mozda kod obicnog dizela, turbodizeli kad se gaze trose 3-4 puta vise od lagane voznje, 100-120 jbm ga nije bas ostra voznja, tu i benzinci ne trose vise od 1-2 litra od minimalne itd.
Printable View
mozda kod obicnog dizela, turbodizeli kad se gaze trose 3-4 puta vise od lagane voznje, 100-120 jbm ga nije bas ostra voznja, tu i benzinci ne trose vise od 1-2 litra od minimalne itd.
Ja ako znam čemu "gaženje" dizela, preko 2k/3k počinju da cvile i zvižde turbine, mučiš ga bez ikakve potrebe jer kad voziš visokim stepenom tipa 5 brzina na 2k sasvim lagano uhvati 120km bez užasne muke koju proizvodi motor. Na benzinca kad ga stiskaš do visokih obrtaja, merak ti je, čuje se motor lijepo, nekako osjećaš da nije opterećivanje motora. Svakog dizela kojeg sam vozio, kad stisnem imam osjećaj kao da uništavam auto, čak i ml320cdi.
Samo da neka auto kuća ne regrutuje CDM forumaše da deklarišu potrošnju njihovih vozila jer bi i onako male cifre smanjili dodatno...
Fabia oces li meni dat 1000e ako ja sa 5e BENZINA predjem skoro 200km gradske?
P.S. nemam plin cisto na benzin ide.
Ako taj "stroj" ima 4 cilindra, da.
A sto se tice drugih stvari, je li zahvalan? ;)
Ne, at all.
Sto se zalite na cijenu goriva kad nikome preko 5l ne trosi?
Kako ko, ja se ne žalim. Što se mene tiče, mogu i na 2 eura da ga dignu.
A odje neki su kretali na vladu da udare jer skocilo gorivo 5centi, a sad vele 5l, 6 kad se nateze hahaha :D
Evo kad se 'buca' (sto bi rekli na forumu) dizel (naravno da nije nemoguce da potrosi 5 litara):
Attachment 106805
A evo uglavnom gradske voznje:
Attachment 106806
a dje jadan to kad se buca trosi ka upaljac hahahaha
Mercedesi <3 :)
Mene S4 2.2T trosi 10 lokal,kad ga stisnem ne prelazi 13 brat bratu,od kako ga je Fabia pregledao to je drugo auto
Jucerasnji trip:
http://i.imagebanana.com/img/0ygreeuc/photo.JPG
Totalno penzionerska voznja.
10 litara na 100 a dizel?
Racunaj ti 11 litara, jer ovaj ne racuna potrosnju kad stoji sa upaljenim motorom.
Moja potrosnja, evidentirana:
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/416869.html
S'tim sto nije uvjek cisto gradska ili cisto vana grada, tu su kombinacije uvjek, a board comp ne laze puno (vidi se iz gore prilozenog site) tako da kad vidim da mi padne potrosnja na board comp na 4,6 znaci da je sigurno ispod 5.