Cekaj, jel to bi bi bi bi fabricki alarm ili neki drugi?
Printable View
Cekaj, jel to bi bi bi bi fabricki alarm ili neki drugi?
Fabricki valjda.. Sirena od auta se cuje..
Gdje i posto promijeniti centralnu bravu na novijeg forda. Izgubljen je kljuc, posjeduje se rezervni kljuc, plasimo se potencijalnih nalazaca sumnjivog morala nadamo onima suprotnog. Kljuc je izgubljen na parkingu kod televizije montena.
Znas kako, na kompjuter vjerovatno mozes da izbrises taj kljuci i daljinski od njega.
Onda posteni nalazac ne bi mogao na daljinski da otvori auto, sto bi mu ostavilo da provjerava od forda do forda... a onda i kad bi usao ne bi mogao da upali auto jer transponder bi izbrisao sa kompjuterom...
To je najjeftinija varijanta pretpostavljam, a ako oces full miran san, onda ti treba brava, brava od vrata, brava od paljenja, brava od gepeka... Valjda neces na otpad to da uzimas, jer onda ti dodje na isto jel da?
Ako oces miran san, otici ces u ovlasceni servis i zatraziti novu bravu, ako izadju u susret izadju, ako ne...svakako ce te papreno kostati pretpostavljam
Moze kljuc da se izbrise, da, ali sa tim kljucem moze da mu otkljuca brave, rucno.
Njemu je ugradjen neki novi alarm, tj. novi sistem daljisnkog otkljucavanja, ali davno, privezak sa slike. https://forum.cdm.me/showthread.php?...t=#post2526940 znaci ako mu se zamijeni kod, samo bi mogao da mu otvori vrata i to je to? Ako ne racunamo paljenje na zice :)
Ne moze ni na zice, jer imas imobilajzer.
Treba da uradis remote delete pa onda remote reprogram i onda lopov sa drugim daljinskim ti ne moze nista.
A onda, ides kod Rasovica i on ti reprogramira kljuc i to je to.
Aj sad cao.
Odlicno, hvala vam svima. I jos samo br. Rasovica i gdje se nalazi :)
Davaj br rasovica :)
S' obzirom da si rekao da ti nije fabricki daljinski, tj ugradjen ti je neki alarm (smrrrrrrr) postoji sansa da ti daljinski ne mogne izbrisat'.
Ali kljuc definitivno moze, ako ne on onda ovlasceni servis
ma na rekoh da nije ono ispred nogu :)
ja kad sam vozio cetvorku isti sam problem imao...
pustalo mi je vodu nedje i kvasila mi se zadnja brava i tako pravilo kontakt u samoj bravi i pokazivalo da je otvoren gepek.
isto tako mi se kvasio i zadnji sic a tamo je sirena.
jel kvasno tebi ispod zadnje klupe?
nisam rijesio problem jer sam prodao golfa tako....
jedno pitanje za gume :D
Opel Korsa 1.0 , dimenzija 165/70/13 ... koje gume uzeti a da je tu neka sredina , da je dobar odnos kvalitet/cijena :D
i interesuje me ima li potrebe uzimat zimske gume kad ce se auto voziti samo po PG (znam da je zakonom predvidjeno da su zimske ali opet ako nece auto iz PG mrdat zimus ... a te gume bi ljetos bile na auto pa se bojim da bi se brzo deformisale)
ps. koje gume i dje uzeti ...
Haha legendo.. Evo sad i na neki forum nadjoh
Brava gepek vrata je zezala sad radi ok, verovatno zbog prskalice prskala je kontra vide se tragovi vode
Nije ona prskala kontra, verovatnije je da ti je pukla cev koja prolazi kroz motor brisaca, pa kad prskalica radi voda curi unutar gepeka i pada pravo na bravu. Posle nekog vremena stradaju kontakti na konektoru od tastera na bravi, taster, a imao sam situacije gde je i sama brava toliko propala da je morala da se menja.
// Danas cu otvoriti to pa pogledati.. A mislim da zadnja klupa ne kvasi :).. Hvala Vam svima na pomoci..
Dobro, gdje da nadjem tog rasovica? Hvala.
Nemam mu broj ali tamo ti svi znaju gdje zivi...
Sad sam zvao krismo u pg, fordovo zastupnistvo u hrvatskoj, beogradu i svi rekli isto, tj. da ovo dekodiranje kljuca ne pije vodu, jer on, kako kazu, moze auto upaliti sa mehanickim kljucem. Jedino sto spasava stvar je modifikovanje brave sto je skuplja solucija od kupovine nove brave. A kako su novogodisnji praznici tih brava nema nigdje. Tako ako neko zna gdje se to moze nabaviti i ugraditi neka javi.
Pozdrav.
Kako on moze upaliti auto kad je transponder izbrisan iz memorije imobilisera?
Moze mehanicki da otvori auto, ali da ga upali ne moze ako obrises taj kljuc iz auta.
Ja iskreno se ne razumijem mnogo oko toga, ali mi je logicnija tvoja prica :) Ali ipak su 3 ovlascena servisa isto potvrdila. ne znam sto je cinjet.
Pa znaci oni kazu da mogu da ga izbrisu, i da ce kljuc i dalje biti u funkciji kao prije... pa koja je poenta brisanja, sta se to brise?
broj telefona od nekoga u pg sto ispravlja felne???
i iskustva? jokic u tolose? onaj na zabjelo?
Samo ih pitaj kako moze da upali auto mehanickim kljucem bez transpondera?
http://i39.tinypic.com/ar47p.jpg
Za lakiranje ovog lima, rados u tolose mi trazi 60e
rekoh da pitam, jel ima neko da bi isto kvalitetno to odradio za manje para prije nego li se odlucim za 60e?
nemoj kod radosa to lakirat...znas da imam iskustva sa njime, lakiraj kod nekoga ko to radi kvalitetnije pa plati 80 ali si miran
p.s. koliko te isplatise?