Ferrari je brat 8)
Printable View
Ferrari je brat 8)
za navijace najboljeg vozaca i tima..ima i forum pa se registrujte..da raspravljamo o trkama..
http://schumacher.pungas.com
http://www.freewebs.com/ferrarimontenegro/
Trenutno Ferrari i Schumi su najbolji, mene se chini da Honda i Button su blizu njega ili da kazhem jedini konkurent prve pozicije.
Ferrari od 1997 je na pravom putu, ja ne mislim da ce oni pogrijeshit u bilokakvom smjeru.
schumi majka nasha :)
Schumi otac na..... :shock:
ma morace im opet puci guma negdje, da pauziraju jedno pola sata :)
Fora je sto je f1 masina maksimalno ogranicena, kad bi im maknuli sva ogranicenja to bi bilo mnogo brze i jace. Na primer mercedes je testirao mjenjac koji dava preko sekunde po krugu u odnosu na standardni ali naravno nije dozvoljen, onda donji dio bolida mora ja mislim da bude od necega slicnog drvetu, tako da ne smiju da spustaju bas do kraja masinu.Quote:
Originally Posted by Zabranitty
i td i td.
ma samo procitajte pravilnik f1 i sve ce vam biti jasno :) samo ne bih volio da diraju pravila sto se tice motora...tj. zapremine....Quote:
Originally Posted by Spale
"925 je brojka koju valja upamtiti! Naravno, riječ je o konjskim snagama a ta tri broja vežite uz sve opasnija tri slova u Formuli 1 – BAR. Nakon nekoliko utrka ove sezone i najvećim je skepticima postalo jasno kako je momčad BritishAmericanRacing izuzetno opasna, dapače uz Ferrari to je trenutno najbolja momčad prvenstva. U startu sezone svoju pravu vrijednost pokazao je Jenson Button da bi u posljednjim utrkama gotovo "poludio" agresivni japanac Takuma Sato. Vratimo se novom motoru. Premijerno će biti predstavljen upravo ovaj vikend u Kanadi gdje bi, pošto je riječ o vrlo brzoj stazi, upravo najjači Hondin motor trebao pokazati svoje pravo lice konkurenciji. 925 KS znači kako je Hondin motor trenutno jači za cca 10 KS od Ferrarijevog, odnosno 20 u odnosu na BMW-ov. Sve ostale momčadi ispod su granice od 900 KS, a njihovi dobri rezultati stvar su isključivo izvrsnih ostalih komponenata bolida. U toj je kategoriji Renault neprikosnoveni vladar. Sve u svemu dobra uvertira za GP Kanade ove nedjelje.
"
Jos im samo Schumacer stariji fali... :)
Prochitao sam prije 6-7 mjeseci nova pravila, 2006 jedan motor treba a traje 10 trka. Previshe a?
pa sad panuce snaga,motori biti tezi itd.........ali opet 10 trka.......tesko..Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
Teshko ali snaga ce past na najvishe 700 ks a tezhina bolida bice neshto manja.
Na pochetku sezone sam rekao da Honda ima vrhinski bolid ali ni blizu Ferrarijevog, da ne zaboravimo Ferrarijev ovjes i airodinamiku koja je jako jako vazhna za performanse i lezhanje bolida. Jedva chekam da vidim Indianapolis i najmanje 360 km/h, staza ima mogucnost vozhnje pod punim gasom 22 sekunde.
sto ste se uspavali
dje su rezultati kvalifikacija
evo ja moram da reagujem
i listu da objavljujem
1.Ralf Schumacher
Williams-BMW
1:12.275
2.Jenson Button
BAR-Honda
1:12.341
3.Jarno Trulli
Renault
1:13.023
4.Juan Pablo Montoya
Williams-BMW
1:13.072
5.Fernando Alonso
Renault
1:13.308
6.Michael Schumacher
Ferrari
1:13.355
7.Rubens Barrichello
Ferrari
1:13.562
8.Kimi Räikkönen
McLaren-Mercedes
1:13.595
9.David Coulthard
McLaren-Mercedes
1:13.681
10.Christian Klien
Jaguar-Cosworth
1:14.532
e sad mi nije jasan slab rezultat ferrarija na kvalifikacijama
ili je taktika u pitanju
ili su michelinke mnogo bolje za canadu
Eeeem, kad je trka tacno?
Snimak u 23:50 u RTCG2!
schumi jos jedanput pobjednik
pogodio sam kao sto sam gore napisao
da su imali strategiju sa 2 boxa i razbili ih
go schumi ;)
Stvarno previshe!
Osma utrka a ima 70 bodova.
Treba da mu zakachimo prikolicu!
Pi, ne gledah ni kvalifikacije ni trku :x Je li valjala trka sto? Ko zavrsi 2. a ko 3.?
Prvi Michael, drugi Ralf a treci Rubens!
a sto radi brat nas...opet je prvi...qq...dokle tako...?
ja gledah snimak jer sam bio malo da se brckam na more....eto opet im ferrari pokaza ko je gazda.....i opet mi se ne svidja sto se trka resavau boksovima........nesto bi tebalo napravit da makar svi idu na istu taktiku.......mada i tada se vecina stvari desava u boksu..
Za dvije trke McLaren ce izbaciti novi model tako da cemo da pobjedimo odma :wink:
smijesno ali presmijesnoQuote:
Originally Posted by BARBARIAN-W
Quote:
Dolazi novi bolid sa proshlogodishnjim motorom i poboljshanom airodinamikom. Bice jako konkurentan. Proshle godine taj motor se pokazao jako izdrzhljivim.
Strashan je taj bolid vala... Dje konkurentan... Vidjelo se u generalnom plasmanu konstruktora koliko je konkurentan :lol:
Kako nije bio konkurentan? Ja mislim za proshlu godinu!
Znash li da Schumaher je pobijedio za svega 2 boda, on je ima 83 a Raikkonen 81. A nije vozio F-16 nego olid MC Laren-a!
Ma neka i F16 dovedu ako ce bit malo zanimljivije, ali cisto sumnjam da ce McLaren uspjeti ista da uradi.
ma neka rade sto god samo da vidim koje preticanje......
Ti u tome uzhivash jel?
Ja uzhivam samo kad vidim 1. Schumi a) Ferrari.
Oki ja sam veliki navijac McLarena znam da je za ovu sezonu kasno za borbu ali da se bar vratimo u vrx dje nam je i mjesto a vraticemo se sa novim bolidom ja sam siguran :wink:
Evo poslao mi jedan decko video koji je snimao amaterskom kamerom na trci u Montrealu....fajlovi su mali.
Mozete videti koliko je formula ustvari brza u prirodi
ovo je na warm up krugu
http://mrlja.250free.com/Automoto/WormUpF1.WMV
ovo je prolaz u punoj brzini
http://mrlja.250free.com/Automoto/ProlazF1.WMV
Quote:
Nije kasno. Nije kasno! I sada mozhe ali treba da budu naj sjto je teshko moguce. MC Laren proshle godine je bio jako konkurentan, Ferrari nije bio nishta bolji, samo shto je imao boljeg vozacha.
Sad se vidi da nije samo vozach u pitanju, u pitanju je i bolid!
Quote:
ma uzivam i ja ali opet jeljepse kad vidis koje preticanje u trci...kad sumi i monotoja voze sa 0.2s ili manje razmaka........i ne samo oni nego i drugi......kad razlika izmedju prvog i zadnjeg nije 5 krugova na kraju :) i sl......valjda shvatas o cemu pricam....jer i nije bas zanimljivo koliko god ja navijao za sumahera i nosio njegove majice i sl......on pobijedi i kad krene kao u kanadi sa 6 mjesta a montoja iako laksi ne moze da ga prdje......ipak treba smanjiti toliku razliku.....sve to kazem zbog toga sto se sjecam kako je bilo kad se borio za titulu sa hilom,vilnevom i zadnji put sa hakinenom ili pak prosla sezona koja je koliko toliko bila zanimljiva a najvise zbog sistema bodovanja jer razlika tada ne bi bila 1 bod nego mnogo vise...
Kako ja svatih sledeceg vikenda jos samo voze sa starim bolidom :?:
ko im to zna....ja koliko znam najavljen je bio novi 19b za englesku.....to znaci jos dvije trke sa mp4-19........mada evo vec je bilo bolje za mclaren kad je wiliams diskvalifikovan :lolblue: eto barem obojica osvojise bodove sto se nije desavalo ove sezone koliko se sjecamQuote:
E **** ga nisamo imali srece sad cemo mi da se vratimo na stare puteve slave :twisted:
Ja volim kad Schumi pichi dalje, kad je nedostizhan pa ovi drugi nek se jebu kako god vole. Vidio sam u Canadi kako Montoya pokushava da obilazi Schumija, ja se tresem, dlake mi padaju jer i Schumi mozhe da grijeshi, nije on bezgrijeshan. I odmah Montoya grijeshi, opet pokushava da ga obilazi, vidi da nema shanse i ide u boks.
Mene ne smeta eksplozija :lolblue: , dim :lolblue: , vatra :lolblue: , nervoza :lolblue: (MC Laren koji sada ce bit puno bolji :o )...
Volim Ferrari, Michael, Rubens, Hondu i Jenson-a!
a toyotu :) ;)Quote:
cudo niko (bez EKV) ne pominje ove diskvalifikacije BMWa i Toyote?? NEma polemike na tu temu?? BMW fanovi se ne bune?? Hmmm...