nema što Trump gubi 100% Mičigen, Wajne je obrađen na 62%, a tamo ga Bajden gazi...
Printable View
nema što Trump gubi 100% Mičigen, Wajne je obrađen na 62%, a tamo ga Bajden gazi...
https://www.realclearpolitics.com/
Ovi bi trebalo da su baš pouzdani, uvezani i nepristrasni
Po njima NC i GE završeno za Trumpa a WI za Bidena...
Mičigen odlučuje sve su prilike.
Arizona izgleda kažnjava Trumpa zbog izjave o McCainu jer je valjda izjavio da prave heroje je nemoguće zarobiti, nešto toga tipa.
Naravno na Fox i CNN su oprezniji dosta.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Davno je neđe rekao da Mekejn za njega nije heroj jer on preferira heroje koji nisu bivali uhvaćeni. Mislim da je porodica Mekejna zabranila Trampu da dođe na komemoraciju. Mada je tome Mekejnu za svaki problem na svijetu rješenje bilo šalji vojsku i ostani na neodređeni period. Jedan od glavnih podstrekivača rata sa Irakom. On i Dik Čejni.
mislim da odje ništa nije 100% sigurno :D mada su sad usporili sa updateom
zanimljivo da je 2016. Trump dobio Michigan za 0.23%. to je jedna od onih država tzv plavog zida, sjedište auto industrije, gdje je masu ljudi izgubili posao tokom duplog mandata Obame a usled krize. mislim da se nezaposlenost čak i povećala za ove četiri godine
au :D nedje oko 4:30 jutros mislim da je na Bidena bila blizu 3. i bi mi krivo što nemam ništa na nalog. sad je na bet 1.28kv
Tapatalk
Ljudi kako se pare sipaju. Preko 482 miliona eura... Nije majka klela sina što se kockao, no što se vadio :D 1.27 kvota na Bidena.
Wayne county i Detroit dje je 82% stanovnistva African American, prvi u Americi po tom broju...
Ima Tramp harizmu u odnosu na klasične političare, otud ovako tijesna borba. Recimo, samo ona priča sa Foxconn-om bi bila dovoljna da nekog drugog pokopa u Viskonsinu. A on se i dalje koprca.
Kako nije za kurčenje i za krvoproliće.
Zaboravi li se bombardovanje Sirije?
A kurčenje nad Iranom? Zar se sad Iran još više ne naoružava nuklernim oružjem zbog poništavanja sporazuma?
Klimatske promjene ne postoje?
Svjetski trgovinski rat i kurčenje zbog kaskanja US u tehnološkom progresu??
Da se razumijemo, nije Biden cvjećka, ali.... ovo je klovn.
Bernie je bio moj favorit, a ovo sad je biranje između dva zla. Bezveze.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Pa Biden je izjavio da ga zanima jedan mandat.
24k prednosti za Trampa u Michigan sad, 91%. Ne da se Tramp tako lako. :D
Micigen odlucuje...
a ne mogu pristupit ovome betfair-u uplatio bih sad vala na Trumpa 50€ :D
Wayne (Detroit se pita).
U 2016:
Hillary - 519k
Trump - 229k
A izlasnost kazu treba bit veca.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a11baa2628.jpg
Republikanci zadržali većinu u Senatu.
Sto se tice Sirije, za jednu noc je srusio objekte koji su oznaceni kao postrojenja za hemisjo oruzije (ili cemo da negiramo da je bilo bioloskog napada na civile?)
Sto se tice Irana, jedonstavno Iran nije ispostovao dogovor i uslijedile su sankcije prvo samo od amerikanaca, a onda od ostalih, pa se Iran primirio i gradice to nuklearno naoruzanje od pijeska (toga im ne fali)
Sto se tice blokade Kine, potpuno normalna stvar, Kina krenula da okupira svjetsko trziste, jednostavno nije dao i njih ekonomski unistio, ali odjednom covid se pojavljuje i gle cuda sada samo u Kinu je blagostanje, dok ostale zemlje virus satre.
Da se razumijemo, ne kazem ja da je on neki savsren predsjednik, ali za ove 4 godine pokazao je da mu ratovi nisu bitni, isao je cak da pregovara sa Kimom, sto niko nije uradio od njegovih predhodnika, nego im je sva prica bazirana na prijetnjama ratom, kao da je to neko rijesenje.
Prije covida, moze pricat ovdje sto god ko hoce, ekonomija im je bila u usponu, zalagao se covjek da amerikanci rade, da je i srednja i niza klasna bitna, bitnija od uvozne snage (imigranata), a da se uvoz te snage sa bliskog istoka zaustavi, jer im je najveca prijetnja od terorizma sa tih prostora, a ulaz sa strane meskika da se iskontorlise do te mjesre, da se uvede radne snage samo koliko je potrebno, da ne otimaju posao amerikacima, kao sto je praksa bila do sad, da jedan meskikanac mijenja 4-5 amerikanaca, tj. radi kao kinezi u fabrici telefona.
na 93% u Michiganu Biden je upravo preuzeo vodjstvo (eo me ka Šole :D) za 0,1% ili 4 iljade glasova
Tapatalk
Preko 6000 u plusu trenutno.