Ja bih licno vjerovatno jos dublje zaglibio (kao da vec nisam) u long COVID19 fazi da nije bilo upravo ovog foruma i par forumasa (zaboravih imena) sa veoma interesantnim shareovanjem clanaka i iskustava sa vitaminom D. Na prvu sam bio u potpunoj nevjerici da neko uzima tako papreno velike doze, a potaknut nasim zdravstvom gdje COVID19 / long COVID19 pacijentima daju bijednih 2k jedinica dnevno vodio sam se logikom "ma valjda znaju, debelo su se namucili da zavrse skole za to!"... Kako sam samo bio prevaren...
Dok sam bio u najgorem mogucem stanju (da podsjetim, pricamo o simptomima gdje je temperatura 40+ 21 dan, padanje u nesvijest, CRP konstantnih 200+ itd.) nikome od doktora nije palo na pamet da pogledaju dal sam u deficitu (naravno da sam bio), a da ne pricam da im padne na pamet da dobijem IV vitamin D/C (tek poslije skoro 3 sedmice sam primio prvu infuziju)... Srecom pa postoje solidni privatni doktori al' se ne bih upustio u tu ekskurziju da me nisu gurnuli clanci ka istrazivanjima koje sam upravo na ovom forumu pronasao eto jos prije dvije godine.