kako vam ne dosadi jbt, svako malo istu pricu verglate.
sto se ne okrenete almeriji gdje domacin vodi golom crusata. ja sad palim stream ako ga nadjem, real je najbolji za gledanje kad juri rezultat
edit: ha, 1-1 ronaldo
Printable View
kako vam ne dosadi jbt, svako malo istu pricu verglate.
sto se ne okrenete almeriji gdje domacin vodi golom crusata. ja sad palim stream ako ga nadjem, real je najbolji za gledanje kad juri rezultat
edit: ha, 1-1 ronaldo
Real 2-1, tezak mec...
Ocigledno ne znas kako funkcionise savremeni biznis na tom nivou, kao ni to kako se sve ne biraju sredstva za postizanje ciljeva...
Po meni je to nesto sasvim logicno za pomisliti, narocito u svijetlu cinjenice da je u pitanju institucija ciji je predsjednik svojevremeno tesko iskritikovao Pereza zbog angazovanja Kake i trosenja 65 miliona eura, a na kraju TOG ISTOG prelaznog roka angazovao Ibrahimovica, za vrlo slican novac...
meni bilo zanimljivo i opustajuce, rezultat je trebao da bude nekih 5-3 recimo. almeria je bas fino igrala, mogla cak i da izjednaci, ali real je stvorio tonu sansi tako da je ipak zasluzio pobjedu.
Teška pobjeda, no eto. Iscukana je Almeria ipak, budimo ozbiljni.
Neću se uključivati u ovu raspravu, jer dobro vidim kud vodi. Sad smo odjednom svi jako osjećajni i srčani, pa nam je Barselona svetinja zbog toga što pomaže Unicef sa 0,01% svog godišnjeg prihoda, a to koristi kao svoj najjači propagandni materijal (u svakom mogućem smislu), tako što NAS stalno napominje kako je ona orijentisana u nekim humanim pravcima, a ostali, zaboga, nisu. :rolleyes:
Nebitno, htjedoh reći da je Kristijano Ronaldo otplaćen (već) u svojoj prvoj godini ugovora. Oficijalne prodavnice Real Madrida su prodale do sada već 1,2 miliona dresova sa njegovim prezimenom i brojem, a uzme li se da je cijena majice 85 eura, dolazimo do jasne računice od 102 miliona eura. Sjajna računica Pereza, šteta što se to nije odrazilo i na rezultate, no dobro. :rolleyes:
Napomenimo da 50% ide Perezu, a 50% Ronaldu... tako da su obojica u ovoj godini inkasirali već po 51 milion eura, a još duge 4 (Ronaldovog ugovora) su pred nama. Dakle, više od polovine para za taj transfer Perez je već vratio.
Uzmimo u obzir da je doba globalne ekonomske krize. Nevjerovatan podatak.
vjerujte mi to je taj rad, nece sad svake godine ali CR7 je zastitni njegov znak i to ce bit tako.
Cim ga je doveo i dao onolike pare za njega znao sam da ce ga isplatit, nemojte mislit da je real u minus neki veliki vratice peres sve pare masina je to za mani.
Drugo je sto je izuzetno tesko vodit tim sa 10 zvijezda i sto nije lako pravit rezultate sa takvim timom.
Pa ista fora je bila i sa Ronaldom (debelim) kad je došao.
Prvo je nosio 11, pa onda 9.
Stara Perezova fora. :)
Ako laze mama Wiki, lazem i ja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dani_Alves
46M + Eto'o (procijenjen 20M) + 3-4M zbog ne dolaska Hleba na pozajmicu = oko 70M ;)
Inace, gledao sam igrace koji su sad u sastavu, Hleb i Caceres su pozajmljeni. A dobro si ih pomenuo, jer oni (14M i 16M, ako ne grijesim) su promasene investicije potpuno.
Nisam ja nista rekao kontra Barcinih rezultata i uspjeha, ali je cinjenica da i oni nisu bez greske, akd su transferi u pitanju.
Znaci, ako Moratti nije neki majstor za transfere, ja ne smijem da recem sto mislim? To je logika ovog tipa: http://www.youtube.com/watch?v=U9U1nj3ZHFw
Dok je ovaca, bice i sisanja. A Perez je tu kao frizer Zoran :D
E da mi je znat ko je procijenio Etoa na 20 miliona samo.Jes da ove godine slabo igra,ali to je Eto,vazda u Top5 spiceva na svijetu.Pa Felipe Melo je prodat za 25 miliona
[quote=Vlado;1587087
Nebitno, htjedoh reći da je Kristijano Ronaldo otplaćen (već) u svojoj prvoj godini ugovora. Oficijalne prodavnice Real Madrida su prodale do sada već 1,2 miliona dresova sa njegovim prezimenom i brojem, a uzme li se da je cijena majice 85 eura, dolazimo do jasne računice od 102 miliona eura. Sjajna računica Pereza, šteta što se to nije odrazilo i na rezultate, no dobro. :rolleyes:
Uzmimo u obzir da je doba globalne ekonomske krize. Nevjerovatan podatak.[/quote]
nema tu što nevjerovatno jer real ima armiju navijača širom svijeta, a ovo je podatak koliko pročitah u štampi samo za kupljene dresove u madridu! a đe im je još kina i ostala značajna tržišta..
ali čini mi se da je ronaldo trebao biti doveden zbog trofeja, a ne zarade i ne smije da bude ovaj prihodovani novac utjeha pravom navijaču reala za izgubljenu sezonu.. jer je to onda biznis, a ne sport..;)
Messi(27) > Espanjol (26) u postignutim golovima
Espanjol (24 bijesne noge) - Messi (2 noge). Ne treba se zajebavat sa gradskim rivalom, mogu neka cukanja da padnu :)
Nino_pgg, trojkam, po 100-ti put ponavljamo ovdje da je etou isticao ugovori i da su morali da ga prodaju jer bi iduce sezone ostali bez etoa i bez centa eura. je li to problem da se ukapira?
ako je morati majstor transfera onda sam ja Bil Gejts. Sjeti se samo greska, vampete, sorondo, farinos, serdjo konseisaio,van der mejde, fadiga, dalma, manici, vivas, suazo, okan, koko, zuli, koloneze, umit, kanu, sukur, karini, simic, milaneze...uh ne znam vise. 500 miliioan eura je potrosio covjek za nista.
nego zadnjih godina se opametio i poceo je dobro da trguje.
Meni ne moras da objasanjavas da je Eto'u isticao ugovor, jer ja to znam, i zbog toga je procijenjen na 20M. Ja to nisam pominjao.
Isto tako, ja znam da Moratti nije majstor, to sam i napisao. Covjek je dibidus, i nije se opametio sto se tice transfera, nego je dosao Facchetti na mjesto presjednika, a danas su Branca i Mourinho zaduzeni za pojacanja. Ne daj Boze da se Moratti i dalje pita oko toga...
Precjenjujes moju ulogu, ja sam tu iskljucivo da te naucim ponesto o sportu :cool:
Tuzna fraza koja treba da posluzi kao alibi za tvoje nemanje odgovora na jednostavnu istinu i moj (i ne samo moj) sasvim logican zakljucak :-PQuote:
:popcorn:
ako bih ti na ovu konstataciju odgovorio, dobio bih ban vjerovatno..
[quote=Equilibrium;1587682]Precjenjujes moju ulogu, ja sam tu iskljucivo da te naucim ponesto o sportu :cool:
sudeći po tvom znanju i logici, šteta bi ti bilo da se ograničiš samo na sport.. taj talenat moraju spoznati široke narodne mase... :yipiiii:
Hm...
:respect: To je jednostavno LOGICAN zakljucak i ocigledna stvar.Vecina velikih klubova saradjuje sa humanitarnim organizacijama (pa i sa Unicefom), ali se to ne koristi da bi se ispirale usi javnosti na svakoj pres-konferenciji i podizao rejting kluba...
AnotherWorld, je li sve u redu?
Mislio sam da je ovdje praksa i svrha citiranja necijeg posta u davanju odgovora/komentara na isti, a ne u prikazivanju linkova na naloge drugih forumasa :shock: :cool:
Jel' ti to intenzivno radis na razvijanju nacina za medjusobno upoznavanje clanova? Ili je u pitanju neki uvrnut smisao za humor, nerazumljiv nama, obicnim smtrnicima :D