ovo mu dođe ka ona priča čuvena - PG - CT tu oko 13-14min
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Printable View
ovo mu dođe ka ona priča čuvena - PG - CT tu oko 13-14min
Sve zavisi odakle se krece s Konika. Kao sto rekoh, to je najvece naselje i postoje tacke odakle si u Centar za 3 minuta ili za 10. Sve zavisi dje se nalazis. Kolega rece da je doktorica napravila da se od Bloka do Konika kad su upaljena zelena svijetla stize za 3 minuta, po toj CINJENICI se onda iz Centra stize za 2 minuta [emoji3]
Pricam o voznji autom
Mozete sami da testirate tako sto krenete od Lukoila (po Dup-u se nalazi na Konik) i ako ne stignes do Hiltona za 2 minuta "odje me kolji"
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Još malo i Konik i Centar se spajaju....
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
To to.
Dadi gradnja vrlo vjesto premjesta centar grada ka Vrelima Ribnickim.
Vreli Kvart je novi City Kvart.
Otislo se u ekstrem sa izgradnjom zgrada u PG.
Zna li neko koliko ima stanova u Podgorici trenutno? Ima li vise stanova od stanovnika?
Kao djeca mislili smo da je Konik nesto najblize paklu,mjesto gdje ako odes nema ti povratka.
Dok sam bio u osnovnoj skoli nikad nisam ni sreo nekog ko je bio na Konik a kamo li ja da sam otisao tamo.
Iako ga ne gotivim, dobar tekst Nikolaidisa
https://www.cdm.me/kolumne/posteno-pa-ko-koga-zajebe/
Quote:
Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM-aDritan je predstavio plan za manjinsku vladu. Plan je jednostavan. Pošteno, relaksirano, transparentno, demokratski – pa ko koga zajebe.
Javio se i kolonijalni upravnik, Eskobar. Pojasnio je zašto Demokratski front ne može u vladu.
Demokratski front je, zasad, suzdržan. Takvi bi mogli i ostati. Oni su na kratkom vezu.
Šta se tačno dešava i šta će iz svega proizaći, rekao bih, ne znaju ni sami akteri zbitija o kojemu je riječ. Nije otvoren samo Balkan, nego je, rekosmo li, otvoreno i ko će koga na kraju preveslati. Stoga je atmosfera na Dritanovoj konferenciji za novinare bila, recimo to tako, malo zagrobna. Bio sam na veselijim pokajanjima.
Budući da ne znamo, niti možemo znati, što se tačno zbiva i ko će u svemu, na kraju, biti donji, da se zadržimo na onome što je izvjesno.
Centralna figura procesa nije Dritan. Nego SNP i njegov predsjednik, Joković. Što znači da ta partija sada ima proaktivnu poziciju i kontroliše proces. A to je pozicija koju želite ako se bavite politikom. U ovom trenutku, SNP nije partija koja se prilagođava i traži prostor. Ona, rekosmo li, kontroliše čitavo političko polje. Da bismo objasnili zašto, protresimo tri od mogućih scenarija.
Prvi. Mila svi izrade. Jer on je najrizičniji potez već odigrao: dozvolio je da se raspadne koalicija DPS-a i partija manjinskih naroda. Šta god mislili o SNP-u, a ja mislim malo toga dobrog, baš kao i oni, hvala na pitanju, o meni, to što je rizičnim manevrom (za koji ćemo tek vidjeti ima li snage dovršiti ga) partije manjinskih naroda od DPS-a preveo u svoju koaliciju, veliki je trijumf te stranke. Koja se sada postavlja u idealni centar na političkom polju: u prostor koji su držale Demokrate, a onda, u nastupu političkog sljepila, odigrale katastrofalan potez, zakucale se uz Front. Tako da je sada SNP stožer „pomirenja“, „tolerancije“ i „progresivne politike prevazilaženja podjela“.
Nakon toga, šta Đukanović uopšte može uraditi, nego podržati manjinsku vladu? No, što bi rekao Miljković: hoće li manjinska vlada umeti da peva, kao što je DPS pevao o njoj? Šta ako ta vlada preko svog sudstva stane mlatiti DPS kao vola u kupusu? Šta će ta partija onda uraditi? Srušiti vladu koju je upravo ona, svojim glasovima, izabrala?
Drugi. Milo ih sve izradi. DPS podrži Dritanovu/Eskobarovu vladu. Zauzvrat, njihovi kadrovi, umjesto Frontovih, ulete po dubini. I po širini. Do izbora – a to bi moglo biti tek za dvije i po godine, DF se opet radikalizuje, Joković sjedne u Bečićevu fotelju, Dritan postane popularniji od The Beatles, koji su pak bili popularniji od Isusa, pa cure, gdje god se pojavi, vrište i na njega bacaju grudnjake. A DPS zapošljava. Na koncu, nakon izbora, svi su pobjednici: DPS-u opet vlast a Dritanu impresivna kolekcija ženskog donjeg veša.
Treći. Milo izradi sve, pa i sebe. Nakon što je Dritan preuzeo odgovornost za „izdaju narodne volje“, sve postane dozvoljeno. Pade snijeg na behar, na voće, neka ljubi ko god koga hoće. DPS i Front, u novim okolnostima, učine nezamislivo: naprave veliku koaliciju „za pomirenje“, koja ima dvotrećinsku većinu u parlamentu i može izglasati šta hoće – od „evropskih zakona“ do promjene ustava.
Koja od opcija ima najviše izgleda? Bog, kako je primijetio Ajnštajn, ne baca kocke. A bogami, ni ja.
https://www.vijesti.me/tv/emisije/58...dps-nema-nista
2023. ide brzo, mislim da bi se oko ovog čovjeka mogao postići koncenzus za predsjedničkog kandidata...
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...godisnji-odmor
Srđan Pejović, vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave za šume saopštio je danas da je bivši direktor Nusret Kalač tužio Upravu za šume jer sam sebi nije dao godišnji odmor.
"Bivši direktor Uprave za šume podnio je tužbu, tražeći naknade,u iznosu od 6.846 eura, za navodno neiskorišćene odmore za pet godina kada je bio direktor", istakao je Pejović.
koliko god da ima, nekome je vazda malo
Što bi i išao na odmor kad mu je svaki radni dan bio neobavezan.
pet godina nije bio na odmor, ej :D pa onda vele biti direktor u državnu firmu lako
I to neko od 6500€, a ovih 346 je za registraciju
Ovo grabi po starom zakonu.
Mada novi zakon od 2020 čini mi se zabranjuje isplatu odmora u novcu.
Biće se nije sjetio toga u računici.
citiracu jednog "moralnog"...
pojavi se lazni svedok i covjek bude osudjen na 30 godina
https://www.pobjeda.me/clanak/abramo...-sa-fantomkama
Ali on je pravnik i otac i kaje se.... A ovome se u zivot usrali elektrosokovima i palicama.
I naravno odgovarajuca kazna od 5 mjeseci da bi mogao da se vrati nandrzavni posao.
Kazna od 6 ti onemogucava da se vratis po tadasnjem zakonu. Mada moguce da ta odredba i dalje vazi
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
najmanji problem je sta ce biti sa njim kad u cijelom procesu imas vise ljudi na strani elektrosokovanog, sudu je bio validniji dokaz lazova.
koliko je onih sto su na taj nacin osudjeni.
Pa iskreno sad jeste bitni. Da je ovom covjeku odrezana kazna od 2 do 3 godine, znas li za koliko bi prodao ovog sto mu je to trazio.
Prije nego sto ovo ja iskucam.
Pa kad bi i taj Sef policije imao sansu da dobije isto toliko, rekao bi ko je njega zvao.
A ovako... 5 mjeseci kucnog pritvora, napredak u drzavnoj sluzbi kad izadje....
Zamisli kolike su to povrede kad su tragovi mucenja bili vidljivi 6 mjeseci
I moje omiljeno
Jos ce ta medicinska sestra kriva da ispadne i popije kaznu. Da nekom sledecem ne padne napamet da svjedociQuote:
On je naveo da je u toku postupak protiv ostalih medicinskih radnika i policijskih službenika koji su učestvovali u nezakonitom odvođenju Jovana Grujičića sa liječenja u Specijalnoj bolnici i njegovom mučenju u podgoričkom Centru bezbjednosti.
Ajmo malo dobrih vijesti, da ne kritikujemo sve. Brodske kompanije su novim ugovorima stale na noge reklo bi se. Same će otplaćivati kineske kredite koje je država uzela da bi ih napravili.
KOMPANIJE GODIŠNJE PLAĆAJU PO DVIJE RATE U JANUARU I JULU, KOJE UKUPNO IZNOSE OKO DEVET MILIONA DOLARA
Dvije kompanije sada imaju novac da same plate rate
Barska i Crnogorska plovidba poboljšale poslovanje i obavijestile Vladu da će sami platiti rate od devet miliona dolara
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ame-plate-rate
Quote:
Crnogorske državne brodarske kompanije Barska i Crnogorska plovidba ove godine će moći same iz svojih prihoda da plate rate za kupovinu brodova, koje im je do sada najčešće plaćala Vlada iz državnog budžeta. Po dva broda za ove kompanije kupljena su prije desetak godina u Kini i tada je Vlada garantovala za ove kredite kod kineske Eksim banke.
Kompanije godišnje plaćaju po dvije rate u januaru i julu, koje ukupno iznose oko devet miliona dolara jer je u toj valuti tada dogovoren kredit, što je sada oko 7,9 miliona eura.
Novi menadžmenti ovih pomorskih kompanija su prošle godine sa istim ili novim zakupcima brodova, uz podršku resornog Ministarstva kapitalnih investicija, dogovorili značajno veće cijene zakupa koje im omogućuju da plaćaju sve svoje troškove. To bi mogla biti i najava izlaska iz dugogodišnje nelikvidnosti.
”Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) očekuje da dvije kompanije izmire ovogodišnje svoje obaveze. Po osnovu ugovora o kreditu za nabavku teretnih brodova između kineske Eksim banke i Crnogorske plovidbe AD Kotor i Barske plovidbe AD Bar, u 2022. godini dospijevaju po dvije rate kredita na naplatu, i to 21. januara i 21. jula ove godine. Ukupan iznos rata iznosi 9.007.554,34 američkih dolara (USD), od čega se iznos od 3.799.128,9 USD odnosi na ratu za Barsku plovidbu (1.910.305,19 USD za januarsku ratu i 1.888.823,71 USD za julsku ratu), dok se iznos od 5.208.425,44 USD odnosi na ratu za Crnogorsku plovidbu (2.624.158,54 USD za januarsku ratu i 2.584.266,9 USD za julsku ratu). Crnogorska plovidba i Barska plovidba su preko resornog Ministarstva kapitalnih investicija informisale Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da će navedena sredstva za 2022. godinu biti izmirena od ove dvije kompanije”, saopštili su “Vijestima” iz ovog Ministarstva na pitanje da li će ove godine rate platiti brodarske kompanije ili Vlada kao njihov “žirant”.
U januaru prošle godine, zbog gubitaškog poslovanja obje kompanije jer su tadašnji ugovoreni iznosi zakupa brodova bili manji od troškova poslovanja, prijetio je pad garancija i da država odmah plati cijelokupni preostali iznos plus kamate i troškove. Ministarstvo je uspjelo da u pregovorima sa Eksim bankom izbjegne pad garancija i dogovori da Vlada plati obje rate koje su dospijevale u 2021. godini prema redosljedu, a da zatim kompanije mogu nastaviti plaćanja ukoliko se poboljša poslovanje.
Tokom proteklih godina tadašnje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je uplaćivalo cijeli ili djelimičan iznos kompanijama da plate ove rate, a zatim su ti iznosi prebijani mimo zakonskih mehanizama za državnu pomoć i bez jasnog osnova.
Prošlogodišnji iznos koje je Vada uplatila kineskoj banci sada se vodi kao dug ovih kompanija prema državi.
”O načinu izmirenja dugovanja državi Crnoj Gori, nastalih u 2021. godini, razgovara se sa resornim ministarstvom za oblast ovih preduzeća i predstavnicima kompanija. Dosadašnja dugovanja Barske plovidbe državi Crnoj Gori, po osnovu izmirenja dospjelih rata Eksim Kina banci iz 2021. godine, iznose 3.238.350,22 eura. Dosadašnja dugovanja Crnogorske plovidbe državi Crnoj Gori, po istom osnovu, iznose 4,488,285.25 eura”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
Prema tome ukupna dugovanja Crnogorske plovidbe i Barske plovidbe državi Crnoj Gori iznose 7.726.635,47 eura, koja se uvećavaju za zateznu kamatu do dana izmirenja obaveza.
”Rad ove Vlade je obilježilo i to što se za samo godinu, od naslijeđene teške situacije i pada državnih garancija za rate u 2021. godini, došlo do toga da ove kompanije, za koje je država u prošlosti garantovala vraćanje kredita, pokazuju da mogu imati odgovorniji odnos prema budžetu Crne Gore u izmirivanju sopstvenih obaveza”, naveli su iz Ministarstva finansija.
Pa dobro. Nije vala to bilo ni tesko.
Samo raskines ugovor koji je DPS direktor potpisao sa svojom firmom.
Ima posla ko hoce da radi
Niko nije pominjao kućni pritvor nego uslovnu kaznu. To nisu iste stvari.
Jovana sam znao kad je imao 15 godina. Nije bio loše dijete, ali mu je otac bitanga i sitni kriminalac kojeg je bivši tast spašavao zatvora. Prevarant.
No, to je bilo tada, 20 godina kasnije može bit drastičnih promjena.
Pa sve vozarine su znatno gore posle i svakako da je to glavni razlog (da ne kazem i jedini) boljeg stanja i kod nasih brodova, najma i kredita.
To sto se apsolutno sve koristi u politicke podvige je druga stvar.
Udruženje novinara Crn Gore: Emilo Labudović i Marina Jočić dobitnici nagrada za životno djelo i za izuzetan doprinos novinarstvu u Crnoj Gori. Jes da je Emilov doprinos takav da bi nagrada trebalo da se konzumira u Spuž, ali nećemo se sad sitbucama bavit.
U vedrijim vijestima, lokalni ogranak spc je ove godine bio razuman pa se nije sekao raznim aktivnostima za Bogojavljenje, dok je kod susjeda to izgledalo ovako:
https://twitter.com/zadnji_lonac/sta...64719577260041
Sad citam i vidim da ovo nije zajebancija.
Realno, zaboravili su Svetozaru da je dodijele, on je ipak bio kreativniji i darovao je, pored tekstova, i slogan kojim smo bili poznati tih pocetnih, ratnih godina.
Plus je imao onu kul ali tuznu pjesmicu prije par godina
ček, ček ozbiljno su nagrade dobili Emilo i Marina? [emoji23]
Prvo Joanikijev brat, sad ovo dvoje. Perica Đaković be like: Đe je meni nagrada, nisam ni ja gubav!
https://uncg.me/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d...%d0%b5-%d0%bf/
Награде за нјбоље портале добили су „Борба“,„Радио Јадран“ и „Беране онлине“.
[emoji23][emoji23][emoji23]
au. sve portali koje je SNS kupio za DF. zamisli dokle smo došli kad se ovakvima dijele nagrade. Marina Jocić koja je vrijeđala premijera na onaj seljački način. i Emilo Labudović. greote [emoji15]
Vidiš, nikad nije kasno
Čuš nagrada za najbolje portale, a ne nego nagrada za najbolje vezanu lijevu vezicu.
Ne samo portali, pogledajte i pojedinačne novinare i na kojim medijima rade. Na stranu ovi sa životnim djelima.
Bravo najvecim ratnim huskacima nagrade. Taman mislis ne moze gore
E za to nisu krivi oni nego URA jer je dala, ali sad #uranećedat
Plaky :)
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Hahah je li moguće ovo?
Srzentić uhodila i prijavila četvoro maloljetnika da su joj podmetnuli bubice u stan, onda odustala od prijave
https://www.cdm.me/hronika/srzentic-...la-od-prijave/
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Jbg bila je uzdrzana kad se glasalo pa krece antimarketing masinerija :-)
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
U koju su paranoju ovi iz politike, što je to.
U tu vladu izgleda onaj Bojanić jedini normalan.