Hahahah onaj prcoljak to nekome da kaze kako bih ga zakucao kroz onaj podijum :D
Printable View
Nema kazne za instituciju svetskog motorsporta!!!!xeexexeexxexeexex
patite,i gledajte nas u auspuh,mozda nesto naucite!
A taman smo bili pocinuli :roll:
Nista od kazne iako su svi najavljivali da ce kaznit McLaren.
Ali opet mrlja ostaje sto i nije bas fino.
Sljedeca stanica Madjarska.
Jedva cekam.
mozda i ostaje mrlja, al bitnije je da ostaju bodovi :D No dobro sto Ferari nije poznat kao jedan od "najprljavijih" timova u paddocku, pa do sad nisu 1000 puta zaobilazili pravila (ili ih direktno krsili), pa nista ;)
Zaobilazenje pravila (nalazenje rupa u istim) i posjedovanje tudje tehnicke dokumentacije nije isto ;)
rekoh ja da od toga nema ništa :finger:
Realno, mislim da se FIA obrukala!! Prava politička odluka. Sama zvanična izjava je visoko kontradiktorna. Znači FIA je okrivila McLaren-Mercedes da se u njihovom posjedu nalazio materijal iz Ferrarija, ali da isti "vjerovatno" nije upotrebljen ili uticao na tok šampionata.
Dakle, to ti je kao da uhvatiš pljačkaša banke sa novcem iz te i te banke, kojem je neki insajder iz te i te banke pomogao, i onda kažeš da pljačkaš nije kriv, a za insajdera ćemo tek da vidimo da li je kriv. To je smiješno!!
Sa druge, čisto sportske strane, odluka se može tumačiti kao dobra, jer bi se FIA "usrala" u ovogodišnji šampionat F1 da je uradila suprotno, a onda bi rezultat cijele sezone (kakav god da bude) bio doveden u pitanje...
P.S. Opasno je to što je slučaj i dalje dijelom otvoren, jer ukoliko neko "nasapunja" nove dokaze, eto opet priče i novih problema...
Šprdnja :D
Imaju Ferrarijeva dokumenta u McLarenu, ali nema dokaza da su ih koristili. Vjerovatno su ih zapalili čim su ih dobili i slova pročitali nijesu, niti jednu sliku pogledali :)
Mada, bilo bi pogubno po F1 da su izbacili McLaren iz daljeg takmičenja. Kako polako svi sportovi postaju prljavi.
Trebali su im oduzet bodove !
Vi ste izgleda malo poremeceni:GOSPODIN MIKE COUGHLAN NIJE McLAREN,ON NE MOZE DA PRESTAVLJA EKIPU McLARENA,ON JE IMAO TA DOKUMENTA IZ PRIVATNIH RAZLOGA ILI JE HTIO DA OSTETI EKIPU IZ XY RAZLOGA,ALI OSTATAK EKIPE NIJE TO KORISTIO,NITI JE MAKAR SARAF NA BOLIDU KOPIJA FERRARIJEVOG ,A KAMOLI STO DRUGO,DA LI JE KRIV McLAREN AKO JE ON TO SA SVOJOM ZENOM KLEPIO,RON DENIS GA JE SUSPENDOVAO CIM JE SAZNAO I NEMOJTE DA PRICATE NEKE PRICE I KRIVITE McLAREN.JA PONAVLJAM: JEDAN COVJEK NIJE McLAREN!!!
P.S. NE MOZE KOLEKTIV DA ODGOVARA ZBOG POTEZA POJEDINCA,VEC TAJ POJEDINAC CE ODGOVARATI!!!
tacno tako. Mis'im sta, sad je Ferari postenjacina jer je (po vasem) PRODAVAO ta dokumenta McLarenu??? Mislite da je prodavanje OK, a kupovina zlodjelo za koje se treba izbachit iz shampionata?? :p
tvoje analize a la Dosije X vec prelaze granicu nekakve profesionalnosti. Taman ko da DPS vodi F1, a ne FIA. Ako su oni detaljno ispitali dokumenta i bolid i donijeli zakljucak da cak ni finansijski ne kazne McLaren, sto se onda ti nalazis pozvanim da iz svojih "tajnih izvora nadri-intuicije" izvodis sasvim suprotne zakljucke? Politicka odluka?? BAH! :roll:
Može biti da je tako, ali da neko drži toliku dokumentaciju (kompletni CD sa 780 stranica materijala o F2007 od A do Š) i to od 3.marta do 25.maja mjeseca ove godine i ne podijeli tu radost sa drugima unutar tima. Haaah i tjaaah!? :rolleyes: To je stvarno tako, gotovo nemoguće...
A uostalom, čim su mediji saznali za to, Ron Dennis :mad: je brže-bolje pokazao prstom na Coughlana, dok je inžinjerima Niellu i Simpsonu zaprijetio, vjerujem i po cijenu života.
N'o vi ste mladi, pa se ne sjećate njegovih "varošarija" iz prošlosti...
Opet komentarišeš nešto što nisi čak dobro ni pročitao... BAAH!
P.S. Čitav svijet je očekivao kaznu (zamisli, pa čak i ti, a ne samo ja), a na kraju ona nije došla. I, ponavljam, sa sportske strane, meni je 100%, ma ne: 120% MILO i DRAGO :p što nije došlo do toga. Neka staza pokaže ko je bolji... A ti malo odspavaj, pa će ti valjda onda vijuge bolje proraditi. E moj verba...
Pogledajte glasanje na zvaničnom site-u F1 ;)
http://www.formula1.com/
P.S. Naravno da ovo nije mjerodavno ali postoji tačna vjerovatnoća odstupanja na osnovu uzorka ;)
Da li se slažete sa FIAnom odlukom da ne kazni McLarena:
Da - 35,25%
Ne - 59,10%
Ne znam - 5,65%
pošto je ova "saga" završena da se vratimo trkanju.viđeste li testiranja zadnja:D
Ko kaze da je Mike imao dokumenta od 3.marta?
http://www.youtube.com/watch?v=MgeWPMT0j2Q
Svadja Alonsa i Masse zbog kontakta!
Ima jedan problem,a to je da mi ovom dogadjaju pristupamo sa navijacke strane,pa jedni pljuju dok drugi brane,ali na stazu se sve vidi tako da je polemisanje glupo,jer mi ne mozemo dokazati ko je kriv,ali mozemo vidjeti ko je bolji!!!
Još ranije sam kazao da nisam navijač. Jednostavno to ne mogu ni biti zbog posla kojim se bavim. Lagao bih kad' bih rekao da mi se neko više ili manje dopada od drugog...
Takođe, sam ranije rekao da sporta radi kazna ne bi valjala ništa za F1. I tu se slažemo! Neka staza kaže ko je bolji!
Ferrari, kao preduzeće, treba da traži satisfakciju preko "redovnih" sudova zbog industrijske špijunaže. Tu "glave" treba da lete ne samo Stepneyu i Coughlanu, već i mnogo "višim" rukovodiocima!!
E, o tome ti ja govorim, o tome govore MUP V. Britanije, MUP Italije, istražni organi itd...
Nekadašnji Ferrarijev vozač Mika Salo rekao je da skandal nije ništa novo i pritom otkrio nekoliko zanimljivih detalja.
"Dok sam vozio za Ferrari, uvijek smo špijunirali McLaren, slušali smo njihov radio. Nakon svakog treninga pred sobom sam imao papir sa svim transkriptima između Mike Hakkinena i njegovog trkaćeg inženjera." rekao je Finac za Ilta-Sanomat.
No, pitanje koje se mora postaviti nakon najnovije Salove izjave je zašto o tome nije govorio prije osam godina.
p.s. Sto bi ovo?
ohooooooooo!!! Pravi krimic, evo smo zamalo i ubistvo imali! :lolblue: Crni Ron Denis, McLarenov egzekutor :lol: A da prodas autorska prava i ekranizujes ovo?
Da, gomila ljudi koji su procitali par clanaka su daleko mjerodavniji od komisije FIA-e :roll: gimme a break :idea:
Ma i ja i ti znamo da te zvanicne istrage ne vrijede nista, Ron ih sve drzi u dzepu, a ako se ko drzne da nesto preispita, zaprijetice i njima "vjerujem i po cijenu života" :lol:
govore, govore, ali ce ih Ronnie ubrzo ucutkati, preko veza sa Cosa Nostrom :)
to je posteno spijuniranje, sta oces sad?
"Galileo" je prosle godine organizovao, a cuo sam da i ove godine organizuju za madjarsku i turskuQuote:
Originally Posted by OCTAVIAN
Reka je Montezemelo navijacima:Tranquilli,non finisce qui-Mirni,nece se zavrsiti ovdje!
Mozda se nece zavrsiti na ovome jer ce ti pacovi ubijedit FIA-u da ponovo razmatra,pa ce FIA rec da su krivi,ali ako tako bude izbice rat,jer ovo sto je Salo rekao je kompromitujuce za Ferrari,a ko zna koliko samo ljudi zna za Ferrarijeve mucke,kad bi sve to pocelo Ferrari bi dobio dozivotnu suspenziju,a vjerujte nace Ron Denis ljude koji ce progovorit o mnogim mutnim radnjama Crnog (magarca) Konja!!!
Meni se cini da je ova izjava Mika Sala od poodavno ali nebitno.
SPijuniranje svi rade, a ovih dana i na TV ti puste sto pricaju tako da je to vise nego smijesno.
A vec posjed kompletne dokumentacije o konstrukciji bolida nije zabiljezen.
Ali nema veze. Ne znam ni sto se trudim da ti obasnim kad usko gledas...
meni je zaista najjace kako smo svi mi strucniji i kompetentniji od nekog zvanicnog tijela. ljudi, ne znam zasto uopste raspravljate o tome. the verdict is in, so... :)
dobar je ron,jel da analiza:yipiiii: :yipiiii:
a to si analizom dosao do toga zakljucka? :D
Evo je Denis nastavio sa prijetnjama smrcu:
Quote:
Ferrari have accepted that they cannot appeal against the decision not to impose a penalty on arch-rivals McLaren in Formula One's spying row.
Soon, McLaren will rule the world! :lol:Quote:
The London High Court said on Monday that no more proceedings were planned in Ferrari's case against Coughlan, who has been suspended by the team.
oouuu yeah,very soon!
Pusti Dennisa na miru, on je još i fin "mladić" u poređenju sa pojedinima. :rolleyes: Evo vidiš kako je tek Max "prefin"! Sada se on, navodno, žali na svoju odluku od prošlog četvrtka. Čovjek se sprda sa svima...
Baš je cool tip! :cool: Još ako apelaciono vijeće kazni McLaren, onda će i F1 postati sprdnja od sporta!! Užas...