Slažem se
Printable View
Stvar prestiza. Obicno se ide u veci grad ili u centar da bi otisa od onoga sto smatras losim a to je selo ili periferija grada (citaj kompleksi i ljenost). Nekad su Crnogorci isli u Sumadiju, Vojvodinu, Metohiju jer je bila nemastina. Sad (proteklih nekoliko decenija) kad se kao ima, ide se u Beograd.
Svako bira po svojim željama. To je samo ovdje na forumu tema za razglabanje. Znači ako želiš da živiš u gradu to su kompleksi...svašta čovjek može ođe da pročita
Prosla su vremena kad se zivjelo samo od poljoprivrede pa neke stvari nisu bile bitne i drugaciji je bio zivot (na zalost svi odose sa sela).Ovo sto si pomenuo za BG sad ljudi idu ne zato sto je tamo ludilo nego zbog poslova , vece je trziste, vise sansi , vise mogucnosti ... (mada mozda i ja grijesim, mozda ljudi idu da bi bili sminke :D )
Nebih se slozio ni sa ovim sto si napisao "da bi otisa od onoga sto smatras losim a to je selo ili periferija grada" . Ljudi ne idu jer smatraju svoje selo losim nego ljudi idu dje im je laksi i komforniji zivot. Kladim se da ti zivis u grad a ovako pises , jer je svima nama iz fotelje lako pricat treba ovo treba ono
Pa eee ne mozes IT industriju razvijat iz Barande no moras bit u centar BG-a...
Kako smo zaostali sto je ovo...
Nemoj da si zadrt jer beatnological je u pravu.
Iako se dosta IT i drugih kreativnijih poslova vezanih za racunar mogu odraditi udaljenim putem to ne znaci da je to najefektnjje rjesenje.
Mali offtopic, zali mi se drugar, instagram generacija, 30 godina finansiran od strane roditelja, da ne moze da prihvati (prvi) posao za1000€ u Beogradu jer 500€ mora ici za stan. Kratko mu rekoh da ne aveta, ali neki ljudi su preveliki gotovani.
Svako ko je platio dvosoban i trosoban stan mogao je za taj novac da kupi plac i sagradi kucu.
Tacno, no banke ne daju (ili nisu davale) kredite za izgradnju kuce, ia postojeci krediti ne bi bili dovoljni da pokriju troskove kupovine placa i izgradnje kuce.
Nemojte da ste iskljucivi, svako se pruzi koliko moze a onda koliko zeli
Banka da daje kredite za kupovinu placa i izgradnju kuce isplatilo bi se ali posto lopovska banda ima dilove i vlasnike dionica u gradjevinskim kompanijama toga filma necemo gledati jos narednih 10 godina, i sa svim srcem da podrzimo da bankama drzava skine jedno 200 miliona extra profita....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Za izgradnju kuce je CKB nudio kredit,ali sam zaboravio pod kojim uslovima, no ne mogu otvorit stranicu
Postoje krediti za izgradnju kuće, pravi se trostrani ugovor sa bankom, izvođačem radova i korisnikom kredita.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Sistem ključ u ruke sve za 20-30k i 200m2...dobija se gratis dizlo, potrošnja 2l na 100km
Evo ti jedan klasican primjer …
Skoro sam bio u Bijelo Polje i pricam sa likom koji gore drzi IT firmu … zali se kako je svaka veleprodaja racunarske opreme je u Podgoricu i kako nece da mu donese ni jedna robu ako taj dan ne poruci 200-300-400e, kako nekad ceka i po par dana , kako placa kurire , kako rade na presmjjesnu marzu …
Sta dalje da pricamo !?Dok onaj u pg ode i kupi jedan disk 20e ako mu treba, pa kad mu treba opet upali auto i opet ode kupi drugi a ovaj gore na sjever mora da pravi lager da bi ga ispostovali i dostavili mu a i onako nema posla i jedva krpi kraj sa krajem … sta dalje da ti pricam
E sad ko radi online on moze da radi i iz Ugande ne smeta mu nista , to je duga prica
Sent from my iPhone using Tapatalk
Stivi budi realan.
Šta je 300e da se poruči odjednom za firmu koja ima maloprodaju?
Takođe imaš kurire koji za 5e dostavljaju PG - BP.
Jeste teže njima u BP, ali taj disk u PG košta (primjera radi) 65e dok je u BP =70e.
On uzme na svaki artikal veću maržu, jer niko iz BP neće doći u PG da kupi disk, napajanje ili bilo šta slično do 100e (samo autoput/gorivo) je ta razlika.
A da su marže smiješne to je istina, ja sam imao webshop 2008 godine kada nije bilo ništa od ovoga sada (Multicom, Tehnomax, MB shop, PC gamer) . Čim mi je profitna marža pala ispod 15% batalio sam i prešao na nešto drugo. To je bilo neđe 2011/12 godine.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Pa nije 300e mnogo ali nekoj maloj radnjici jeste mnogo da pravi zalihe plus sto znas i sam koliko komponenti ima i kako to sve ide …
Mada dje pomenu da je skuplji disk , istina … ali sto me je sokiralo da su im u markete vece cijene nego kod nas a ako uzmemo u obzir da su po sjeveru niza primanja nego u PG to je bas katastrofa za narod koji zivi gore …
Nego skrenusmo debelo sa teme . Poenta je da ge gore zivot otezan a onda nije ni cudo sto nas narod ide u vece gradove
Sent from my iPhone using Tapatalk
JUče vidjeh kuća na Zlatici na prodaju 120m2, cijen apo kvadratu 900eur. Eto ko oće kuću :)
A ne bi tamo, pa da mi je poklone.