E pa momci, ova ce nokia oduvat vecinu androida.
Printable View
E pa momci, ova ce nokia oduvat vecinu androida.
Vecinu?
e ako ste toliko zadrti i ogranicheni, onda nek vam je srecna svaka nova nokia i 100 godina da vas sluzi
evo bolja je nokia, chuo sam da su chak pocheli da stavljaju capactive ts, i da su im CPU preshli 600mhz i meleon megapix...
samo se michite odavde i ne brljajte topic
na koji nacin, molicu lijepo? :mrgreen:
mudrovanje u prazno? Rece neko ko je izjavio "Odnos sprecifikacija i OS-a je bolji nego bilo koji Android i sam OS je daleko ispred Androida." Posto ti ocigledno ne samo da si probao MeeGo 1.2, nego si i jedan od glavnih developera, sudeci po tvojim navodima i tvrdnjama, deder nama seljacima pojasni po cemu je to OS koji nije jos uvijek dostupan ni na jednom komercijalno siroko dostupnom telefonu (na nokijama za par mjeseci, ako ne dodje do jos jednog odlaganja, jer je N9 najavljivana jos za pocetak 2010-e :ass: ) "daleko ispred" androida, i zasto je to ocigledno samo tebi, dok cio svijet preferira android, iOS i eto malo WP7? Tvoje tvrdnje da svi kupuju bezvezne telefone i bezvezne OS-ove, dok ti kao stari znalac preporucujes nesto sto se prodaje u mizernim kolicinama na svjetskom nivou (a pritom nemas niti planiras realno da pazaris neki od telefona koje prepurucujes) su ono sto je po definiciji "mudrovanje u prazno" ;)
Kao što kaže Fabija, zašto svi kupuju VW?
tradicija? Koju Android nema, prije 2 god ga prakticno nije ni bilo :p A ne kupuju svi Android u CG, svi i dalje kupuju Nokije, misleci da ako su pukli 500e za E7, da imaju najbolji tel na trzistu :p Druga grupa su appleovci. Android je kod nas tek mozda treci...
Ovdje u CG se kupuju telefoni gledajući marku ne OS... Moja procjena je da njih 80% ne pita za OS tj. ne razumiju se u to. Gledaju šta ima nudi hardver tj. kolika je kamera, kakva je baterija i jeli šminkerski telefon... A isti procenat ne koristi to što im telefon nudi...
Kolega nemoj ovo gdje vise napisati jer ce ti se svi smijati. "Meego" ispred "Androida" ? !?! Posjeti zvanican support Nokie pa ces vidjeti da uskoro prestaju sa podrskom za svoj "novi"(meego) OS kao sto su to uradili i svima nama budalama koje smo kupili N900 cim je izasao po paprenim cijenama na " Maemo 5" i nakon par mjeseci prestali sa razvojem i podrskom ! Ovo sto su oni uradili svojim dugogodisnjim vjernim koriscnicima nije niko do sad !
Nikad vise NOKIA !
pasa vishe s debilnom prichom android vs ios vs maemo vs webos....
jel ko testirao malo ovaj chainfire3d?!
Da vecinu, ove dual core ne moze, jer se Android sad optimizuje za dual core.
Tako sto je za*eba Android i Google. Android se reklamira kao otvoren os, ovaj je otvoreniji. E da, Maemo je prava linux distibucija, za razliku od androida.
Pa jeste, sto otvoreniji, to veci trzisni uspjeh, windows je dokaz za to, vise ga niko ne koristi, svi su presli na fedoru, ubuntu i red hat :-P a jadni android je bas zatvoren, source code je bas nedostupan, pi :-P prodajite svoje android telefone dok ste jos na vrijeme, jer od septembra nokija ce pokoriti svijet sa 96.000 n9, i ko je ugrabi, ugrabio je :-P
95 999, ti znas gdje ce 96 0000-i zavrsit.
Rekao sam optimizuje, ne optimizovan, tako da dok N9 izadje dual-core na android ce bit bolji.
Nisam rekao da ce imat veci trzisni uspjeh, samo da ce oduvat vecinu androida.
iOS je najzatvoreniji OS na trzisitu pa vidji kako se prodaje.
Kakve veze ima long time support i 3rd party support?
Gledajući tako, Windows 7 je bolji od Ubuntu-a?
To što je u ovom trenutku Meego mnogo lakši i brži za upravljanje i mnogo ljepši za oko to nema veze... Nokija koja nikad nije pretjerano favorizovala ts i zaostajala u tome napravi telefon bez ijednog dugmeta... Čudno...
ovo je surova realnost .... interesovanje za Symbian i MeeGo je presmijesno malo ... ja bih iskreno volio da je vishe jer cim je konkurencija veca svi se josh vishe trude a od toga nam moze svima bit bolje ;)
Attachment 61787
http://assets.appcelerator.com.s3.am...per-Report.pdf
Pa kad pogledas, iza iOS stoji Apple, dok iza Androida Google, oboje marketinski jake kompanije. Da ijedan od ovo dvoje pocne da reklamira MeeGo i Symbian, odmah bi skocilo interesovanje.
Uskoro nece ni ona
Moze 490 :)
Symbian jeste os vezan za Nokiu ali ima i drugih :D
ada kod kennetha :p
zatvoreniji od WM7? Na koji nacin? A sto se "oduvavanja" tice, moze da im pr*ne pod prozor jedino :cool:
jel? Koju verziju Ubuntua trenutno koristis i jel 32 bit il 64 bit? BTW, Win 7 jeste bolji od Ubuntua (ne koristim ni jedan ni drugi :p )
ma to je sve namjesteno, cio svijet (citaj: troje ljudi na ovom forumu) zna da ce se pojaviti 20.000 vrhunskih aplikacija cim N9 izadje na trziste. A na Fabijinu tvrdnju da ce sve Android aplikacije raditi 100% normalno na MeeGo-u, jedno pitanje: kako misle to da izvedu, kad N9 ima nestandardnu rezoluciju za Android pojmove? :?
Da, sve je u reklami, a narod je slijep. I dobro je sto Nokija ne reklamira svoje telefone, oni se samo oslanjaju na prave znalce i njihovu upucenost u problematiku :mrgreen: Zato Nokiji prodaja symb telefona lose ide, zato sto niko nikad nije cuo za nokiju i symbian :lol:
ne, zaista nisi bio dovoljno opsiran u onom postu, pojasni mu, pliiiz :D
pametni ljudi, napustili su brod koji tone na vrijeme
bilo nekad, sad od ozbiljnih proizvodjaca samo njoka radi simba telefone (a po izlasku wp7 njoki, simba ode u mid i low end segment)
e vidjeh stvarno i to za rezoluciju i velicinu ekrana ... cijeli svijet stavlja ili 3.7 ili 4' a oni se nasli pametni i stavili 3.9' wtf
e da kortisti i microSIM
inchi nemaju veze sa rezolucijom, stivi-o ;) Da pojednostavim, n9 je 480 x 854 pixels, 3.9 inches, dok android koristi 480 x 800, dakle sve i da moze da izvrsava Android apps, sta sa onih 54 pixela "viska". Mnim da ce to da bude prazna pricha ili u najboljem slucaju parcijalna kompatibilnost (ko sto na linuxu mogu da se izvrsavaju neke windows igre i programi preko wine)...
tu rezoluciju koriste androidi i motorole i se
a mozda je fabija mislio da ce meego podrzavat aplikacije od webos....
samo shto je i HP otishao hardware-om ..... "do za nokiu neslucenih specifikacija"...
http://www.gsmarena.com/hp_pre_3-3770.php
a i taj CPU iz te N9 je odavno bio u palm pre2
samo treba uporedit OVI store Nokie, App store apple-a, App Catalog HP-a sa marketom androida!?
kud ce ti bolje poredjenje!?
i shto ce nekom "otvoreniji" operativni od androida i shta mu je to "zatvoreno"!?
mislish meego, maemo5 i webos se ne moraju rootovat da bi se chachkalo sa sistemom!? (oni su vishe "linux"!?)
shta je to shto ti "moze panut napamet" a da mu ne mozesh "promjenit"!?
I sto sad, ljudi ne treba da uporede telefone nego OVI store, market i App store i na bazi toga da kupuju telefone?
Ako je market jedina prednost androida onda...
A znam, vama telefoni sluze za igrice, look-at-me aplikacije i slicna sranja.
...jedina prednost... ako je jedina prednost i hardware i software....
mozesh samo reci da je ljepsha, jer to je stvar ukusa za ostalo batalite da se vatate
pa shto ce ti smartphone ako nema software-a za njega!?
a za android ne da nema za svakog po neshto nego "sve za svja"
dobija te li vi pare od nokije za demagoshke debate!?
mrtva razumijesh!? samo se koprca!? kraj...
i dalje prave ekstra telefone do 130-150tak eura, nek se sa tim bave...
valja li sto xperia x8 pa sa updateom na 2.2 android ?
oce li mi ko reci koja je razlika izmedju HTC-a Wildfire Marvel i ostalih HTC Wildfire?
sta mu je ovo Marvel? vidim isto izgleda kao i ostali i iste karakteristike!?
Wildfire S ima umjetničko ime Marvel i za razliku od skoro godinu dana starijeg Wildfire (Buzz) ima procesor od 600 MHz za razliku od 528 MHz ,Wi-Fi (b/g/n /), Bluetooth 3.0 za razliku od običnog Wi-Fi, Bluetooth 2.1 i sa nešto većom rezolicijom i boljom baterijom :D...ukratko...
Ja imam taj Wildfire S,a nisam znao da je to isto sto i Marvel :)
Bih da uzmem jos jedan
Hvala na info. :D
nije umjetnichko ime - TO MU JE IME
kao shto se HD2 zove - LEO!
to je tako odavnoooo
wildfire s je mnogo bolji od wildfirea "bez S"-a
@sparco
odlichan, malo rama ali je dobar!
pa, kad je rezulucija i aspect ratio nestandardan, onda je i velicina ekrana nestandardna. Elem, to im je najmanji problem, ovo je malo veci:
http://business.benchmark.rs/vesti/n...milijarde_evra
pola milijarde, ni cg privreda nije u tolikim go*nima :D
btw, bas zatvoren ovaj android, nema sta! Narocito u slucaju HTC-a
http://mobile.benchmark.rs/vesti/htc...sire_z_i_flyer
paz da se nokia ne za*ebe da uradi nesto slicno (zapravo, cini mi se da jeste, pa se brzo predomislila, a i interesovanje je bilo nikakvo)