curi ekavica a IP adresa veli Srbija, da bi nakon toga prodavao muda za bubrege pričom da je odrastao u CG ali da živi u Srbiji, pa otuda povremene greške.
Ajde što je to totalno neuvjerljivo samo po sebi u kontekstu tvojih prethodnih postova, nego što si slovo J umetao tamo đe mu nije mjesto (što nekome kome je ijekavski maternji ne može da se desi) i pisao u BeranU i u PljevljI (umjesto u Beranama i Pljevljima) što znači da pomenute gradove ne umiješ da promijeniš po padežima, i da sa Crnom Gorom nemaš nikakve veze.
Čovjek koji se hvali crvenim beretkama našao da drži "moralne lekcije".
Potpuno je nebitno da li je iz Srbije u cijeloj priči.
No dobro ispliva svašta na površinu.
Za razliku od anketiranih gore,emocija kad ti neko napada zemlju.Kad ti ruši dom i mjesto gdje si rođen,i napravio prve korake.
Gdje si kao dječak prvi put imao loptu u rukama,i postao fudbaler.
https://youtu.be/oIB2L4SJYVw
Употреба руских хеликоптера Ка52 и Ми28.
На снимку видимо испаљивање невођених ракетних зрна, на неадекватан начин, гдје се мјесто праволинијски по циљевима невођене ракете испаљују убацном путањом, као артљерија.
Потпуно непрецизно, а ако у близини има пријатељских јединица, рекао бих и јако опасно.
Страх од Стингера?
https://twitter.com/GirkinGirkin/sta...WUeDWCedQ&s=19
Normalno da je strah od MANPAD, s tim sto i nije toliko neprecizano koliko se čini. Taj način se često koristi i kod aviona. Do sad vidjeh bar 5 videa sa rezultatom gadjanja pod uglom, na jednom su neki od raketnih PVO sistema uništili, a na ostalim gađali šume u kojima je bilo MANPAD.
Mene u svoj toj priči zanima u kojoj mjeri njima radi za automatsko ispoljavanje IR mamaca, jer Ukrajinska strana ne objavljuje snimke promašaja i do sad su bila dva takva videa.
Nije bilo "u Beranu" nego "iz Berane"... ali nebitno.
Nismo mi te sreće.
--------------------------------------------------------------------
Bloomberg
Misija UN-a evidentirala 50 egzekucija u Buči:Quote:
The number of civilian casualties in Ukraine’s Kyiv region following the withdrawal of Russian troops continues to continues to rise as additional bodies are discovered.
About 1,084 deaths have been confirmed so far, with most apparently having died from gunshot wounds, Andriy Niebytov, the head of the regional police, said on local television.
A week ago about civilian deaths were estimated at about 900.
https://twitter.com/IAPonomarenko/st...98931306594306Quote:
"During a mission to Bucha on the ninth of April, UN human rights officers documented the unlawful killing including by summary execution of some 50 civilians there," said Ravina Shamdasani, spokesperson for the Office of the High Commissioner for Human Rights.
Objavljeni novi ratni ciljevi:
Deutche Welle
Donbas i crnomorska obala zajedno sa Pridnjestrovljem gdje je takođe "ugroženo rusko stanovništvo". :rolleyes:Quote:
Russian military aims for 'full control' of southern Ukraine, route to Transnistria
Moscow is planning to seize Ukraine's south and open a route to Moldova's Transnistria region, as part of the "second phase" of its military operation, Russia's Central Military District (CFD) command said.
In a statement carried by TASS and Interfax, Rustam Minnekayev, acting commander of the CFD, said Russia plans to establish full control over the Donbas and southern Ukraine, allowing it access to Transnistria.
"Control over the south of Ukraine is another way out to Transnistria," Minnekayev said.
He then claimed there was evidence of "oppression" of the Russian-speaking population there.
Russia had previously used claims of oppression of Russian minorities in the Donetsk and Luhansk regions in eastern Ukraine as grounds for military action.
Ratni ciljevi se mijenjaju u skladu sa stanjem na terenu.
Nema nikakve dileme da je prvobitna zamisao bila ulazak u Kijev i instalacija marionetske vlasti.
To bi bila savremena iteracija operacije Dunav iz 1968. godine, gdje je očekivana dezintegracija ukrajinske odbrane na sjeveru Ukrajine uz "token resistance" onako kako se desilo na izlazu iz Krima i prema Hersonu.
Rusi bi ušli u Kijev i instalirali novu vlast, a najozbiljnije ukrajinske trupe u Donbasu bi bile dovedene pred svršen čin, pritisnuti da kapituliraju, opkoljeni i odsječeni od bilo kakve logistike.
Taj plan je neslavno propao.
Glede novih ciljeva:
Rusi sa trenutnim snagama kojima raspolažu ne mogu da unište ukrajinsku vojsku u Donbasu a zatim zauzmu Nikolajev (500k stanovnika) pa da pređu 3 rijeke do Odese, i onda zauzmu Odesu od milion stanovnika.
Fantazije.
"Ipak, najbliži sam tome da shodno situaciji Ukrajina ima potencijal da se odbrani, ima volju, vremena, ljudstva i oružija."
ljudstva i oružja sve manje, čak su i zapadne države ispraznile magacine, USA je već isporučila trećinu javelina koje je imala a Kanada gotovo sve raketne bacače, takođe i ostale države koje su htjele su isporučile manje više pola rezervi
Kini ekonomski odgovara dok god se Rusi i zapad kolju, njima ovakva situacija odgovara još 100 god i ne treba im ništa da talasaju
Pao veliki transportni avion koji je prenosio oruzje donirano sa zapada.
https://www.novosti.rs/planeta/svet/...usija-ukrajina
U jednom napadu unisteno 15 ukrajinskih oklopnih vozila.
https://www.novosti.rs/planeta/svet/...usija-ukrajina
Da, kada bi bilo drugacije od onoga sto @safra pise.
Ovo je sad najveci izazov zapadu, veci i od onog u kubanskoj raketnoj krizi.
Svi su stavili karte na sto. Amerika moc i ekonomiju, EU svoj integritet
Vec se polako pripremaju mediji izjavama da Kina pomaze za sada indirektno rusima kroz obavjestajne podatke.
Sto rece @safra, svijet je spreman.
Ukoliko rusi izbiju na Dnjepar, sve su karte otvorene pa i nuklearni rat.
Ne bih ja to nista diro
Sve je to ok, samo ajde na sta sam tacno mislio.
Da su uspjeli za 10 dana da osvoje Kijev i namjeste vlast koja im odgovara.
Imao bi referendum u ovim oblastima o kojima pricam. Marionetska vlada bi priznala rezultate referenduma i priznala otcjepljenje teritorija i prisajedinjenje Rusiji.
Malo toga sta se desava sa ukrajincima bi zanimalo ruse.
Ovo bi bio integralni dio njihove teritorije i bilo kakav napad na taj dio bi se zavrsio bacanjem nuklearki na drzavu koja krene.
Nadam se da ti je sad blize, na sta mislim, kad pricam o tome
Ne bih ja to nista diro
U slučaju da su to uspjeli, drugi dio priče ne bi bio nužan.
Cijela Ukrajina (liše krajnjeg zapada, koji bi bio amputiran) bi bila uvučena u neki tijesni savez ili konfederaciju zajedno sa Rusijom i Bjelorusijom.
Eno su Bjelorusi "izglasali" na referendumu ukidanje nenuklearnog statusa, što otvara mogućnost pozicioniranja ruskog nuklearnog oružja u Bjelorusiji tj. njihovo uvlačenje ruski nuklearni kišobran.
Tako da ta priča koju pominješ za njih potencijalno već važi, a nisu integralni dio Rusije.
Mimo toga bi se na kulturnom planu radilo na integraciji Ukrajinaca u "ruski svijet" i ruski identitet na duže staze.
Eno već vele da učitelji sa Krima dolaze u Hersonsku oblast da "dijele iskustva" i pomažu oko obrazovnog sistema i organizacije nastave.
mislim da je ovo jedna od rijetkih izjava na ovom fonu od kad je počeo rat, a da dolazi sa jake adrese
British Prime Minister Boris Johnson said Friday that Russia has a "realistic possibility" of winning the war in Ukraine, calling the situation there "unpredictable" at the moment.
ne može se znati šta su ciljevi Rusije, jer kao što vidimo mijenjaju se na nedeljnom nivou. mogu zauzeti istok UKR i uspostaviti neku kontrolu nad Azovskim i Crnim morem i reći od nas dovoljno. a mogu krenuti i u osvajanje Odese. indikativno je što ameri potenciraju priču kako očekuju da sukob traje duže, ne pričaju napamet, siguran sam. sa druge strane bilo kome nekakav svjetski sukob ne odgovara baš nikome. loše je svakako što se svi naoružavaju
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Boris je nedavno izjavio da bi dijalog sa Putinom bio kao pregovor sa krokodilom koji ti drži nogu u ustima.
U prevodu,nemoguć.
Nema Crnog mora bez Odese @outline.
Zatvaranjem Odese se vraca na period SSSR. Turska bi bila primorana da postuje ko ulazi kroz Bosfor, a trenutna setnja US i UK brodova za elektronsko ratovanje ce biti ogranicena na obale bugarske i rumunije
Ne bih ja to nista diro
ne znam kojom strategijom i taktikom misle da osvoje Odesu. dva mjeseca rata, oni tek treba narednih dana da stave Mariupolj pod svoju kontrolu. sa tim što ne vjerujem da će UKR tamo neku kontraofanzivu raditi tako da možemo reći da će biti ruski. istok UKR vidimo da gađaju stalno (i jako). pitanje je i kako će oružje dolaziti sad do vojnika u ovom dijelu UKR, a bez njega realno teško mogu da se drže. razumijem izjave koje dolaze sa svake strane, ali ne vjerujem da je Johnson ovo reka eto reda radi
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Jer su se zajebali kao vecina u istoriji
Kao sto rekoh, inflacija uzima svoj danak. Bukvalno Baiden svaki dan govori naciji kako je za njihov tezi zivot kriv Putin.
Ocekivali su da se Rusija "zapadnizovala" i da ce finansijski pritisak uticati na stanovnistvo.
Ono sto se pokazuje je da nije. I da rusi zive od mitologoje i da im se moze prodati prica zapad protiv njih i da ih mrze katolicko/protestantske drzave kao bastion pravoslavlja. Sto znaci da ovaj rat nije ni blizu kraju.
Pa dokle ide, Indijci su Borisa obukli ko klovna i vukli ga po medijima... I opet su im tuki udarili. Isto i Kina. Kupuju ne od rusa, vec ucesca zapadnih firmi, cimajuci ih da ce im rusi to nacionalizovati....
Svasta se desava daleko od tog bojnog polja
Ne bih ja to nista diro
Ruska vojska zaplijenila ogromne kolicine naoruzanja
https://youtu.be/Jgulw3IVd5c
https://twitter.com/ukraine_world/st...ycpBGcOuA&s=19